Op mijn wishlist; de Samsung S8

In december vorig jaar liep mijn abonnement af, de telefoon deed het nog wel maar er zaten barsten in het beeldscherm, dus besloot ik toch voor een nieuw toestel te gaan. Ik ben niet enorm merkvast, al heb ik niets met de iPhone, maar heb gezocht naar een telefoon met een snelle internetverbinding en goede camera. De twee functies die ik vanwege het bloggen het meeste gebruik. De adviezen waren het met elkaar eens; de Samsung Galaxy S7 was op dat moment het beste op de markt en het vlaggenschip van Samsung. Ik heb nog even overwogen of ik niet moest wachten tot de Galaxy S8 uitkwam, maar op dat moment was de datum nog onbekend. Ik had toch echt een nieuw toestel nodig. En oké, de techniek gaat steeds sneller, maar zouden twee toestellen zoveel verschil maken? Vanaf vandaag is hij dan toch eindelijk te koop en staat hij zeker op mijn wishlist.

De mooiste foto’s

Als moeder wil je natuurlijk geen moment missen uit het leven van je kind. En hoe kan je dat beter vastleggen? Bij de s7 krijg ik al complimenten dat de foto’s zo scherp zijn, ik zie ook echt verschil in de foto’s die ik op Instagram deel met die daarvoor. Dat zijn geen ‘gemaakte’ foto’s die zijn geschoten met een spiegelreflex- of systeemcamera. Maar momenten uit het dagelijkse leven die gemaakt zijn met de telefoon omdat je die altijd bij je hebt.

Niet alleen zijn de foto’s scherper en worden de kleuren mooi vastgelegd, ook in het schemer / donker worden de foto’s veel mooier. Ook zonder flits. Had de s7 nog een 12 MP camera aan de achterkant en een 5mp aan de voorkant. Heeft de Samsung S8 een 8 MP camera aan de voorkant en is voorzien van een smart focus voor de scherpste selfies en een 12 MP camera aan de achterkant.

Infinity beeldscherm

Ook onderscheidt deze telefoon zich onder andere met het zogenaamde ‘Infinity Display’. Dat neemt vrijwel de hele voorkant in en loopt door in de zijkant. Het scherm van de Galaxy S8 behoort daarmee tot de grootste schermen voor een Android-smartphone, terwijl het toestel zelf nauwelijks groter is dan de Galaxy S7. Prima met één hand te bedienen. Heb je liever een nog groter scherm, dan kun je ook de Galaxy S8 Plus kiezen. Dat scherm wordt bovendien voorzien van haarscherp beeld. Ik zal de cijfers achterwege laten, maar hij is een stuk scherper dan de grootste concurrent, de iPhone 7. Ik hoorde al op de radio dat andere telefoonmaatschappijen deze beeldschermen hebben besteld om zelf ook te kunnen verwerken in hun toestellen!

Extra hulplijn

Weet je even iets niet, of moet je iets opzoeken? Samsung heeft nu een eigen kunstmatige intelligentie ontwikkeld die je alles kan vragen. De Bixby spraakassistent is een stuk slimmer dan bijvoorbeeld Google Assistant en Siri. Bixby luistert niet alleen naar je vraag of verzoek, maar neemt ook de context van je vraag in achting. Daardoor wordt het mogelijk om op een natuurlijke wijze een gesprek te houden met Bixby. Zo kun je het toestel vragen iemand te bellen, in je berichten te zoeken of gewoon informatie voor je op te zoeken. Aan de zijkant zitten knoppen waarmee je hem kan bedienen als je niet kan praten tijdens een vergadering. Ideaal voor in de auto, of als je met twee handen je je kind aan het voeden bent en je met een vraag zit, of om je kinderen te vermaken 😉

Nog veiliger

Aangezien telefoons voor meer worden gebruikt dan alleen bellen staat er veel persoonlijke gegevens op. Van lijstjes met wachtwoorden tot en met persoonlijke foto’s of wat dan ook. Daarvan wil je natuurlijk niet dat die in verkeerde handen vallen. Vanwege het grote beeldscherm vind je op de S8 geen homeknop meer. Wel zit er nog een vingerafdrukscanner op de Galaxy S8. Deze zit op de achterkant naast de camera. Daarnaast zit er een irisscanner op. Deze scanner kan met behulp van infrarood licht je iris uitlezen en zo bepalen of jij degene bent die het toestel probeert te vergrendelen. Je gegevens zijn dus niet alleen beveiligd met een vingerafdrukscanner, maar ook met je ogen.

Er zit alleen ook een nadeel aan; als je kind wat ouder is zal het vast heel erg graag spelletjes willen spelen op je telefoon 😉

De Samsung Galaxy S8 is nu bij T-Mobile nu te bestellen voor een abonnement met 5GB data + onbeperkt NL & EU. Je kunt bij zowel de Galaxy S8 als de Galaxy S8 Plus kiezen uit zwart (‘Midnight Black’), zilver (‘Arctic Silver’) en grijs (‘Orchid Grey’).

Bron afbeeldingen Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

No Comments

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.