Soms word je je bewust dat er dingen veranderen, langzaam maar zeker. Zo ook het samen douchen en in bad gaan. Toen de kinderen nog een baby waren ging ik vrijwel altijd samen met de kinderen in bad. Ik vond een badje teveel gedoe. Daarnaast is het ook heerlijk om even quality time te hebben. Met je kindje dicht tegen je aan. Tegenwoordig is dat anders, niet dat ik het niet meer wil. Maar ze worden toch wel iedere keer weer een jaar ouder. Daar wil je dan toch rekening mee houden.

Lees ook: Het leukste badspeelgoed voor kinderen, oa Hema & Action

Bloot in het bijzijn van je kind?

Ik wil dat de kinderen open en vol zelfvertrouwen zijn over hun lichaam, zich er niet voor schamen of heel erg preuts zijn. En dan moet je toch zelf het ‘goede’ voorbeeld geven. Ik doe er dan ook niet moeilijk over als ze mij bloot zien. Of dat nu op het toilet is of tijdens het omkleden. Ik merk ook dat ze het lichaam toch ook wel interessant vinden, ze willen weten waar je navel zit en weten dat er melk uit de borsten komt en ze daar als baby hebben gedronken.

In bad met je eigen kind?

Ik merk dat ik het onbewust toch steeds minder doe. In het begin was het de normaalste gang van zaken, maar ja kinderen worden ouder. En om dan samen in bad te gaan… Niet dat ik een goede reden heb om het niet te doen. Zoals ik hierboven schreef gaat het mij niet om het naakt zijn. Maar toch, er is iets dat me tegenhoudt. Al kan ik er niet de vinger opleggen op wat het is. Want als ik er bewust over nadenk vraag ik me af waarom.

Lees ook: Besparen op de kosten van kinderen

En met andere kinderen?

Met broertjes en zusje doe ik het wel, is veel efficiënter qua tijd en watergebruik. Het bad is ook groot genoeg dat ze er samen in rond kunnen plonzen. Omstebeurt even haren wassen en ze zijn weer lekker fris. Ik weet nog van mezelf dat ik zelfs met vriendinnetjes in bad ging. In de huidige tijd zou ik dat toch echt niet meer doen, niet alle ouders kunnen dat waarderen en ik denk dat ik zelf toch ook wel even zou fronsen. Al ligt het er ook aan bij wie, je laat je kind toch niet zomaar ergens achter. Dan vertrouw je de ouders. Als het nichtje blijft logeren mogen de dames samen in bad, zij heeft thuis geen bad. Maar dat is toch anders want het blijft familie.

Gaan jullie wel eens samen douchen met je kind? Of tot welke leeftijd?

Als moeder samen met je baby in bad? Tot welke leeftijd kan je met je kinderen in bad en waarom wel / niet. - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Samen met je baby in bad?
Author Rating
51star1star1star1star1star