Vandaag op buitenspeeldag waren het niet alleen kinderen die buiten speelden, in Safaripark Beekse Bergen was dit de eerste dag dat de tijgerwelpjes naar buiten mochten! Reden voor een feestje dus! Helemaal leuk om uitgenodigd te worden om op kraamvisite te komen en dit samen te vieren. Beekse Bergen is stiekem mijn favoriete dierentuin vanwege de afwisseling van wandelen, bus, boot en zelfs een autosafari! Vorig jaar verbleven we hier in het Safariresort. Met zijn vieren reden we richting Hilvarenbeek, er ging namelijk een vriendje mee die een paar weken geleden grote broer is geworden en dus precies kon uitleggen hoe een kraamvisite er aan toe gaat ;-)

Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!
Lees ook: Safaripark Beekse Bergen
Lees ook: Safariresort Beekse Bergen
Lees ook: Speelland Beekse Bergen

Op kraamvisite

Op de parkeerplaats verzamelden en mochten we in de bus stappen voor een korte bussafari door het wildpark heen. Toevallig waren de kinderen gisteren op schoolreisje geweest, dus dat gevoel kwam weer even terug ;-) Hier spotten we al andere baby’s; van babykamelen, tot babyganzen, herten en nog meer. Bij de parkeerplaats achter stapten we uit om het laatste stukje te lopen naar het verblijf van de tijgers. Had het de hele ochtend geregend, hadden we nu geluk. Zodra we de bus instapten bleef het droog en kwam er zelfs een voorzichtig zonnetje! Bij het tijgerverblijf aangekomen stonden de beschuitjes met echte tijgermuisjes en champagne klaar en zagen we de Syberische tijgermoeder Angara buiten liggen.

De drie jonge tijgers, die op 23 mei geboren zijn, zijn vernoemd naar de hoofdkarakters Aida (April Darby), Amneris (Willemijn Verkaik) en Radames (Freek Bartels) uit het openluchtconcert Aida in Concert. Deze hoofdrolspelers waren dan ook aanwezig voor een fotomomentje met de pers. Zo was onder andere Shownieuws aanwezig.