Altijd al eens gedroomd van een safari in Afrika, bij voorkeur in een nationaal park waar je de Big Five kan ontmoeten? Een overnachting in zo’n park maakt het dan helemaal af. Alleen dat kost een behoorlijke zak met geld. En met kinderen is het een behoorlijke onderneming. Gelukkig is er nu een alternatief, een stuk dichter bij huis namelijk het Safariresort Beekse Bergen. Waarbij je in een luxe lodge verblijft en je de neushoorns, zebra’s, struisvogels en giraffen in je eigen achtertuin kan zien. Letterlijk wakker worden tussen de dieren. Misschien heb je de tv-reclame al eens voorbij zien komen. Dat ziet er erg indrukwekkend uit. Benieuwd naar hoe het is om hier ook echt te verblijven? Afgelopen weekend was het openingsweekend en waren we uitgenodigd voor een weekendje weg. Aangezien de kinderen gek zijn op dieren en ik het Safaripark Beekse Bergen een van de leukste dierentuinen vind van Nederland omdat je daar ook op autosafari kan, zei ik natuurlijk geen nee ;-) Die ochtend waren ze dan ook al heel vroeg wakker om te vertellen dat ze eerst naar school wilden (Koningsspelen) en daarna snel naar de dierentuin!

Lees ook: Noord-Brabant met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!
Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Kindercamping Nederland; leukste en beste kindvriendelijke campings met overdekt zwembad of juist klein
Lees ook: Overnachten in dierentuin; slapen tussen de (wilde) dieren of op de boerderij?
Lees ook: Speelland Beekse Bergen

50 jaar Beekse Bergen

Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst in Safaripark Beekse Bergen en ik was helemaal onder de indruk. Naast de fijne wandeling waarbij je vrij dichtbij de dieren kan komen is de autosafari ook echt een absolute aanrader. Het maakte enorm indruk hoe dichtbij deze dieren kwamen. Zo stonden we even stil omdat de giraffen het dak van de auto gingen inspecteren. De bussafari waarbij je meer uitleg krijgt over de dieren is ook heel interessant. En de wandeling in het donker door het park waarbij alles schitterend is verlicht, is ook zeer indrukwekkend. Beekse Bergen bestaat dit jaar 50 jaar en daarom is het feest. Nu was er al een vakantiepark waarbij je dichtbij het park verblijft, nu is er ook een heel safariresortpark dat grenst aan de dierentuin. Je loopt dus zo vanuit je huisje de dierentuin in. Tenminste, als je dat zou willen. Want in je ‘achtertuin’ lopen ook leeuwen, giraffen, eenhoorns en struisvogels rond!

Safariresort

Tegen het safaripark aan is er dus een geheel nieuw park gebouwd. Na een aantal jaar voorbereiding is het nu dan ook echt geopend en kan je zelf in een van de lodges verblijven. Een weekend, of week, hier is het gewoon echt genieten. Alleen al vanwege de relaxte sfeer die er hangt, er is ook overal aan gedacht zodat je je geen zorgen hoeft te maken en de kinderen zich ook prima kunnen vermaken. Het ultieme vakantiegevoel, zonder dat je heel ver hoeft te reizen. Er zijn diverse luxe accommodaties; van lodges tot boomhutten en safaritenten.

De lodges

Je verblijft in het safariresort in een lodge. Afhankelijk van de grootte van het gezelschap verblijf je in een 6-persoons, 8-persoons of zelfs 14 persoons lodge. Dit zijn vierkante puntvormige huisjes die helemaal zijn aangekleed in Afrikaanse sferen met accessoires van verschillende Afrikaanse stammen. Dit zie je aan de buitenkant, maar ook zodra je de deur open hebt (die werkt met een cijfercode, die je vooraf per sms krijgt zodat je geen gedoe hebt met inchecken bij recepties oid maar gewoon je lodge in kan). De slagbomen werken met kentekenherkenning, dus ook daar heb je geen wachtrijen bij een receptie. Dat is gewoon echt heel goed geregeld. Na het uitladen kan je de auto parkeren op een van de centrale parkeerplaatsen, het is namelijk een autoluw park.

De inrichting van de lodges zijn geïnspireerd op diverse Afrikaanse lodges, zodat je je echt een beetje in Africa waant. Als je in de lodge binnenkomt kom je in de hal waar aan de kapstok twee rangerhoeden hangen en twee doosjes staan met verrekijkers. Zo tover je je kinderen direct om in een stel rangers klaar om op safari te gaan. Links vind je drie slaapkamers; een met twee losse bedden, een met een stapelbed en een master bedroom met een kleine badkamer en-suite. In het midden vind je een toilet en een tweede ruime badkamer compleet met sauna, regendouche, ligbad en dubbele wastafel. Rechts kom je in de woonkamer met een open keuken. Deze is zeer modern en voorzien van alle gemakken, er is zelfs koffie aanwezig zodat je je eigen koffie kan zetten. Er is een ruime eettafel en een relaxte zithoek met ruime bank en relaxbank. Als er een minpuntje genoemd moet worden is dat ik wel de airco miste in de woonkamer. Zeker toen de zon fel begon te schijnen liep de temperatuur snel op, de slaapkamers liggen aan de achterkant dus waren gelukkig nog lekker koel voor het slapen.

Grote kans echter dat je kinderen net zoals die van mij meteen naar de buitendeur lopen omdat ze daar direct giraffen en zebra’s hebben gespot. De verrekijker komt dan goed van pas om te zien wat er nog meer op het veld rondloopt. Er zijn diverse velden waar de huisjes rondom liggen. Ieder veld heeft een iets andere samenstelling, ook afhankelijk van de grootte. Ze lopen veel rondjes, dus ze komen tot op een paar meter van je huisje. Aan de achterkant heb je je eigen terras en schommelstoelen, zodat je heerlijk buiten kan ontbijten met zicht op de dieren.