Rotterdam is de grootste stad in Zuid-Holland, maar niet de hoofdstad, dat is Den Haag. Het is na Amsterdam ook de grootste stad van Nederland. Rotterdam staat bekend om zijn grote haven (het is namelijk de twee na grootste haven ter wereld) en heeft een behoorlijk aantal populaire bezienswaardigheden, waarvan ik er een aantal met jullie ga delen. De leukste uitjes van natuurgebieden, tot speciale activiteiten of musea. Rotterdam is trouwens ook perfect te combineren met een nachtje weg, wat dacht je bijvoorbeeld van overnachten in SS Rotterdam?

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: 20 originele en goedkope budgetuitjes onder de 10 euro
Lees ook: Weekendje Weg Rotterdam met kinderen; Tips van Kralingse Bos tot pannenkoekenboot 

Belasting en Douane Museum

Misschien denk je bij het woord belasting…dat kan nooit leuk zijn. Echter is dit uitje wel degelijk interessant te noemen. Want leuker kunnen ze het deze keer dus echt wel maken! Van urinebelasting tot slikkerstoilet, van fietsplaatje tot smokkelfiets, het komt allemaal voorbij.
In het museum is er voor kinderen altijd iets te doen! Je kunt een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan. Speurhond Doerak speelt graag met je mee op het DouaneDek. Daar beleef je avonturen te land, ter zee en in de lucht. Je kunt er zelfs een verjaardagsfeestje vieren.

Voor meer informatie kijk je hier.

Belevenissenboerderij Schieveen – Rotterdam

Op de Rotterdamse belevenisboerderij is het altijd feest, voor jong en oud! Er is van alles te beleven: ravot in Speelnatuur van OERRR, knuffel met boerderijdieren in de knuffelweide of ontdek bloemen en planten in de tuin. Grootouders en ouders kunnen rustig een kopje koffie of thee op het terras drinken.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Belevenisboerderij Schieveen met speelbos bij Rotterdam

Bungelland Kinderparadijs Rotterdam

Kom spelen in een leuke overdekte speeltuin, waar van alles te beleven is voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Grote kinderen kunnen heerlijk spelen, klimmen en klauteren. Voor de kleintjes is er een aparte peuterzone. Ouders kunnen de kinderen altijd zien vanaf het terras. Drink een lekker kopje koffie, lees een tijdschrift en maak gebruik van de gratis WiFi! Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Binnenspeeltuinen; de leukste indoor speeltuinen per provincie ook voor de allerkleinsten

De Ontdekhoek

In Rotterdam, Zwolle en Lelystad is de Ontdekhoek te vinden. In de werkplaats kunnen kinderen van 4 tot en met 14 jaar proefjes doen en zo dus meer te weten komen over de wetenschap op een leuke manier. Maak bijvoorbeeld zelf chips van aardappelen of ontwikkel foto’s in een donkere kamer. Je kunt in ieder geval zelf kiezen uit meer dan 30 proefjes.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: