Eerder heb ik jullie al wel een aantal voorbeelden laten zien uit het boek superzand. Die ik heb geprobeerd met kinetisch zand. Voor een deel ging dat prima, maar kinetisch zand is toch echt anders van structuur dan super zand. Daarom vandaag de review van SuperZand™. 

Lees verder: Overzicht van 10 merken speelzand voor binnen met onder andere Kinetisch zand en Magisch zand.

DE VERPAKKING

Review: SuperZand™ - Mamaliefde

SuperZand™ zit verpakt in een plastic emmer van 500 gram. Aan de voorkant zit een etiket dat overeenkomt met een gelijknamig boek superzand van deze uitgever. Ik ben echt voorstander van deze verpakkingen omdat dit het makkelijker maakt om het zand ook weer snel op te bergen.

PRIJS EN AANBOD

Voor 50 gram betaal je een prijs van 9,95, in vergelijking met andere soorten binnenspeelzand is dat vrij prijzig. Je kan dit zand bij deze uitgeverij krijgen. Als je verder zoekt kom je al snel terecht bij Super Sand van Goliath. Dit is toch echt heel anders. Bij dit zand kan je ook een speciaal boek kopen met leuke inspiratietips voor het spelen met SuperZand.

STRUCTUUR

Review: SuperZand™ - Mamaliefde

Dit magisch zand is echt zand, inclusief minuscule kristallen die het zand mooi laten glinsteren. Dat heeft bij mij toch altijd wel de voorkeur, dan heb je tenminste echt het gevoel om met zand te spelen. Het zand heeft ook een zeer fijne structuur die nauwelijks draden achterlaat waardoor het fijn spelen is.

VORMPJES MAKEN

Review: SuperZand™ - Mamaliefde

Dit zand is prima geschikt om sculpturen mee te maken. Deze worden erg mooi, de details zijn goed zichtbaar. Ze blijven ook goed stevig staan. Bij de zogenaamde sneeuwpop test waarbij ik meerdere ballen op elkaar probeer te plaatsen kom ik niet verder dan 1 bal. Nog voordat ik de tweede er op heb gelegd is deze al uit elkaar gevallen.

BEWAREN

Review: SuperZand™ - Mamaliefde

Het zand kan je prima opslaan en bewaren in het emmertje. Hier passen ook nog wat vormpjes bij waar je mee aan het werken bent. De deksel sluit goed af, zodat je het veilig kan opbergen. De kruimels die op de grond vallen. Zelfs als je er voorzichtig mee speelt zijn makkelijk bij elkaar te vegen en op te stempelen.

EINDOORDEEL

Review: SuperZand™ - Mamaliefde

+ De verpakking in een emmer is ideaal, heb je geen aparte bakjes nodig.
+ Het is net echt zand, compleet met kleine kristallen die er een mooie glimmering aan geven.
+ Stevige sculpturen kunnen rustig een dag blijven staan.
+ Bij dit zand kan je een speciaal boek kopen ter inspiratie.

– De korrels vallen vrij makkelijk op de grond, zoals je bij ‘normaal’ zand ook gewend bent.
– Het is een vrij prijzige variant binnenspeelzand.
– Je losse bouwsels vallen erg snel uit elkaar.

Latest posts by Linda (see all)