Review; Smartmax speelgoed inclusief voorbeelden!

Een van de leukste dingen van het bloggen is voor mij dat je soms gevraagd wordt om ergens een review over te schrijven. Zeker als het gaat om speelgoed, bijzonder speelgoed, zeg ik daar geen nee tegen. En gezien de lezersaantallen vinden jullie het ook niet erg om te lezen. Vandaag heb ik voor jullie een review van smartmax. Een magnetisch spel van grote en kleine staven en magnetische ballen.

Lees ook: Spelend leren magnetisme; magnetisch slijm maken, speelgoed magneten en spelletjes met ijzervijlsel

Smartmax vanaf welke leeftijd?

Ik had ooit wel eens van smartmax gehoord. Heb er volgens mij als kind ook wel eens meegespeeld. Toch was het anders dan wat ik in gedachten had. Er werd namelijk een enorme doos bezorgd, die vrijwel niets woog. Het was ook de tijd voor de swaps waar ik aan meedeed. De sticker verried echter dat ik dit doosje wel gelijk open mocht maken. Daaruit kwam een enorme doos waarin 25 magneetstaafjes en ballen zaten. De staafjes in vrolijke primaire kleuren en grijze ballen. De magneetjes waren veel groter dan ik had verwacht. En dat is positief; want dit is niet alleen leuk speelgoed voor oudere kinderen die los kunnen gaan met constructies. Baby’s vanaf een jaar mogen hier ook mee spelen, zonder dat er kleine onderdelen bij zitten die gevaarlijk zijn. Speelgoed dat dus getest kan worden door baby boy en peuter. In de doos zit een boekje met voorbeelden van constructies die je kan maken. Jammer is wel dat je voor het merendeel van deze voorbeelden meer onderdelen nodig hebt.

Smartmax speelgoed review

Bericht bewerken ‹ Mamaliefde - Persoonlijke & Inspirerende mama blog — WordPress

Onze zoon vind alles geweldig. Zeker als het vrolijke kleurtjes heeft zoals deze magneetjes. Je ziet hem ook stralen dat hij met hetzelfde speelgoed mag spelen als zijn grote zus. Voor hem heb ik een eenvoudige constructie gemaakt waar hij mee kon spelen. Dat tilt hij dan op, om vervolgens te laten vallen zodat het kapot gaat. Dan trekt hij zo’n heerlijk gezichtje dat lijkt te zeggen; “Mama zie je dat, nu moet je het opnieuw maken.” De ballen vind hij ook erg leuk om te laten rollen. Of gewoon de onderdelen uit het bakje te halen, hoog in de lucht te demonstreren en dan weer in het bakje te doen.

Smartmax review door peuter

Bericht bewerken ‹ Mamaliefde - Persoonlijke & Inspirerende mama blog — WordPress

Peuter dochter daarentegen ging echt ontdekken met de magneetjes. Ze had al snel door dat er polen op zaten die elkaar aantrekken of afstoten. Daar kan je natuurlijk hele leuke spelletjes mee doen. Zoals met het ene staafje de ander vooruit duwen over de vloer. De kleurtjes corresponderen met de polen zodat je weet welke wel / niet samengaan. Toen opa even ging oppassen terwijl oma en ik gingen shoppen moest hij van peuter de magneetjes uit de kast halen. Ze vind het dus erg leuk om ermee te spelen. En opa ook. Die vond het erg leuk om er 3D constructies zoals piramides en kubussen van te maken.

Smartmax voorbeelden

Plus en minpunten

Bericht bewerken ‹ Mamaliefde - Persoonlijke & Inspirerende mama blog — WordPress+ Niet gevaarlijk voor kleine kinderen.
+ Spelenderwijs leren met magneten.
+ Geschikt voor ‘rustig’ spel aan tafel.
+ De set is uit te breiden met andere sets zoals draaiende bloemen en auto’s.

– 25 Onderdelen is te weinig voor uitdagende 3D-constructies.
– De magneetjes zijn net iets te zwak om een constructie door een kind te laten bestuderen zonder dat het uit elkaar valt. Zelf vind ik dat op deze leeftijd geen probleem, dat komt wel als ze ouder zijn.
– De ballen zijn rond en kan je dus onder kastjes en bankjes terug moeten zoeken;-)

Kortom; zelf ben ik erg blij met dit speelgoed dat op een leuke manier kinderen bekend maakt met magneetjes. Sowieso ben ik fan van constructie speelgoed. Peuter dochter vind het leuk om met de magneetjes te spelen en bij baby boy zijn de ballen het populairst.

Smartmax vindt je onder andere hier.

 Smartmax is speelgoed dat kinderen spelenderwijs laat kennismaken met magnetisch en constructiespeelgoed. Nieuwsgierig vanaf welke leeftijd dit geschikt is of voorbeelden van vormpjes om te maken? - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Review: Smartmax speelgoed & voorbeelden
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 12 )

  • Dank je, leuk dat jullie het ook hebben getest.

 • Wij zijn ook smartmax fans, ik vind het leuk dat ons peutertje en onze kleuter er al heel mooi samen mee kunnen spelen (meestal balletje rollen, want dat rammelt zo leuk, gevolgd door ‘mamaaa, ik kan er niet meer aan!)

  • Ja, is echt superleuk speelgoed. De ballen rollen inderdaad overal onder. Heb nu op een aantal plekken een matje liggen.

 • LEuk! ik ken het van mijn neefje idd. Echt speelgoed om uren mee te spelen

 • Grappig, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Tobias heeft net een hele verzameling toet toet autootjes gekregen, dus voorlopig geen nieuw speelgoed nodig, maar ik hou het in gedachten 🙂

 • Wat ziet dat er leuk uit! Ik ken dit van een vriendin zij heeft ook een hele hoeveelheid voor d’r zoontje.

  Wat wel jammer is dat t zo duur is.. ze heeft een hele doos vol maar t heeft wel het nodige gekost.. 😉

  • Wel gaaf hoor, zo’n doos vol. Is leuk speelgoed om te verzamelen.

 • Heerlijk speelgoed, zelfs nu ook steeds verder uit te bereiden. Ik vind het wel ontzettend duur. Het eerste pakket hebben we in de winkel gekocht, maar vond het basispakket ook te karig. Wij hebben snel via marktplaats een tweede set gekocht.

  Het is zelfs nog leuk voor oudere kinderen, dus uiteindelijk wel een investering waard.

  • Markplaats is altijd een goede betaalbare optie voor kwalitatief speelgoed!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top