Bij de kruidvat verkopen ze sinds het begin van dit jaar ook magisch zand. Als ik bij de kruidvat was keek ik altijd even rond, maar helaas nooit zonder veel succes. Afgelopen week zag ik toevallig een klein emmertje staan van 400 gram. Even heb ik getwijfeld, maar de drang om de serie compleet te maken overwon en ik rekende hem af bij de kassa. Nog geen paar dagen later, we hadden hem nog niet eens open gehad, kreeg ik via twitter de vraag of ik dit zand al in de review had. Deze week zijn namelijk de verpakkingen met 1 kg in de aanbieding. En ook nog eens eentje die ook de moeite waard is. Via google ben ik er ook al een paar keer op gevonden. Tijd dus voor een review van mijn ervaringen met het magisch zand van Playing Kids dat ze bij Kruidvat verkopen.

Lees verder: Overzicht van 10 merken speelzand voor binnen met onder andere Kinetisch zand en Magisch zand.

De verpakking

Review: Playing kids Magisch zand kruidvat - Mamaliefde

Je hebt dus verschillende verpakkingen. Zowel die van 400 gram als 1 kg. Over het algemeen wordt er 1 kg per kind geadviseerd. 400 Gram is in mijn beleving vaak ook voldoende. Zeker als je het net zoals klei gebruikt om aan tafel mee te spelen. Het zand zit verpakt in een emmertje die je luchtdicht kan afsluiten. Bij het emmertje van 400 gram zitten een zestal vormpjes die je kan gebruiken om uit te steken.

Prijs en aanbod

Helaas heb ik niet gekeken op het bonnetje hoeveel ik hiervoor heb betaald. Meer dan een paar euro was het in ieder geval niet. Voor de aanbieding met 1 kg zand die tot 7 juni geldig is betaal je 6,99. Dat is verhoudingsgewijs erg goedkoop, de helft van wat je voor kinetisch zand betaald. De emmertjes zijn alleen te koop bij de kruidvat. Helaas wil het aanbod nog wel eens wisselen, dus kan het zijn dat je naar een andere vestiging moet. Online hebben ze hem helaas niet in het aanbod opgenomen.

Structuur

Review: Playing kids Magisch zand kruidvat - Mamaliefde

Dit magisch zand is echt zand, inclusief minuscule kristallen die het zand mooi laten glinsteren. Er zit duidelijk iets tussen dat het zand aan elkaar doet kleven. Draden zoals bij kinetisch zand doet het echter niet. Het blijft ook niet echt ‘vast’ waardoor het snel afbrokkelt en je snel op de grond knoeit. Bij de kruidvat verkopen ze ook een variant als indoor strand, met opblaasbare bak. Daarvoor is dit zand prima geschikt, om zoals ‘gewoon’ zand mee te spelen. Het ‘magische’ effect is minimaal.

Vormpjes maken

Review: Playing kids Magisch zand kruidvat - Mamaliefde

Met de uitstekers kan je prima vormpjes uitsteken, ze zijn wel erg dun en vervormen redelijk snel. Na het uitsteken ontstaan aan de bovenkant wel kleine barstjes, verder blijven ze prima in vorm. Andere, kleine, zandvormpjes werken ook prima. Sterker nog, als je het een beetje goed stevig aandrukt blijven ze rustig 24 staan in precies dezelfde vorm. Bij grotere heeft het ook snel de neiging om uit elkaar te vallen. Bij de zogenaamde sneeuwpop test waarbij ik meerdere ballen op elkaar probeer te plaatsen kom ik niet verder dan 1 bal. Nog voordat ik de tweede er op heb gelegd is deze al uit elkaar gevallen.

Review: Playing kids Magisch zand kruidvat - Mamaliefde

Bewaren

Review: Playing kids Magisch zand kruidvat - Mamaliefde

Het zand kan je prima opslaan en bewaren in het emmertje. De vormpjes passen hier ook in. De deksel sluit goed af, zodat je het veilig kan opbergen. De kruimels die op de grond vallen. Zelfs als je er voorzichtig mee speelt zijn makkelijk bij elkaar te vegen en op te stempelen. Toch kom ik later nog wat losse korreltjes tegen.

Eindoordeel

+ De verpakking in een emmer is ideaal, heb je geen aparte bakjes nodig.
+ Het is net echt zand, compleet met kleine kristallen die er een mooie glimmering aan geven.
+ Stevige sculpturen kunnen rustig een dag blijven staan.
+ Het magisch zand in de aanbieding is de goedkoopste variant van binnenspeelzand.

– De korrels vallen vrij makkelijk op de grond, zoals je bij ‘normaal’ zand ook gewend bent.
– De bijgeleverde uitstekers zijn vrij zwak en vervormen snel.
– Je losse bouwsels vallen erg snel uit elkaar.

Latest posts by Linda (see all)