Skip to Content

Motel One Brussel review; tips en ervaringen tijdens weekendje weg

Motel One Brussel review; tips en ervaringen tijdens weekendje weg

Zoals jullie vanochtend konden lezen was ik afgelopen weekend in Brussel. Wat was dat heerlijk om er gewoon even tussenuit te zijn. Dit jaar zijn we als gezin niet echt op vakantie geweest, tenminste geen ‘echte’ zomervakantie. Dan merk ik dat ik dat toch wel mis, blijven de kriebels komen. Als je dan gevraagd wordt om een hotel te reviewen voor een citytrip naar Brussel zeg ik geen nee.

De foto’s en reviews op de website van Motel One gaven aan dat dit echt wel een hotel is dat de moeite waard is. Terwijl ik een begin maak aan deze blog zit ik namelijk op onze hotelkamer, of eigenlijk het terras bij de hotelkamer met uitzicht op de skyline van Brussel te genieten van de zon die langzaamaan naar de horizon zakt. Heel vervelend hoor 😉

Motel One Brussel

Review:Motel One Brussel - Mamaliefde
Review:Motel One Brussel - Mamaliefde
Review:Motel One Brussel - Mamaliefde
Review:Motel One Brussel - Mamaliefde

Vanaf het Centraal Station loop je vrij makkelijk naar het hotel. Als je gewoon richting de kathedraal loopt, en vervolgens aan de linkerzijde deze passeert zie je halverwege de zijkant al het hotel. Dit gaat wel een stuk heuvelopwaarts. Deze locatie is daardoor niet alleen geschikt voor toeristen maar ook voor zakelijke gasten. Het valt wel op dat er in de omgeving veel gebouwen worden afgebroken of er in gewerkt wordt om de boel te moderniseren. Op die manier kom je via de achterkant naar binnen waar de ontbijtzaal is gevestigd. Met de lift ga je een verdieping naar boven voor de receptie.

De hoofdingang met de receptie is namelijk aan een hoger gelegen straat. Zelfs als je voor de aangegeven inchecktijd aankomt konden we onze kamer in. Er zijn maar liefst drie receptionisten zodat je lekker snel geholpen wordt. Het personeel spreekt Frans en Engels en is zeer behulpvaardig.

We kregen een kaart waarop de meest interessante bezienswaardigheden werden aangegeven, inclusief een gebied waar je terecht kon voor terrasjes of betaalbare restaurantjes en de bekendste musea. Het hotel bevindt zich min of meer achter de kathedraal, tussen het Koninklijk Paleis en het centrum rondom de Grote Markt in. Mocht het nog niet mogelijk zijn om je kamer in te gaan in verband met de schoonmaak beschikt het hotel over een bagageservice. Kan je in de tussentijd alvast de stad induiken.

Later in de avond kwamen we terug voor de wifi, normaal wordt deze code op de rekening geleverd. Voor de wi-fi betaal je niets extra’s, iets wat meer accommodaties zouden moeten aanbieden in de huidige samenleving. Aangezien dit via het pr-bureau verliep hadden we dit gemist maar werd snel voor ons in orde gemaakt. We konden zelfs met drie apparaten tegelijkertijd inloggen.

Het hotel is ingericht volgens een kleurenschema en met meubels die je ook in de andere vestigingen van deze keten tegenkomt. Bijzonder is wel hoe ze de eigen locatie er in terug laten komen. Met afbeeldingen van het Atomium en Manneke Pis achter de receptie en vooral heel veel quotes die met chocolade te maken hebben. Tot en met op het toilet aan toe! Goede reden om een keer vanaf de wc te tweeten 😉

De hotelkamer

Review:Motel One Brussel - Mamaliefde
Review:Motel One Brussel - Mamaliefde
Review:Motel One Brussel - Mamaliefde

Ik vind het zelf altijd erg spannend om te zien hoe een hotelkamer er in het echt uitziet. Zelfs al heb je foto’s gezien blijft het altijd de vraag hoe het er in het echt uitziet. Soms worden er foto’s van kamers met een ander interieur gebruikt, of is de inrichting gemoderniseerd etc. Blijft spannend dus. De kamer is echter heerlijk ruim opgezet en modern ingericht.

Als eerste valt gelijk het bed op dat er heerlijk comfortabel uit ziet. En we hadden een kamer op de bovenste verdieping met balkon! Natuurlijk werden er gelijk foto’s gemaakt van het schitterende uitzicht over de Skyline van Brussel. Ik baalde wel een beetje dat ik niet de extra lens had meegenomen voor de spiegelreflexcamera.

Mijn reisgenootje heeft geen kinderen en reist nog steeds veel af, met name binnen Europa. Zij kiest over het algemeen voor hotels en heeft dus ook al aardig wat gezien en weet precies waar ze op moet letten. Vooraf pluist ze ook een deel van de reviews uit zodat ze precies weet waar ze op moet letten. Zodra we de kamer binnen kwamen plofte ik vooral even neer op de bank om bij te komen van de treinreis terwijl zij aan de slag ging om de kamer aan haar strenge inspectie te onderwerpen.

Overal werd gekeken; achter de gordijnen, onder het bed, achter de kussens, de badkamer. Ze kon echter maar twee kritische puntjes ontdekken; 1. Er is erg weinig opbergruimte, aan de ene kant van het bed heb je een paar legplanken en bij de deur een smal ophanggedeelte. En het tweede is dat het prullenbakje in de badkamer een open emmer is in plaats van een pedaalemmertje. Geen stof, spinnen, haren of andere ongemakken die je liever niet tegenkomt. De kamer is vrij modern en oogt erg nieuw en wordt zo te zien dus goed schoongemaakt.

Bij het naar het toilet gaan was er even wat verwarring over de verlichting. Die deed het niet. Totdat we bij de deur zagen dat je hier je pasje in moet steken, dat zie je natuurlijk wel vaker maar is toch weer even geleden dat we dat voor het laatst deden. De badkamer / douche is niet erg groot maar voldoet aan de basis eisen. De regendouche is trouwens heerlijk. Dat is echt genieten. Zeker aan het einde van een warme dag lekker al dat zweet van je afspoelen voordat je in een fris bed kruipt voor een welverdiende nachtrust.

De bar

Review:Motel One Brussel - Mamaliefde

Het hotel heeft geen restaurant, maar je kan hier wel terecht voor een cocktail of een ander drankje en een tosti. Heerlijk ‘s-avonds genieten vanaf een luie bank of stoel onder een relaxed muziekje of op sommige avonden live muziek. Voor een cocktail van 8,90 had ik toch wel iets meer ‘decoratie’ verwacht. In de lounge of de binnentuin ben je ook ‘s-avonds van harte welkom. Heerlijk op een zomeravond in de koelte buiten zitten op het terras of de relaxte hutjes terwijl je luistert naar het kabbelend geluid van de fontein.

Ontbijt

Review:Motel One Brussel - Mamaliefde

In het weekend kan je rustig uitslapen en tussen 7 en 11 uur gebruik maken van het ontbijt. Nu er geen kinderen zijn maakten we daar natuurlijk dankbaar gebruik van. Het ontbijt bevindt zich op de onderste verdieping. Er is direct tegenover de lift een lopend buffet ingericht en je kan kiezen uit verschillende tafeltjes; luie stoelen, tafels met stoelen, hoge bartafels overal kan je zitten. Zelf kozen we voor de heerlijke luxe loungestoelen. Deze zitten heerlijk, maar voor het ontbijt was een eenvoudig tafeltje misschien wel verstandiger geweest. Dan kruimelt niet alles zo in je blouse…

Het buffet was vrij standaard maar genoeg keus zoals drie soorten croissantjes, diverse broodjes, enorm veel beleg en wat gekookte eitjes. Bij een andere buffet bar kon je terecht voor het verse fruit, sappen, koffie en thee, yoghurt en diverse soorten cereals en melk. Er was zelfs lactosevrije melk aanwezig. Als je andere allergieën hebt kan je dit doorgeven aan het personeel. Veel mensen gingen ook lekker met hun bordje naar buiten om in de tuin te genieten van het ontbijt. Dat zag er ook erg gezellig uit.

Meer informatie vind je hier.

Tips met kinderen

Review:Motel One Brussel - Mamaliefde

Ben je op zoek naar een bestemming met kinderen? Ook dan ben je op dit hotel aan het juiste adres. Kinderen tot en met 6 jaar slapen gratis bij je op de hotelkamer. Tot en met 12 jaar ook zij betalen de helft van de prijs voor het ontbijt. De muren zijn erg geluidsdicht, dus je hoeft niet bang te zijn als je kind onverhoopt ‘s-nachts wakker wordt. Beneden in de tuin is het ook heerlijk ontspannen en spelen met je kind.

De Motel One keten vind je trouwens niet alleen in Brussel, en sinds deze maand ook in Amsterdam tegenover de RAI, maar in heel Europa. Van Londen tot aan Wenen. Altijd in de buurt van een bezienswaardigheid. Voor mij echt iets om nog een keer naar terug te gaan.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Ester schreef:

    Leuk dat je even in Belgie was ;).
    Het hotel ziet er erg mooi en modern uit. Helemaal mijn stijl 😀

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Van de buitenkant spreekt het hotel me niet aan, maar de foto’s van binnen zijn wel prachtig. Het ziet er heel comfortabel uit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.