Nieuw bij de Action is het magisch zand. Hadden ze eerst al het play sand, hebben ze nu een variant. Met kleurtjes en gewoon naturel. Ik had ze al gespot op het internet en tijdens het laatste bezoekje aan de action zag ik ze toevallig in de schappen liggen. Geen gedoe dat ik daarvoor naar een andere vestiging moest gaan zoals bij het magisch zand. Natuurlijk kan ik ze dan niet laten liggen. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie. Want dit magisch zand is toch wel heel anders dan het play sand.

Lees verder: Overzicht van 10 merken speelzand voor binnen met onder andere Kinetisch zand en Magisch zand.

Prijs en aanbod

Review Action Magisch zand - Mamaliefde

Het magisch zand is alleen te koop bij de action in de winkel. Zelfs in de kleinere winkels vind je het terug in het speelgoedschap. Je kan kiezen uit twee varianten. Een doos van 225 gram naturel magisch zand met twee plastic speelfiguurtjes voor 1,79 of losse emmertjes van 100 gram in de kleuren roze, blauw en naturel.

De verpakking

Review Action Magisch zand - Mamaliefde

Hoe de inhoud van de doos is verpakt is mij onbekend. Het zand in de mini emmertjes zit goed stevig en luchtdicht verpakt. Na afloop van het spelen kan je het hier ook weer in opbergen.

Het zand is verpakt in kleine emmertjes van 100 gram. Het advies bij kinetisch zand is 1 kg per kind. Een emmertje van 100 gram naturel zand en de helft uit de emmertjes met gekleurd zand was echter genoeg voor een uur speelplezier.

Structuur

Review Action Magisch zand - Mamaliefde

In tegenstelling tot het eerdere play sand van de action voelt dit zand echt aan als zand. Je hebt echt de korrels fijn zand zoals je die ook op het strand tegenkomt. Het voelt fijn aan als je het door de handen laat glijden. De kleuren zijn wel echt heel fel; de kleur roze lijkt wel op neonroze en de blauw is ook goed fel gekleurd. De kleuren mengen ook mooi door het natuurlijke zand heen waardoor er een soort marmereffect ontstaat.

Ook dit zand heeft het ‘levende’ karakter zoals je bij kinetisch zand gewend bent. Het gaat alleen een stuk sneller zodat je al snel het gevoel krijgt dat alles in stort.

Vormpjes maken

Het maken van vormpjes gaat prima. Zeker met de wat stevigere vormpjes van andere merken is het makkelijk om een vormpje te maken en op tafel te zetten. Dit bleef ook zo op tafel staan. Mits het de wat plattere vormpjes zijn. De hogere torens waren niet zo’n succes.

Evenals de sneeuwpoppentest waarbij we drie bolletjes op elkaar probeerden te zetten. Al bij het tweede bolletje zakte het onderste balletje helemaal uit elkaar. Laat staan met een derde erop.

Bewaren

Review Action Magisch zand - Mamaliefde

Dit zand is vrij makkelijk op te ruimen. Met je hand veeg je alles bij elkaar om vervolgens weer in de emmertjes te schuiven. Vervolgens kan je al ‘stempelend’ de kleinere spullen pakken. Het kan toeval zijn, maar het viel mij op dat het zand zowaar in de bak bleef. Het plakt ook niet aan kleding en de handjes.

Het zand bewaar je in een droge omgeving. De bijgeleverde plastic bak is hier prima geschikt voor. De ronde vorm neemt wel wat ruimte in, in de kast.

EINDOORDEEL

Tijd voor het eindoordeel.

Pluspunten:

  • Het is de goedkoopste variant binnenspeelzand; zeker als je 225 gram koopt voor 1,79.
  • Het voelt aan als echt zand, en brokkelt ‘mooi’ af zoals bij het kinetisch zand.
  • Het zand is ook te koop in de kleurtjes blauw en roze. Door elkaar geeft dit een mooi marmer effect.
  • Het zand is prima te bewaren in de bijgeleverde plastic emmertjes.

Minpunten:

  • Met dit zand is het niet mogelijk om echte bouwwerken te maken.
  • Het zand wordt aangeboden in hele kleine hoeveelheden, waardoor het toch fijn is om wat meer verpakkingen te kopen.
  • Het is onbekend welk stofje hier aan toe is gevoegd wat zorgt voor het magische effect.
  • Het is alleen te koop bij de action.