Magnetisch speelgoed doet het altijd heel erg goed hier in huis. Zo af en toe zie je hier ook foto’s van voorbij komen. Of het nu gaat om het speelgoed van smart max, tot en met de magneetjes op de koelkast die een onuitwisbare indruk maken op de kinderen. Magnetisme fascineert ze, waarschijnlijk omdat ze het wel zien. Ze zien dat magneten elkaar aftrekken, of voelen dat ze juist worden afgestoten. Maar verder hebben ze niet gehoord van polen, lading, aantrekkingskracht. Het is net als magie.

Lees ook: Spelend leren magnetisme; magnetisch slijm maken, speelgoed magneten en spelletjes met ijzervijlsel

Constructiespeelgoed

Review magformers - Mamaliefde

Review magformers - Mamaliefde

Hoe leuk is het dan als je met die magie kan spelen. Bijvoorbeeld met de magformers; magnetisch constructiespeelgoed dat niet voor niets is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar waarmee de coolste bouwwerken kan maken. In de standaard set zitten vierkantjes en driehoeken waarmee je flink aan de slag kan. In de uitbreidingen vind je ook andere vormen zoals vijfhoeken en andere attributen zoals wielen. Het leuke van de elementen is dat beide kanten een andere kleur hebben. Je kan dus echt gaan spelen met kleuren. In het boekje staan een aantal voorbeelden zodat je niet alles zelf hoeft te bedenken en gelijk aan de slag kan.

Fantasiespeelgoed

Review magformers - Mamaliefde

Als kinderen doorhebben hoe het werkt kunnen ze ook heel goed zelf voorwerpen gaan bouwen. Alleen of onder begeleiding. Kinderen zijn makkelijker in het loslaten van hoe het hoort of hoe het zou moeten maar gaan op zoek naar hoe het ook zou kunnen. Hun fantasie doet de rest, zien dingen die wij niet zien en bedenken er allerlei verhalen mee.

Review magformers - Mamaliefde

De vierkanten zijn trouwens ook goedgekeurd door onze dochter als armbanden. Het liefste haar hele arm vol met alle onderdelen op een rijtje. En geef haar eens ongelijk met al die vrolijke kleuren.

Spelend leren

Review magformers - Mamaliefde

Zonder dat kinderen het door hebben leren ze tijdens het spelen een hoop van deze magformers. Niet alleen over de kracht van magneten. Dat je bijvoorbeeld bepaalde kanten wel tegen elkaar aan kan houden om te bouwen, terwijl anderen elkaar afstoten.

Review magformers - Mamaliefde

Ook de kleurtjes kunnen er goed mee geoefend worden en bepaalde vormen; de vormen van de onderdelen maar ook van wat ze bouwen. En dan heb ik het nog niet eens over het inzicht dat ze hiermee verkrijgen. Je oefent al vroeg het ruimtelijk inzicht van je kind en oplossingsgericht werken. Dit speelgoed is daarom niet alleen leuk voor een nieuwsgierige peuter, maar ook voor oudere kinderen die hier de meest bijzondere objecten van zullen bouwen.

Review magformers - Mamaliefde

Enig nadeel aan dit speelgoed; alle kinderen willen er graag mee spelen dus eigenlijk heb je een paar sets nodig om te voorkomen dat ze ruzie krijgen over wie waarmee mag spelen.

Mag formers is van Identity Games en koop je bij bol.com.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.