Nu vindt met name de oudste het altijd geweldig als de pakketjesbezorger is geweest. Ze blijft dan ook altijd nieuwsgierig kijken naar wat er in het pakje zit. Toen ik onlangs de Kurio smart 2-in-1 tablet laptop had ontvangen ter review was ze helemaal door het dolle heen. Ze had namelijk direct bedacht dat dit haar laptop is. Nu is ze bijna vier jaar, de helft dus van de leeftijd waarvoor deze is ontwikkeld. Toch had ze op een gegeven moment prima door hoe het touchscreen en touchpad werkte en moest ik speciaal voor haar spelletjes er op installeren.

Lees ook: Test; beste Kinder tablets 2018
Lees ook: Ouderlijk toezicht instellen iphone of ipad

Review Kurio Smart 2 in 1 tablet / laptop

Aangezien mijn laptop weg was voor reparatie hebben we deze meegenomen op vakantie. Zo kon ook ik de Kurio Smart eens goed testen op de functionele onderdelen. We hebben hem onder andere gebruikt voor het kijken van filmpjes onderweg. Spelletjes en gebruikersgemak voor de kinderen. Maar ook voor mij als ik iets voor de blog wilde doen, het voordeel is dat je gewoon beschikt over office en dus alles kan doen wat ook op de laptop kan. Het is wel even wennen doordat het beeldscherm kleiner is en was ook niet heel bevorderlijk voor mijn internet-in-buitenland bundel bij gebrek aan wi-fi ter plaatse. Het voordeel van deze laptop is namelijk dat er geen Android besturingsprogramma opstaat maar gewoon Windows. Is dus één keer inloggen met je Microsoftaccount en daarna kan je gaan ontdekken. De Kurio Smart wordt standaard geleverd met toetsenbord en een specifieke netstroomlader. Kurio heeft er bewust voor gekozen geen micro-USBlader bij de tablet te leveren.
[youtube

Eerste stapjes in de online wereld

Review / Recensie en ervaringen Kurio Smart Tablet laptop - Mamaliefde.nl

Review / Recensie en ervaringen Kurio Smart Tablet laptop - Mamaliefde.nl

Kinderen leren tegenwoordig l jong hoe computers werken. In de kleuterklas waar ze straks heen gaat is dat onderdeel van het lesprogramma. Daardoor leert ze ook al heel snel een nieuwe wereld kennen; namelijk de online wereld. Waarbij je je kinderen toch wel enigzins wilt beschermen en afschermen tegen alles wat er te vinden is. Als ze ouder is heeft ze voor spreekbeurten en het schrijven van verslagen hebben ze tegenwoordig ook gewoon de computer nodig. Het voordeel is dat hierop programma’s staan die een aantal scholen ook gebruiken. De kinderen zijn er dus al bekend mee.

Het is dus belangrijk om hier stapsgewijs je kind wegwijs te maken in deze nieuwe wereld. Daarbij kan deze speciale kindertablet / laptop Kurio Smart je op weg helpen. Deze kids-proof tablet/laptop combineert fun en educatie op een verantwoorde manier. Daarnaast biedt hij kinderen de mogelijkheid om de digitale vaardigheden te leren die zij in de toekomst nodig gaan hebben, zoals tekstverwerken, presentaties maken en zelfs coderen leren ze tegenwoordig ops school. Het IPS touchscreen van de Kurio Smart is met 8,9 inch mooi groot voor een tablet. Met 1280×800 pixels is de resolutie vergelijkbaar met dat van veel Chromebooks waar ik eerst over heb getwijfeld en goedkopere laptops van de bekende merken. Een degelijk product dus waar je echt iets mee kan, zelfs als volwassene.

(Spelend) leren

Review / Recensie en ervaringen Kurio Smart Tablet laptop - Mamaliefde.nl

Review / Recensie en ervaringen Kurio Smart Tablet laptop - Mamaliefde.nl

De Kurio Smart is speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. Ze kunnen hun huiswerk maken op de laptop. De jongsten spelen er spelletjes op en oefenen bijvoorbeeld spelenderwijs hun topografie. Het toetsenbord is een volledig qwerty-toetsenbord met een klein touchpad onderaan. Ook de pijltjestoetsen hebben een prominente plek gekregen. Zo kan er gewoon op ‘gewerkt’ worden.

Oudere kinderen leren apps bouwen of maken met behulp van het gratis meegeleverde Officepakket hun eerste spreekbeurten en werkstukken met Word en Powerpoint. Bij de aankoop krijg je een jaar lang het gehele Microsoft Office pakket 2016 cadeau (Word, Excel, Powerpoint, Access, Outlook, Publisher, OneNote, Sway) inclusief toegang tot de OneDrive cloud oplossing van Microsoft om documenten op te slaan of om (vooraf geïnstalleerde) spelletjes om op de tablet te kunnen spelen. Voor de OneDrive heb je echter wel constant een Wi-Fi verbinding nodig en kan je dus niet onderweg even iets doen.

De Kurio Smart is inclusief een gratis proefpakket van Ambrasoft, het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs. Met Ambrasoft presteert je kind zichtbaar beter in taal en rekenen.

Fun & Gamen

Review / Recensie en ervaringen Kurio Smart Tablet laptop - Mamaliefde.nl