Mama, mogen wij een hondje? Eeeh, nee. Als je een hond in huis neemt komt daar een hoop bij kijken. Ja, natuurlijk is het lief om hem te aaien en te knuffelen. Maar hij moet ook verzorgd worden en een paar keer per dag uitgelaten worden. Drie keer raden wie daar dan voor gaat opdraaien? Ook is spontaan een dagje weg of op vakantie dan heel anders. Voorlopig houden wij het dus even bij een kat. Tenminste, onlangs kwam de postbode met een verrassing aanzetten. Van Hasbro kregen we namelijk de Furreal Walk-a-lots. Nu zijn we al groot fan van Furreal en hebben al een aantal dieren in huis, maar deze schattige hondjes hebben het helemaal gemaakt!

Furreal Friends

Heeft jouw kind ook altijd gedroomd van een hondje of katje waar hij of zij voor kan zorgen, maar is het simpelweg niet mogelijk om een huisdier te nemen? Verras je kinderen dan met FurReal. Deze schattige dierenvriendjes lijken net echt en zijn lekker zacht om te aaien. Door deze knuffels vergeten jouw kinderen hun oorspronkelijke wens meteen en genieten ze ultiem van hun nieuwe huisdieren. FurReal knuffels zijn niet zomaar knuffels; deze viervoeters kunnen bewegen. Sommige maken ook nog geluid waardoor het verschil met een echte hond of kat niet meer groot is. FurReal dierenvriendjes worden de nieuwe favoriete speelkameraadjes van jouw kind. Door met deze pluchen honden en katten te spelen, leren ze ondertussen ook nog veel sociale vaardigheden. Honden uitlaten als het regent, altijd thuis moeten blijven en andere ongemakken zijn verleden tijd, maar lekker knuffelen is des te aantrekkelijker.

Furreal Walk-A-Lots

Furreal heeft ondertussen al een uitgebreid assortiment aan dieren; van honden en katten tot de eenhoorn Starlily tot vuurspuwende draakje Torch, de zachte Cubby de beer die is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 en nog veel meer. Zo hebben we hier in huis ook Furreal Chewbacca staan! Heel goedkoop zijn deze dieren echter niet. Daarom is er nu ook een veel betaalbaarder alternatief zodat iedereen met de Furreal Friends kan spelen, namelijk de Furreal Walk-A-Lots. Kleine en schattige pluche huisdieren die je heel zacht kan aaien maar ook kan uitlaten! Er zijn twee verschillende formaten; de lil en de wat grotere. De kleintjes zijn qua budget bijvoorbeeld ook geschikt als verjaardagscadeautje.

Met de nieuwe Walk-A-Lots van FurReal Friends verzamel je zoveel huisdieren als je maar wilt. Om heerlijk mee te spelen en te wandelen! Nu hebben wij een groot en een klein hondje gekregen die al snel de titel ‘mama Fluffie’ en ‘baby’ hebben gekregen. Er zijn niet alleen hondjes of andere ‘gewone’ huisdieren, zoals een hond, kat en konijn, maar ook exotische en fantasiedieren! Wat dacht je van een panda, een eenhoorn of een draak? De grote Walk-A-Lots maken ook nog vrolijke geluidjes, waardoor het nog echter wordt! De kleine dieren hebben een korte ‘riem’, waarmee je thuis op tafel kunt spelen.

Uitlaten

Wat deze huisdieren nog meer uniek maakt is het spel. De dieren zijn voorzien van een ‘riempje’ zodat je de dieren ook echt kan uitlaten. Toen de dieren hier binnen kwamen wilden ze natuurlijk meteen naar buiten, ook al regende het op dat moment. Zeker in de herfst en de winter is dit dan fijn speelgoed om toch even buiten te komen. Een ander voordeel is dat ze hun taak als verzorger heel serieus nemen. En een hond moet natuurlijk ook uitgelaten worden. Dus zijn ze ’s ochtends opeens sneller klaar zodat de hondjes nog uitgelaten kunnen worden!

De dieren zijn voorzien van een speciaal kliksysteem waarmee je de verschillende Walk-A-Lots aan elkaar koppelen, of met de connector aan een grote Walk-A-Lot koppelen en met het hele span kunt gaan wandelen. Dit gaat heel makkelijk dankzij het slimme uitlaatsysteem. Je duwt ze vooruit en door het speciale wieltje onder de pets hobbelen ze gezellig mee, thuis en over straat. Hun hoofd beweegt nieuwsgierig heen en weer terwijl het staartje kwispelt, dankzij het veermechanisme. Om verliefd op te worden! Doordat er drie dieren tegelijk uitgelaten kunnen worden, is het ook heel geschikt om te ‘verzamelen’ en te vragen voor verjaardag of kinderfeestjes.

Verzorging in de salon

Daarnaast moet een hondje ook verzorgd worden; zo heeft het hondje honger en moet hij eten, kunnen zijn haartjes ‘geknipt’ worden en moet hij zo af en toe ook in bad. Daarom is er ook een speciale luxe verzorging Grooming salon bij dat nog het meeste lijkt op een soort kattenbak maar dan met verschillende accessoires waar ze uitgebreid mee kunnen spelen. In deze salon vind je een aantal accessoires om je hondje of andere dier mee te verzorgen. Zo kun jij je hondje douchen of drogen met een föhn die ook echt geluid maken! Maar ook een borstel, shampoo en conditioner flesje, schaar, een flesje en dierensnoepjes. In het midden van de salon vind je een soort dekentje dat je er uit kan halen om er een badje van te maken.

Ideaal is ook dat je alle accessoires hier ook kan opbergen zodat je ze niet makkelijk kwijtraakt en je de salon eenvoudig mee kan nemen als je op pad gaat en bijvoorbeeld gaat logeren of bij een vriendje gaat spelen. De kinderen spelen echt heel graag met deze salon; het stimuleert ze in het rollenspel en fantasiespel. Het is ook heel grappig om aan te horen; wat ik al aangaf de een is mama en de ander een baby. De hondjes moeten ook echt overal mee naar toe. Zo heeft dochter van een lege doos een hondenmandje geknutseld zodat hij ook ’s avonds bij haar kan slapen.

Helaas is deze set nog niet te vinden in Nederland, maar wel via Amazon.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.