Ken jij ze al? De Fingerlings? Om eerlijk te zijn, ik nog niet. Had het wel ergens voorbij zien komen, maar had zoiets van ‘weer’ zo’n klein robotje. Wat moet je daar mee? Het leek voor mij een beetje op een soort veredeld knijpaapje; misschien ken je ze nog wel van vroeger. Van die aapjes met een soort klem zodat je ze ergens aan vast kan klemmen. Dat was echter totdat we er één in huis hadden!

Dochterlief zag de doos en kon niet wachten om het uit te pakken. Ze mochten samen kiezen; want volgende week volgt er nog een heel leuke andere review. Maar ze waren het over eens; het kleine aapje eerst. Klein; want hij is gebaseerd op het Pygmee-aapje; de kleinste aapjes ter wereld. Zo gezegd zo gedaan. En wat zat ik er naast; stiekem ben ik nu ook wel fan van Aimee.

Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2018 
Lees ook: Ztringz regenboog touw; voorbeelden touwfiguren om te maken met deze speelgoed rage 2018
Lees ook: Squishy speelgoed; nieuwe rage 2018
Lees ook: LOL Surprise! babypopjes & Lil Sisters & Bruisballen; Welke zijn er en waar kopen in Nederland?

Fingerlings aapje kopen?

In mei kwamen deze aapjes op de markt, al snel waren ze echter uitverkocht. Deze schattige en kleine aapjes werden meteen een rage. Dat is een goed teken natuurlijk, dan zijn ze erg populair. En ook al snap ik het als moeder niet altijd, ze doen me ergens wel denken aan de Tamagotchi’s die we vroeger hadden en je als kind echt moest hebben om erbij te horen en onze ouders het ook niet begrepen. Of het andere robotspeelgoed dat momenteel het populair is. Het fijne van deze aapjes is echter dat je geen tientallen euro’s kwijt bent en ze dus voor iedereen zijn. Daarom ideaal speelgoed om je kind mee te verrassen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Momenteel zijn ze weer te koop! Zie hieronder voor meer informatie waar.

Goedkoop Fingerlings aapje?

Let op: onlangs hoorde ik dat in de tussentijd veel ouders een variant hebben gekocht via een Aziatische site. Omdat ze niet konden wachten tot ze weer te koop waren, of omdat ze hoopten het daar goedkoper te kunnen krijgen. Maar nog niemand die daar positief over is. Vaak zijn het aapjes die niets kunnen, of enkel een lichtje dat aan en uit kan. Goedkoop is dus geen duurkoop.

Uitpakken

Het is een vrij grote doos, waar je dan in een hoekje een klein aapje ziet zitten. Daarachter zit er nog een junglegym en toch ook wel een hoop ‘lucht’ waardoor het groter lijkt. Scheelt dus weer in de opbergruimte in de kast. Het aapje is zo uitgepakt, daarnaast vind je een aantal handleidingen in diverse talen waaronder Nederlands en het klimrek dat uit zes delen bestaat. Dat is zo in elkaar gezet. Ondertussen werd er al gespeeld met het aapje, je hoeft er geen batterijen aan toe te voegen en achterop het hoofdje zit de aan- en uits