Bij een speelgoedemmer denk ik vaak al snel aan de zomer. Lekker spelen in de zandbak of op het strand of in een zwembadje met water. Een emmer kan echter voor veel meer functies gebruikt worden is hier in huis de afgelopen tijd bewezen. We hadden namelijk een paars emmertje gekregen. Niet zomaar eentje, maar deze scrunch bukket kan je oprollen. Ideaal dus om mee te nemen in je zwemtas naar het zwembad of in de zomertas naar het strand. De emmer is gemaakt van siliconen dus makkelijk te buigen en er ontstaan geen scherpe randen / kan niet kapot gaan.

 

Speelgoed

Binnenshuis kun je de emmer gebruiken in het spel. Eén van de favoriete spelletjes is nog wel het ‘verzamelen’. Alle blokjes, treintjes, puzzelstukken of wat ze maar te pakken krijgen wordt zorgvuldig opgeslagen in iets wat daarvoor ruimte biedt. Een tas, portemonnee of in dit geval een emmer. Natuurlijk kun je er ook een spelletje van maken; wie kan iets van een afstandje in de emmer gooien?

Aarde

Onlangs hebben we met de kinderen plantjes gezaaid. Hiervoor gebruik ik gevriesdroogde aarde die je eerst moet laten weken. Dit deden we in dit emmertje. Ondanks dat het van een flexibel materiaal gemaakt is, is hij vrij stevig en kan er dus ook prima in deze ‘soep’ geroerd worden zodat de aarde en water goed mengt en kan uitzetten.

In de sneeuw

Dit jaar hebben we een uurtje mogen genieten van sneeuw voordat het weer wegsmolt in het zonnetje. Ideaal dus om de boterhammen te laten zijn voor wat het is en buiten te gaan spelen. Schepje mee, emmer mee en verzamelen maar. Met het idee om die sneeuw later te kleuren. Helaas was het toen al gesmolten.

In bad

Tot slot kan je deze emmer ook prima gebruiken in bad. Een kinderbadje buiten in de zomer, of in het bad op de badkamer. Je kan er naar hartelust water mee scheppen om vervolgens aan de plantjes te geven. Of tijdens het douchen over je hoofd heen te storten. Als je kind veel geduld heeft kan het met een schepje water in de emmer scheppen.

Zandbak

Natuurlijk kan je deze emmer ook gebruiken in de zandbak. De plek waar een emmer het meeste gebruikt zal worden als onderdeel van een zandsetje met een paar vormpjes en schepje. Deze emmer kan je prima gebruiken om te vullen en te vervoeren. Het maken van zandkastelen gaat iets lastiger vanwege de flexibiliteit.

Gebruikt jouw kind een speelgoedemmer ook wel eens op zo’n originele manier?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.