Onze dochter vindt het heerlijk om te moederen, vooral bij kleine babytjes. Als zij ze ziet op straat wil ze even aaien of aandacht geven. Wat niet iedere baby even leuk vindt. Toen ze vorige week een echte baby van vijf weken oud op schoot mocht hebben was ze dan ook helemaal onder de indruk. Ze zat helemaal stil en trots te kijken naar de baby in haar armen. Iets wat toch wel een beetje in de familie zit, want ook ik vind het heerlijk om (tijdelijk) met een baby rond te wandelen en even later zat mijn moeder ook met de baby op de bank. Voordat ze een echte baby krijgt moet ze toch wel heel wat jaartjes ouder zijn, daarom mocht ze spelen met Baby Annabell. Deze pop heeft 8 levensechte functies en is dus net een echte baby! Een paar jaar geleden hebben we een kleiner zusje gekocht en de draagzak wat deze pop uniek maakt.

Lees ook: Interactieve babypop kopen? Overzicht van poppen met verschillende functies en geluid inclusief ervaringen

Baby Annabell; levensechte baby

Omdat ze vorige week met een baby op schoot heeft gezeten, wilde ze dat als eerste. Op de bank, kussen onder de arm en dan baby op schoot. Flesje en speentje erbij en lekker knuffelen en troetelen. Ideaal als je zelf een baby hebt en een oudere zus (of broer) die graag hetzelfde wil als mama. Zo hoorde ik van een vriendin dat haar dochter de baby onder haar trui deed zodat ze kon ‘eten’ net als haar zusje ;-) Achter in de rug kan je batterijen stoppen zodat ze ook echt reageert.

  • Ze reageert op aanraking, als je op haar wang aait begint ze te brabbelen.
  • Als je haar zachtjes heen en weer wiegt valt ze in slaap, compleet met tevreden snurkjes.
  • Ze drinkt graag uit haar flesje en beweegt dan haar mond en ogen.
  • Ze laat een boertje als ze klaar is met eten
  • Ze kan zuchten en giechelen
  • Huilt echte tranen
  • Dit kan je troosten met een speen, waar ze echt op zuigt.
  • Ze kan zelfs in haar luier plassen, of op het potje! Dit is een nieuwe functie.

De Baby Annabell-pop maakt een realistisch, fantasierijk rollenspel mogelijk en stimuleert de ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel en empathie bij kleine poppenouders. Ook bij het omgaan met een nieuw broertje of zusje kan Baby Annabell de nodige rust brengen door het actieve rollenspel. De poppenset bevat een kruippakje, een muts, een slab, een flesje, een speen, een luier en een medaillon. Los kan je daar een potje bij kopen of extra luiers.

Lees ook: Review: Baby Alive Plas & Dans baby (Hasbro); een interactieve pop als hulpmiddel voor zindelijkheidstraining

Een dag uit het leven van Baby Annabell

Baby Annabell is net een echte baby en heeft hetzelfde ritme; ze huilt, wil slapen, heeft dorst en plast. Ze geeft zelf aan wat er wanneer nodig is, zodat je als poppenmama echt bezig bent met de verzorging voor je eigen baby. Het is dan ook net een echte baby en wordt vast al snel de beste vriendin van je dochter.

Ze wordt wakker en moet natuurlijk een schone luier aan. Want voor je het weet zijn haar kleren nat. Het kruippakje van Baby Annabell is echt superzacht!

Daarna is het tijd om gezellig te spelen en knuffelen.

Als het zonnetje schijnt is het heerlijk om naar buiten te gaan, dat gaat heel handig in een echte draagzak! Het liefste wordt de pop overal mee heen genomen!

Best vermoeiend zo rondwandelen met de baby, tijd voor een dutje.

Ohoh, ze heeft dorst en begint te huilen, eerst even troosten met de speen.

In de tussentijd wordt het flesje klaar gemaakt, want ze heeft dorst.

Na het flesje moet ze natuurlijk wel even een boertje doen.

Na zo’n dag krijg je natuurlijk trek, als ze in de kinderstoel zit krijgt ze haar eerste hapjes.

Dan is het even tijd om te oefenen op het potje.

Na het eten mag ze heerlijk doezelen in bad. Ze mag natuurlijk niet in bad met water omdat haar lijfje van stof is en er elektriciteit in is verwerkt.

Als het bedtijd is gaat ze naar bed, en wordt er een slaapliedje gezongen om in slaap te vallen.

Lees ook: Slaapliedjes met tekst voor baby’s en kinderen als het tijd is om te gaan slapen

De pop wordt aanbevolen voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Voor peuters kan het nog wel even wennen zijn, omdat ze veel verzorging nodig heeft en vrij veel en harde geluidjes maakt. Qua formaat is ze ook ‘levensecht’ dus voor een peuter kan ze vrij groot zijn, als je dochter wat ouder is, past dat wat beter. Hij is trouwens niet alleen geschikt voor meisjes; ook jongens vinden hem fantastisch en willen graag papa spelen! Je kan echter ook prima spelen met de pop zonder batterijen, of gebruik maken van de uitknop! Dat is wel zo handig als je ’s avonds op de bank zit en ze opeens begint te huilen.

Baby Annabell is een pop van Zapf Creation en vind je hier of hier.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.