De vaste lezers weten onderhand wel dat ik niet alleen nieuwe kleding koop voor de kinderen maar ook altijd op zoek ben naar tweedehands kleding. Zelfs nu ze wat ouder zijn en langer de kleding dragen, merk ik dat het snel kapot gaat. Een keer spelen met de bellenblaas die omvalt en die broek kan toch echt weggegooid worden of andere onverklaarbare vlekken en gaten. Nadeel van tweedehands kopen is wel dat je sneller wat meer koopt, als er dan iets tussen zit dat toch niet jouw smaak is, is het geen big deal. De vraag is alleen; hoe kom je er weer vanaf. Met bekende initiatieven heb ik toch niet zulke heel goede ervaringen. Tenzij je echt dure items hebt van dit seizoen en voor lage prijzen aanbiedt. Gelukkig is er een nieuw initiatief, of in ieder geval nieuw in Nederland. In Denemarken zijn ze al sinds 2012 op weg om de markt te veroveren.

Lees ook: Leuke en beste apps en leerzame spelletjes voor baby’s, peuters en kleuters op telefoon, ipad of tablet
Lees ook: 101 besparingstips; Geld besparen in het huishouden

Dat nieuwe initiatief is een heel handige app (beschikbaar voor Android en in de I-store), zo kan je heel makkelijk en overal even neuzen. Dus ook tijdens de zwemles van je kind, als je nog vijf minuutjes staat te wachten op het schoolplein of gewoon als je al in bed ligt en niet in slaap kan vallen. We hebben het namelijk over Reshopper; de naam zegt het eigenlijk al. Je ‘reshopt’ kleding maar ook andere baby- en kinderartikelen eenvoudig via een app.

Waarom tweedehands?

Waarom zou je tweedehands kinderkleding kopen dat al een keer gedragen is? Hierom!

  • Betaalbaar: Tweedehands kinderkleding is vaak veel goedkoper dan nieuwkoop; dus kan je al snel meer kleding kopen voor minder geld. Handig! Zeker als je kinderen hebt die net in de zindelijkheidsfase zitten en ongelukjes hebben, of graag buiten spelen op een groen speelplein. Naast meer kinderkleding blijft er natuurlijk ook meer geld over voor andere dingen; zoals kleding voor jezelf ;-) Of je kan er juist duurdere merkkleding van kopen die anders buiten je budget vallen. Zelf gebruik ik het ook bijvoorbeeld voor als ik met flockfolie of andere materialen aan de slag wil.
  • Bijdrage aan het milieu; doordat je kinderkleding recyclet hoeft er minder nieuwe kleding geproduceerd te worden, scheelt weer in de grondstoffen, maar ook in afval. Je zorgt er namelijk voor dat er minder kleding eindigt op een stortplaats maar een nieuw leven krijgt.
  • Goede kwaliteit; kinderkleding die je tweedehands koopt, is vaak bewezen mooi gebleven. Vaak is dit afhankelijk van een merk, maar ook per kledingstuk kan het verschillen. Doordat het al een paar keer is gedragen en mooi is gebleven is de kans groot dat ze als het wordt gedragen door je eigen kinderen weinig slijtage vertonen.
  • Uniek; de kans is kleiner dat de halve klas in hetzelfde truitje loopt dat gekocht is bij een bepaalde winkel.
  • Vintage; kleding die al wat ouder is, is helemaal vintage en hip!
  • Uitdaging; tot slot is het ook een leuke uitdaging om iedere keer weer leuke items te vinden die de weg vinden naar de kledingkast. Er zijn zelfs shoppingroutes langs tweedehands winkels.

Kopen

Die uitdaging ga ik ook aan op Reshopper. Wat voor gave items zijn hier te vinden? Ik kan handig selecteren wat de maximale afstand moet zijn, ideaal voor als je graag een kledingstuk eerst in het echt wilt zien of wilt besparen op de verzendkosten. Ze hebben trouwens niet alleen kinderkleding, maar ook speelgoed, babyuitzet, meubilair, fietsen en boeken en films. Ik heb een groot zwak voor kinderspeelgoed; dus kon het niet nalaten daar te kijken. Even wat scrollen en ik werd al enorm hebberig. Zo zag ik een houten speelgoedhuis met een vraagprijs van slechts 12 euro!!! Je kan kiezen uit vaste prijs of niet, dus dit was niet eens vast. Op het kinderdagverblijf waar ik heb gewerkt hadden ze deze ook en dat was echt één van de populairste hoeken. Voor zowel de jongens als meisjes. Geen wonder dus dat er al twee reacties op waren… Het is dat ik net afgelopen week een houten kinderhuis heb gekocht anders had ik het wel geweten.

In plaats daarvan twijfel ik over een houten treinbaan met Thomas de Trein, qua houten treinbaan zijn we wel voorzien. Al is Eichhorn natuurlijk een heel degelijk merk. Zoonlief is echter groot fan van Thomas de Trein. De prijs is echter wel in verhouding van het gehele pakket. Of een mooie zwarte houten piano. Geen rommel maar dus echt degelijke items.

Verkopen

Reshopper - Mamaliefde.nl

Nu ben ik altijd erg blij met nieuwe kleding, zeker als de kwaliteit me heel erg verrast. Maar ik zit ook met een berg aan kleding. Tijd dus om ook zelf eens de app te proberen. Wat ik zo eenvoudig vind aan deze app is dat je vanuit de app foto’s kan maken. Klinkt niet heel bijzonder, maar het is foto maken (en geen meerdere)  direct uploaden, categoriseren op onder andere maat, geslacht, soort kledingstuk en staat, prijskaartje aan hangen en je bent klaar. Indien gewenst kan je een beschrijving toevoegen maar dat is niet verplicht. Dat scheelt je dus heel wat werk, waardoor je al snel een hele berg kan wegwerken. Ideaal als je net zoals ik de zolder aan het opruimen bent en maar liefst 20 kleine) verhuisdozen aan kleding hebt. Eén per maat / geslacht. Nu heb ik niet alle items erop gezet, alleen die waarvan ik denk dat die nog wel interessant kunnen zijn en er goed uitzien. Nieuwsgierig? Kijk dan vooral eens hier. De foto’s zijn niet helder, dus de volgende keer beter overdag foto’s maken. Of toch maar laten importeren.

Werkt het? Ik merk dat de app in Nederland nog echt aan populariteit moet winnen. In de omgeving zijn er nog niet heel erg veel ‘shops’. Maar ik denk zeker dat dit een groot succes kan worden. Zeker vanwege de lage drempel waarmee je bij de ander in de kledingkast kan kijken. Omdat het puur gericht is op kinderspullen heb je ook niet teveel afleiding. Dat is wel erg fijn.

Kennen jullie deze handige app al?