Op vakantie gaan vinden de kinderen altijd heel erg leuk. En dat begint al bij het moment dat we op reis gaan. We hebben jaren gehad dat we heel veel meenamen omdat we bang waren dat de 14-uurdurende autorit anders niet te doen zou zijn. Maar ook lange autoritten van zes uur waarbij ze vijf boekjes en speelgoedjes mochten kiezen en dat goed ging. Meer is dus niet altijd beter. Bij Lady Lemonade zag ik een handig idee voor Legokoffertjes, die ideaal zijn voor op vakantie. Laten we nu net twee van dat soort koffertjes hebben waar op dit moment niet veel mee gedaan wordt. Dus ging ik met dat idee in mijn achterhoofd aan de slag om er een speel-& reiskoffertje van te maken. Handig voor als ik volgende week met dochterlief ga vliegen, nu is het geen lange vlucht en is het haar eerste keer dus zal ze vast heel veel naar buiten kijken. Maar mocht de verveling toeslaan, of later als we in de auto nog een paar uur moeten rijden dan ben ik in ieder geval voorbereid!

Lees ook: Handige checklist voor een autovakantie om veilig & goed voorbereid op reis te gaan?
Lees ook: De leukste kinderkoffers; van trolley met naam tot Samsonite en Trunki ride on koffer

 Handig voor in het vliegtuig & de auto

Nu was mijn eerste idee om er een Legokoffertje van te maken, met een plaat erin zodat daar de Lego op gezet kan worden. Maar terwijl ik de spullen aan het klaarleggen was leek het me handig om een koffertje te maken met divers speelgoed waar mee gespeeld kan worden. Zowel onderweg in het vliegtuig of de auto als in het appartement waar we verblijven. Ik ging voor een gevarieerd koffertje met verschillende speeltjes zodat ze het kan afwisselen waar mee gespeeld wordt. Van creatief speelgoed, tot en met constructief, educatief of fantasie. Dit verpakte ik in zakjes.

Lees ook: Vliegen met peuters, kleuters en baby’s; tips om je kind voorbereiden op (eerste) keer vliegen tot hoe bezig houden met speelgoed in het vliegtuig.

Checklist inhoud van het reis- & speelkoffertje

 • Zakje Playmobil met prinsessenslaapkamer
 • Zakje met Lego
 • Zakje met kleurpotloden, wasco en kleine stickertjes
 • Zakje met sieraden, spiegeltje en handtasje
 • Setje van Sophia het prinsesje met theetafel, twee stoelen en twee prinsesjes
 • Memoryspel met vijf combinaties
 • Barbie met jurk
 • Boekje
 • Spinner (niet op de foto)
 • Zaklamp
 • Kroontje
 • Portemonnee
 • Kleine wereldbal
 • Oogmasker
 • Zonnebril
 • Zakdoekjes

Als verrassing heb ik er ook nog drie kleine cadeautjes in gestopt. Zoals een klein zakje met een Legopoppetje en een borstel met een paar klemmetjes. Aangezien het maar net in het koffertje past (met een beetje druk) en je dan toch niet tot spelen komt, heb ik een selectie gemaakt van de inhoud. De rest hield ik voor op de terugweg.

Lees ook; 40 spelletjes en activiteiten voor in de auto tijdens een autovakantie

Afwisseling voor langere reisduur

Het is dus niet heel veel, maar wel heel divers. Zo kan ze afwisselen waar mee gespeeld wordt. Wel heb ik gekozen voor speelgoed, waarvan het niet ‘erg’ is dat het kwijtraakt. Ging ik vorig jaar nog los bij de Action, ging ik dit jaar eerst op jacht in huis. Ik ging dan vooral op zoek naar kleine verpakkingen, speelgoed waar ook echt mee gespeeld wordt, zodat je niet alleen aan het verslepen bent en waarvan het niet heel erg is als je iets kwijtraakt. Oké, van de Playmobil en Lego zal ik wel even balen. Maar het zijn kleine sets die je in het ergste geval zo weer nieuw koopt.

Lees ook: Lijst met handig speelgoed voor op reis

Wat nemen jullie mee op reis?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.