Review: Peppa pig creative - Mamaliefde

5 Tips voor op een regenachtige dag of als je je verveelt

 Nu ik dit schrijf ben ik hoogzwanger  van ons derde kindje en wil ik graag nu nog wat leuke dingen doen met mijn jongens omdat ik daar straks een tijdje niet aan toe kom, alleen echt actieve dingen doen lukt me nu niet meer en het weer werkt momenteel ook niet echt mee! Daarom zet ik voor de jullie 5 leuke dingen op een rijtje die je kunt doen met je kinderen wanneer het regenachtig weer is! Mijn naam is Tamara en ik ben de moeder van Maxim (4) en Floris (2) !

Lees ook: Vervelen; 10 tips voor als je kind niet wil spelen
Lees ook: De leukste uitjes als het regent
Lees ook: Het leukste speelgoed voor als het regent

1. Bouw een tent/fort!

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar mijn jongens zijn helemaal gek op zich verstoppen en tenten bouwen. Regelmatig bouwen we dan ook een ‘tent’ door een groot laken over de tafel te hangen, er een matras onder te schuiven en de ruimte vol te gooien met kussens! Zo creëer je gegarandeerd een plekje waar ze urenlang kunnen spelen, of bijvoorbeeld lekker een filmpje kunnen kijken en wanneer ze klaar zijn heb je het ook zo weer opgeruimd!

2. Knutselen

Ik ontving deze set om Peppa Pig armbandjes mee te maken. Maxim mopperde eerst even dat armbandjes maken voor meisjes is, maar zodra hij het wat door had hoe het moest vond hij het toch wel erg leuk! Bij de set zitten ook kleine stickertjes om op de kraaltjes te plakken. Het is even een gepruts, wat niet altijd helemaal netjes gaat met die ongeduldige peuterhandjes, maar wel leuk om te doen! Jammer alleen dat veel kralen eerst doorgeprikt moesten worden.

3. Bakken

Een favoriete bezigheid hier in huis is dingen bakken. Van cakejes tot koekjes! Bij uitstek geschikt om te doen bij regenachtig weer en heel gezellig om samen op te eten met een kop thee als het klaar is!

Leuke tip: laat je kinderen zelf de cakejes en koekjes versieren met fondant en bijvoorbeeld glazuurstiften! Zo kunnen ze de mooiste kunstwerken maken en het daarna heerlijk opeten!

4. Kleuren

Ook ontving ik nog dit Peppa Pig Doe boek! Hier staan allerlei puzzels, kleurplaten en spelletjes in. Dit soort boeken hadden wij vroeger altijd mee in de auto als we op vakantie naar bijvoorbeeld Frankrijk gingen en een stuk moesten rijden, maar ze zijn ook erg leuk om te doen als het regent! Kopje thee erbij en wat lekkers en kleuren maar!

5. Een grote speelgoedstad bouwen

Mijn jongens zijn de laatste tijd helemaal weg van lego en vinden het heerlijk om uren lang dingen te bouwen en te slopen. Nu is het ook wel eens leuk, om ipv alleen lego, gewoon al het speelgoed te gebruiken! Je bouwt huizen van lego, aan een weg van toettoet auto baanonderdelen en laat je playmobil poppetjes in je stad rondrijden en wandelen. Gegarandeerd urenlang speelplezier! Het enige nadeel is wel, dat je na die tijd heel veel te sorteren en opruimen hebt! Haha!

Dit was mijn lijstje met leuke dingen die je kunt doen wanneer het regent. Wat doe jij meestal als het geen mooi weer is?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Activiteiten voor als je niet weet wat te doen op een regenachtige dag
Author Rating
41star1star1star1stargray
Volgende
Vorige

Comment ( 1 )

  • Het eerste wat ik zag was “Nu ik dit schrijf ben ik hoogzwanger…”…ik schrok even…hahaha…toen zag ik dat Tamara het geschreven had.

    Leuke dingen om te doen op een regenachtige dag inderdaad! Ik kan niet wachten om hutten te bouwen en kleurplaten te tekenen met Lola. Of om samen cakejes te bakken….*ik droom even lekker verder*…

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top