We gaan richting de winter, met het kouder worden is het niet alleen goed om de kledingkasten te inspecteren. Maar wordt het ook tijd om de voetjes van de kinderen te beschermen. Ze kan op zonnige dagen nog haar sneakers aan, maar op de koude en natte dagen trek ik onze dochter toch het liefste een comfortabel winterschoentje aan. Datzelfde geldt voor onze zoon, zijn eerste paar schoentjes past nog prima. Maar nu hij zo eigenwijs is dat hij ook lopend naar school wil gaan om zijn zus op te halen wordt het ook tijd om daar eigentijdse schoenen bij te zoeken.

Lees ook: Twins & Trackstyle kinderschoenen
Lees ook: Special Edition; Toms meets Every Mother Counts

De schoenen van Red-Rag zijn daar een voorbeeld fan. Na het zien van het persbericht was ik gelijk verliefd op deze hippe schoenen. Voor de kleinste kinderen die nog kruipen of net de eerste stapjes zetten en eigenwijze tieners die alles denken te weten. De schoenen worden gekenmerkt door winterse kleuren en patronen. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er andere ontwerpen en prints. Deze leren schoenen zijn misschien niet de goedkoopste, dat komt omdat ze allemaal met de hand gemaakt worden in Italië. Echte kwaliteit dus met respect voor de arbeiders.

De schoenen van onze kinderen passen prima bij elkaar. Hoewel de kleuren en patronen verschillen matchen ze prima. Is het toch eindelijk gelukt om zoon en dochter met elkaar te laten matchen. Zonder dat ze daarbij hun eigen persoonlijkheid verliezen.

Review: red-rag - Mamaliefde

De schoenen van onze dochter zijn in een bijzondere kleur roze, geen neon of meisjes roze maar een stoere kleur waarvan ik niet goed weet hoe die te benoemen. Gelukkig maar want stiekem ben ik niet zo meisje-meisje. Aan de voorkant zitten er roze glitters in verwerkt, waardoor de schoenen het helemaal hebben gemaakt bij onze dochter. Schoenen + glitters = succes. Door de veters zit er ook nog eens gouddraad verwerkt wat terugkomt in het hartvormige logo aan de zijkant. Hier zit een stukje stof in verwerkt wat een beetje vintage overkomt.

Review: red-rag - Mamaliefde

De schoenen van zoonlief zijn in een warme kleur rood/bruin. Een echte natuurlijke herfstkleur. Met deze kleuren krijg ik toch een beetje zin in het najaar. Gecombineerd met een geruit stofje en rood met bruine veters. Wat me ook opvalt is de binnenkant van de schoen; de zool is echt afgestemd op kindervoetjes. Ideaal is ook het ritsje aan de zijkant, als je een keer de veters hebt gestrikt hoef je ze vervolgens alleen nog maar aan de zijkant open en dicht te maken. De zwarte wash aan de onderkant van de schoen maakt het plaatje helemaal compleet. Verder is er sprake van een duidelijk profiel zodat hij goed grip heeft tijdens he tlopen, ook straks als het wat gladder wordt.

Voor het geval het nog niet duidelijk is; ik ben verliefd op deze schoenen. Zou ze zelf ook wel als kind gehad willen hebben! Als ze er toen al waren, want ze vieren dit jaar hun tiende verjaardag. De kinderen dragen ze gelukkig ook graag!

Laat jij je kinderen ook wel eens in matching schoenen lopen?

Lees ook: Kinderschoenen najaar / winter voor jongens en meisjes

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.