5 recepten met verstopte groenten voor kinderen

Het afgelopen jaar heb ik een aantal gerechten gedeeld waarin groenten een andere functie hebben gekregen dan je normaal zou verwachten. Ideaal als je je peuter een beetje wilt foppen of een gerecht eens op een andere manier wilt presenteren. Een deel van deze recepten zijn ook glutenvrij. Leuk om op de laatste carnavalsdag een overzicht van te delen;

Rode bietjes in spelt cacao muffins

Rode bietjes zijn hier in huis een ramp. Die krijg ik er niet in, hoe ik het ook probeer. Als ik ze ‘verstop’ in deze chocolade muffins is het echter geen probleem. De cakejes worden met net zoveel smaak gegeten. Nu ben ik niet zo heel erg fan van het verstoppen, op deze manier zorg ik er wel voor dat ze als tussendoortje extra groenten binnen krijgen.

Mais als basis voor pannenkoeken

Dit is een van mijn grootste favorieten; maispannenkoekjes. Het is eigenlijk heel simpel. Je maalt het mais fijn, wat bloem, eieren en melk erbij en klaar zijn je pannenkoekjes. Super lekker, zeker voor de lunch. Weer eens wat anders dan een boterham.

Bloemkool als pizzabodem

Dit recept heb ik gedeeld als onderdeel van de homemade challenge. Ik had het eerder al eens voorbij zien komen en dat moest ik proberen. Als je dit zelf ook probeert; gebruik dan lekker veel kaas. De smaak van de bloemkool, zeker als je hem stoomt in plaats van kookt, verbloem je daar een beetje mee.

Aubergine in plaats van lasagnebladen

Aubergine is hier in huis ook een grote ramp. Eerlijk gezegd vinden mijn man en ik het zelf ook niet zo heel erg lekker. Daarom hebben we dit recept geprobeerd. Eerlijk is eerlijk, helemaal overtuigd waren we niet. De plakken waren aan de dikke kant. Verder blijft lasagne hier in huis altijd favoriet.

Courgetti in de pasta

Hier in huis zijn we enorm fan van pasta. Onze peuter weet altijd precies de groenten er tussen uit te vissen. Tenzij ik het echt heel erg fijn snij. Als je de spaghetti vervangt door courgettesliertjes is dat probleem opgelost. Bij de Dille & Kamille had ik hier een handig snijdertje voor. Een spirelli snijder lijkt me hiervoor onmisbaar. Ook om groentechips van te snijden.

Hebben jullie misschien nog een tip voor mij voor een gerecht met een ‘verstopte’ groente?

Recepten: groenten verstoppen in eten - Mamaliefde

Summary
Review Date
Reviewed Item
Recepten: groenten verstoppen in eten
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 9 )

  • Wat een leuk idee om ze zo te verstoppen. Hier gelukkig goede groente-eters. Dat scheelt een hele hoop.

  • Haha wat grappig om te lezen, mijn moeder deed dit vroeger ook altijd al en we aten echt alles op! Gelukkig lust mijn dochter wel veel groentes, zal ze vast van papa meegekregen hebben.

  • Grappig!! Tobias is best wel kieskeurig. Hij eet het liefst groentes door zijn eten heen (pasta, risotto etc) Losse groentes vindt hij maar niks!

  • Courgette koekjes. Net zoiets als cake met bietjes 😉

  • Wij koken weleens koolraap mee met de aardappelen, hele zooitje pureren, inclusief de normale groente ( broccoli, wortels , bloemkool of iets) en voila, ongemerkt extra groenten. In dit soort ouderwetse prakkies (die we niet heel vaak eten) maken we ook een meertje van jus en verstoppen we schatten ( stukjes gehaktbal). En de laatste tijd proberen we vaker te juicen, stukken biet geven de sap een mooie rode kleur, mijn man noemde het op Valentijnsdag een hartendrankje, hihi. Ze trappen er overigens niet altijd in…

  • Ik gebruik zelf courgette in de plaats van lasagneblaren, omdat ik dan wat zetmeel kaan mijden

  • In plaats van saus uit een zakje heerlijke verse tomatensaus bij de pasta, alles gepureerd, …boordevol groente, zonder dat je het ziet.

    Verder smaakt een lekkere smoothie met vers fruit en yoghurt zonder toegevoegde suiker als yoghidrink…

    Soms werkt het om fruit toe te voegen zodat een bittere of zure smaak wat verdoezelt wordt, bijvoorbeeld bij milde chili (met een banaantje) of zuurkool uit de oven met aardappelpuree en ananas.

    • Bedankt voor de ideeën; fruit bij het eten doe ik ook wel eens. Werkt helaas niet altijd even goed.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top