Over het algemeen is papa op zondag vrij, dan maken we er een echte gezinsdag van en doen het lekker rustig aan. Vaak beginnen we de dag dan met croissantjes die we lekker op bed eten. De ene keer maak ik ze met dreumes, de andere keer gaat vader aan de slag.

Benodigdheden:

 • Een keukenschort; zonder keukenschort geen keukenprins(es)
 • Placemat / snijplank; om op te werken
 • Blik croissantjesdeeg met 6 croissantjes
 • Ei
 • Geraspte kaas
 • Ham
 • Hagelslag
 • Jam en dergelijke

Werkwijze:

 • Allereerst natuurlijk handjes wassen, mouwen opstropen en een keukenschort voor. Dan mag dreumes in de kinderstoel plaats nemen.
 • Op de snijplank rol ik het deeg uit en snij hier een driehoek van af. De kortste zijde snij ik kort in. In het begin maakte ik zelf het begin, nu kan dreumes helemaal zelf een croissantje rollen. Als ik niet snel genoeg ben om als het opgerold is deze op het bakblik te leggen gaat ze scheuren (ook en goede vaardigheid om te leren) en hiermee kneden en kleien. Ook leuk!
 • Meestal laat ik dreumes twee croissantjes rollen die ze zelf mag opeten. De rest vul ik hartig met geraspte kaas en ham en na het oprollen nog wat kaas of zoet met hagelslag of jam.
 • Wil ik meer croissantjes maken snij ik ze door midden. Op feestjes gebruik ik ook wel kaas/spekblokjes mengsel, sesamzaad, knakworstjes etc. als vulling.
 • Als alle croissantjes op het bakblik liggen klop ik een eitje op en bestrijk het deeg hiermee zodat dit een mooie glimmende laag creëert. Nu nog een klein half uurtje in de oven en klaar om op te smikkelen!

Wat is jullie zondagochtend traditie?

Bron afbeelding shutterstock

Latest posts by Linda (see all)