Onlangs kreeg ik als dankjewel van Fleur een heerlijke reep met Tony’s Chocolony met pepernoten. Die was echt heel erg lekker, toch heb ik me netjes in kunnen houden en hem niet in één keer helemaal opgegeten. Op woensdagmiddag leek het me ook wel leuk om dit met de oudste te maken. Gezellig samen koken en daarna smullen. Op internet vond ik het recept voor witte chocoladefudge bij Pauline’s keuken en gebruikte dit als basis.

Ingrediënten:

  • 300 gram witte chocolade (drie repen)
  • scheutje melk (volgens originele recept gecondenseerde melk)
  • Handjevol kruidnoten
  • Tumtums

Bereiding

Op het vuur heb ik een grote pan met water gezet, en daarin een kleinere steelpan zodat je de chocolade au bain marie kan verwarmen en niet zo snel zal aanbranden. De chocolade heeft dochterlief in stukjes gebroken en in de pan gegooid, vervolgens een scheutje melk (niet teveel want dan wordt het te vloeibaar) en daarna wachten. Het vuur houd je laag zodat het niet te hard gaat. Tussendoor roer je met de garde er wat doorheen zodat er uiteindelijk een homogene vloeibare massa ontstaat.

Dan pak je een schaaltje (of twee) en bekleed deze met bakpapier zodat je de chocolade er makkelijk uit kan halen. Je kan kiezen of je eerst een laagje chocolade giet, daarna de tumtums en kruidnoten erover verdeelt of meteen het snoepgoed er inlegt en dan alle chocolade eroverheen giet. Maakt in principe niets uit. Daarna even wachten tot het hard is en dan kan het aangesneden worden.

Recept: witte chocolade fudge met pepernoten en tumtums - Mamaliefde.nl

Natuurlijk konden de kinderen niet wachten met eten, dus die avond bij het sinterklaasjournaal kregen ze allebei een stukje. Als het hard geworden is kan je het namelijk makkelijk in blokjes snijden.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'