In mijn vorige blog beschreef ik wat je zoal kunt doen met je te grote voorraad chocoladeletters en/of paaseitjes. En nu zie ik jou al kijken naar je kast en denken ja leuk, maar hoe zit dat dan met al die kruidnoten? Want daar heb ik dus een uitpuilende kast van. Niet getreurd, want ook voor de kruidnoten (in veel recepten wordt gesproken over PEPERNOTEN, maar het gaat in al deze gevallen om de kleine ronde KRUIDNOOTJES dus hè?!) heb ik een aantal leuke ideetjes weten te vinden. Als je ze verwerkt in de volgende recepten is ook deze voorraad binnen no time geslonken!

Lees ook: Wat te doen met overgebleven chocoladeletters & paaseitjes. Van ontbijt, fondue tot gesmolten en heerlijke desserts.
Lees ook: Alles wat je wilde weten over chocolade letters

Bak een cake

Door het beslag gaan lekker veel kruidnootjes en dat geeft een verrassend knapperige bite aan het plakje cake. Deze cake is lekker rond de sinterklaasperiode, zéker als je het een pepernotencake noemt, maar als je het gewoon cake noemt, zal het in januari nog net zo lekker smaken.

Het recept vind je hier.

Tiramisu van pepernoten

Een lekker toetje na het avondeten gaat er vaak nog wel in, zeker in de winter als het donker is dan blijf je langer tafelen. Een toetje met kruidnootjes zal niemand afslaan. Let wel op je tafelgasten, want deze tiramisu bevat ook een lekker alcoholisch drankje (NIX onder de 18!)

Het recept vind je hier.

Pepernoten Truffels

Een leuk recept wat je ook goed samen met je kids kunt maken, leuk voor in de vakantie als het buiten regent! Én met dit recept kun je zowel je kruidnotenvoorraad als je chocoladeletters in laten krimpen, dus dat schiet lekker op zo haha.

Het recept vind je hier.

Een cheesecake in een glaasje

Voor de cheesecakeliefhebber een lekker toetje dat je NIET hoeft te bakken. Gewoon laagjes in een leuk glas en iedereen heeft zijn eigen toetje. Met kruidnootjes! En misschien kun je er ook nog wat chocolade van je letters boven schaven om het nóg lekkerder te maken!

Het recept vind je hier.

Taart met pepernotenbodem

Met kruidnoten vermaalt in een keukenmachine kun je natuurlijk ook een mooie taartbodem maken. In dit recept wordt er een cheesecake gemaakt, maar deze bodem zou ook een goede basis kunnen zijn voor een frisse kwarktaart.

Het recept vind je hier.

Lees ook: Chocolade Sinterklaastaart bakken
Lees ook: Kwarktaart; basisrecept en variaties zoals een gezonde taart met of zonder pakje of gelatine.

Sinterklaas Rocky Road

Een echt suikerbommetje dus ik zou hier zeer matig mee zijn, maar ik moet bekennen, het ziet er wel zeer verleidelijk uit. Alles kan hier in verwerkt worden, tumtums, strooigoed, kruidnoten, chocola, en ja zelfs nog extra minimarsmallows. Ik denk dat hier vooral kinderen van zullen smullen, mijn tanden vallen er al uit bij enkel het lezen van dit recept (sorry voor alle zoetekauwen…no offense)

Het recept vind je hier.

Lees ook: Recept witte chocolade fudge met kruidnoten

IJstaart met kruidnootjes

Ook deze ijstaart is gemaakt met een bodem van kruidnoten en ook hier kun je je chocoladeletters bij verwerken. Een lekkere afsluiter weer van de maaltijd.

Het recept vind je hier.

Pompoenmousse

Nog een ander lekker toetje in een glas. Een frisse mousse van pompoen met kruidnootjes.

Het recept vind je hier.

Rudolf cupcakes

Voor de kerstviering op school worden onze kinderen elk jaar uitgenodigd om in de klas ’s avonds te komen eten met elkaar. Voor deze avond moeten ze zelf iets meenemen en één van de favorieten is dan deze cupcakejes van Rudolf om te maken. Erg leuk en makkelijk. De cupcakejes bakken en als ze goed afgekoeld zijn insmeren met een laag chocopasta. Als oortjes van die “ronde” prepsel krakelingen en wat eetbare oogjes (of kleine pepermuntjes met een stipje pupil van gesmolten chocola) en een neus van kruidnootjes.

Pepernotenrotsjes

Ben je de pepernoten zat, dan zijn deze pepernotenrotsjes een leuk idee. Toch weer iets anders, en met chocolade. Altijd goed toch? Zowel voor de kinderen als voor de mama’s. Dit lijkt mij een recept dat iedereen kan maken.

Lees ook: Sinterklaas recepten met pepernoten, voor als je over hebt

Witte Chocoladefudge met kruidnoten

Met gesmolten chocolade maak je deze heerlijke fudge die je vult met kruidnoten en andere zoeternijen zoals marsmallows, caramel of tumtums. Kan met witte chocolade maar ook prima met bruin of donkere chocolade.

Lees ook: Recept witte chocoladefudge met kruidnoten

Cake met kruidnoten

Gewoon lekker makkelijk een simpele cake zoals dit voorbeeld van speculaascake met kruidnoten van Aranka naar eigen recept of uit een pakje waarin je wat pepernoten verstopt als verrassing! Dat wordt smullen.

Het recept vind je hier.

Een krans voor het sinterklaasfeest

Wat natuurlijk ook altijd erg leuk is, is het maken van eigen versieringen voor feestjes. En voor Sinterklaas kun je zelf heel goed een welkomstkrans maken van strooigoed. Versier de krans samen met de kids en vraag wat ze er allemaal nog meer bij kunnen verzinnen om het verder aan te kleden.

Ik hoop dat je hiermee goed vooruit kan komen en dat je je voorraad goed op kan maken…..zo niet dan moet je volgend jaar maar een zakje minder kopen haha!

Heb jij nog een leuke tip om iets (geks) te doen met je strooigoed? Laat het maar weten, ik ben benieuwd!

Bowl of kruidnoten stockphoto from Shutterstock / pleijphoto

Isabell

Mijn naam is Isabell, ik ben 42 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Twee jongens en een meid.
Na vele jaren gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker op een peuterspeelzaal ben ik voor mezelf begonnen als creatief ondernemer.
Ik haak en maak van alles wat en deze producten verkoop ik via mijn ETSY shop. Vaak zijn dit kleine items wat leuk weg te geven is als een uniek presentje maar ook maak ik enkele grote items die in en om het huis gebruikt kunnen worden.
Daarnaast vind ik het erg leuk om in de keuken het een en ander uit te proberen. Liefst zo gezond mogelijk, zonder suiker en andere meuk. Zelf in de keuken staan of een recept samen met mijn kind(eren) uitproberen is dus best een passie te noemen. En dan is er nog een passie (en dat is de reden dat je mij hier vindt) namelijk schrijven. Vooral over wat ik met mijn kinderen meemaak, daar schrijf ik graag over en dit deel ik graag met jullie.