Bij Pasen horen natuurlijk allemaal lekkere gerechten op tafel. Of het nu een uitgebreide brunchtafel of een diner is. Heerlijk zo’n tafel met allemaal lekkere hapjes. Daar hoort een passend centerpiece bij. Iets dat de aandacht trekt, het middelpunt van de tafel. Zoals deze witte kokosnoot bunny taart. Dat zal zeker door iedereen gewaardeerd worden. Zo heel moeilijk is het trouwens niet eens. 

Lees ook: Recept witte chocolademelk met paas decoratie topping

Ingrediënten

  • 1 ronde biscuit / cake (naar eigen recept), lekker met scheutje ananassap
  • roombotercrème; 100 gram roomboter, 10 gram poedersuiker & 50 mL melk
  • geraspte kokosnoot
  • zwarte marsepein & fondant
  • Oogjes
  • Wit & roze papier
  • Groen ‘gras’

Bereidingswijze

 

Recept: Bunny cake voor Pasen - Mamaliefde

De biscuit kan je bakken volgens eigen recept. Of dit een pakje cake is waar je alleen nog maar water aan toe hoeft te voegen, biscuitmix is of helemaal vanaf scratch. Wat jij lekker vindt. Een scheutje ananassap door het beslag zorgt voor een pina colada tintje. Deze kan je bakken in een ronde bakvorm. Het mooiste wordt het als de cake minimaal 5 cm dik is.

Als de cake gaar is laat je hem even afkoelen. Ondertussen kan je aan de slag met de roombotercrème. Hiervoor mix je de roomboter op kamertemperatuur met het poedersuiker en de melk tot een luchtige crème. Deze kan je even laten opstijven in de koelkast. Met een beetje geluk is de cake afgekoeld en kan je deze door midden snijden. Met de roombotercrème plak je de twee helften aan elkaar. Met het bolle gedeelte aan de buitenkant. Zorgt voor een extra mollig effect. Vervolgens smeer je de rest van de cake onder met een dikke laag crème.

Recept: Bunny cake voor Pasen - Mamaliefde

Tot slot smeer je de hele cake onder met kokosnootrasp. Tot hij helemaal bedekt is met een mooi wit laagje. Je maakt het af met twee konijnenoren die je van karton knipt. Eventueel nog een paar ogen of snorharen en je bunny is klaar om verorberd te worden. Of in dit geval mee te geven aan oma, die een dagje twee buitenlandse studenten op bezoek krijgt en samen met onze dochter palmpaasstokken gaat knutselen.

Weet jij al wat je op tafel gaat zetten voor Pasen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Recept paastaart; Kokosnoot konijn
Author Rating
51star1star1star1star1star