Om alvast in de sfeer te komen heb ik een speciaal recept voor jullie wat je hier natuurlijk ook kan proeven. De kerststol werd vermoedelijk al rond 1500 verkocht op de markt in het Duitse Dresden als “Christbrote Uff Weinachten” en is nu bij Albert Heijn het meest online verkochte product tijdens Kerst. Een echte kerstklassieker dus! Weet je hoe je een echte kerststol herkent? Kijk dan naar het ‘oor’. De bakker slaat het deeg handmatig over de amandelspijs heen, waardoor tijdens het bakken het oor ontstaat. Aan dit oor herken je de handgevouwen stol en weet je zeker dat deze met de hand is bereid. En heb je nog wat over van de stol na de kerstdagen? Gooi deze dan niet weg, maar maak er heerlijke kerstbroodwentelteefjes van, perfect voor het ontbijt op Derde Kerstdag!

Lees ook: Kindvriendelijke kerstrecepten; van vlees, vis, vegetarisch tot desserts
Lees ook: Kerstdiner Nederland; trends over wat op tafel zetten

Benodigdheden:

  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 sneetjes kerstbrood
  • 30 g boter
  • ½ el poedersuiker

Bereiding

  1. Klop het ei samen met de melk en kaneel los in een diep bord. Wentel de sneetjes kerstbrood door het eimengsel.
  2. Verhit 15 g boter in een koekenpan. Bak 2 sneetjes in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Herhaal deze stap voor de rest van de sneetjes.
  3. Bestrooi de wentelteefjes met de poedersuiker.
  4. TIP: Fruit over? Deze kerstwentelteefjes matchen goed met allerlei fruitsoorten zoals banaan, aardbei, bramen of
    mandarijnpartjes.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.