Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst alcohol hebben gedronken. Volgens mij waren dat de cocktails tijdens de huwelijksreis. Eigenlijk heb ik nooit veel alcohol gedronken. Toen ik 16 was en naar een discofeestje had ik er een discussie over. In die tijd waren breezers, ja ken je ze nog, die mierzoete drankjes, helemaal in. Ze dacht dat ik geen alcohol dronk, en toen ik antwoordde dat ik dat wel deed maar er voor koos om ook wel eens wat anders te drinken. Vervolgens wou ze dus een wedstrijdje doen, eigenlijk hield (en nog steeds) hou ik daar helemaal niet van. Vervolgens toch maar even laten zien dat ik het wel kan. En nooit meer een vraag over gekregen! Het is dus niet zo dat ik tegen alcohol ben, maar met een gewoon glas (koud) water maak je mij ook blij.

Lees ook: Kinder cocktails; alcoholvrije recepten voor kinderen 

Alcoholische versnaperingen die wel welkom zijn een zoete witte wijn, een prosecco (die blauwe flessen die ze bij de makro hebben) en cocktails. Mijn meest favoriete cocktail is de pina colada. Die combinatie van ananas, kokos en rum, echt geweldig! Dan waan je je toch gelijk (weer) op zo’n tropisch eiland!

Van het ijsspel van laatst had ik nog een paar ringvormige ijsklontjes over. Dus vandaag, om het weekend goed te beginnen, een vijftal winnende cocktails! Een 18+ activiteit dus (tegenwoordig dan).

Rood: 43 aardbeien

Stamp de aardbeien fijn en doe deze in een cocktailglas met ijs. Schenk vervolgens 30 ml wodka, 10 ml licor 43, 10 ml Cointreau in het glas en roer stevig. Vul het aan met 7-up.

Groen: Aqua Thunder

Schenk 15 ml blue curacao, 15 ml creme de bananas, 30 ml meloenlikeur, 10 ml versgeperst citroensap in een longdrinkglas met ijs en vul het geheel op met Spa rood of spuitwater. Garneer het geheel met een schijfje citroen.

Geel: Pina Colada (kan ook niet anders)

Schenk 30 ml witte rum, 20 ml kokossiroop in een cocktailglas, vul dit aan met ananassap en ijs en serveer met een rietje.

Blauw: Maiori Magic

Doe 30 ml limoncello, 45 ml campari, 15 ml blue curacao en 30 ml citroensap in een shaker en schud stevig. Schenk het geheel in cocktailglas met ijs en vul het op met Tonic.

Zwart: Sneeuwstorm

Schenk 30 ml Jägermeister in een shooterglas en top het geheel af met 10 ml witte room.

Hoe staan jullie tegenover alcohol? Wat zijn jullie favoriete drankjes?