Bananenbrood is een heerlijke en gezonde lekkernij voor tussendoor en één van mijn persoonlijke favorieten. Dat komt ook doordat ik van hartige snacks houd en niet zozeer van de zoete trek ben. Het bakken van bananenbrood past daar bij uitstek heel goed bij. Maar niet alleen ik word daar blij van, ook de kinderen gedijen er goed bij. Een heerlijke familiesnack die de gezonde trek stilt.

Aangezien we er tegenwoordig nog meer belang aan hechten dat we onze kinderen voorzien van gezonde tussendoortjes en ikzelf daar ook een voorstander van ben, past dit baksel helemaal in dat straatje. En daar past ook iets minder suiker bij. Om het gebruik van suiker te beperken, heb ik gekozen om een deel suiker aan te vullen met natuurlijke zoetstoffen, zoals in dit geval honing. Kortom je kan dit zonder schuldgevoel trakteren bij de opvang of op school!

Recept bananenbrood met walnoten

Tijdsduur ongeveer 20 minuten aan voorbereiding en 1 uur tot 1,5 uur aan wachttijd.

Ingrediënten

Zeker 10 plakjes.

  • 4 bananen (overrijp)
  • 25 gram boter (gesmolten)
  • 1,5 eetlepel honing
  • Ongeveer 50 gram suiker
  • 200 gram bloem (crystal)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei (geklopt)
  • 40 – 70 gram walnoten (verkruimeld)
  • Een snufje zout

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak vervolgens de bananen en versmelt de boter. Ik doe dat altijd door de boter in een pannetje op heet vuur te laten versmelten.
  • In de volgende stap vermeng je de geprakte bananen met de boter in een grote kom.
  • Nu kun je de honing, de suiker, het geklopte ei en de vanille-extract toevoegen en kan je het geheel mixen.
  • Wanneer alles door elkaar gehusseld is, kan je het zout en de bakpoeder toevoegen.
  • Vervolgens giet je de bloem erbij en mix je deze ook door het mengsel heen.
  • Als laatste voeg je ook de verkruimelde walnoten toe. Roer het goed door elkaar, zodat de walnoten goed door de mix worden verdeeld.
  • Nu je het mengsel klaar hebt, kan je de cakevorm invetten. Giet het mengsel in de cakevorm en verdeel het evenredig.
  • In de oven! Je bent klaar en het enige wat nog resteert is om de cakevorm met het mengsel in het midden van de oven te plaatsen.
  • Neem af en toe een kijkje om te checken of het brood goed rijst en bruin verkleurt. Na ongeveer een uur kan je het baksel uit de oven halen. Ik heb het bananenbrood 10 minuten langer in de oven gelaten. Ik vind het persoonlijk lekkerder als het brood goed bruin wordt.
  • Wanneer je het brood eruit haalt, laat deze dan nog een paar minuten staan, zodat het kan afkoelen.

Serveertip: Lekker om te serveren met echte boter of een beetje room.

Variatietip: Wil je variëren, dan kan je in plaats van walnoten ook kiezen voor rozijntjes of kleine stukjes chocolade.
En dan wordt het smullen geblazen!

Follow me!

Daphne Keislair

Freelance tekstschrijver at Daphne Keislar
Blogger voor dit mooie platform. Ik ben freelance tekstschrijver/ copywriter en ik doe een opleiding journalistiek. Ik ben vijfendertig jaar en moeder van Stijn, een ondernemend ventje van drieënhalf jaar. Zie ook mijn website www.daphneschrijft.nu
Daphne Keislair
Follow me!

Latest posts by Daphne Keislair (see all)