Het strand blijft toch een zeer aantrekkelijke bestemming voor een weekendje weg of vakantie. Gelukkig ligt Nederland aan de Noordzeekust dus heb je heel veel keuze. Van de kusten in Zeeland, de stranden aan de Noordzee in Zuid- en Noord-Holland of op één van de Waddeneilanden. Aangezien opa en oma op Texel wonen, komen we daar met enige regelmaat en dat vinden ze helemaal geweldig. Toen we dus uitgenodigd werden door Qurios Holiday Retreats om naar Ameland te komen was dat een mooie kans om ze een ander waddeneiland te laten zien. Een waar ook wij zelf nog nooit geweest waren. De kinderen hadden op maandag een margedag dus vertrokken we vrijdagmiddag na school richting het noorden voor een lang weekendje weg. Gelukkig zat het weer mee en hebben we veel tijd buiten doorgebracht.

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Friesland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Ameland met kinderen; de leukste uitjes en activiteiten

Qurios Holiday Retreats Ameland

Het motto van Qurios is ‘Enjoy the little things of life’ en daar is alles dan ook op gefocust. Gewoon relaxt genieten van een vakantie / weekendje weg waarbij niets moet maar van alles kan en er aan iedereen wordt gedacht. Op dit moment zijn er drie Qurios-vakantieparken, naast Ameland vind je dit park ook in Bloemendaal en Egmond aan Zee. In de toekomst komt er nog een park bij in Zandvoort en er liggen nog meer plannen op de tekentafel, ook voor over de grens! Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dat zie je terug in zonnecollectoren op het dak, met groen bedekte daken, gebruik van natuurlijke producten en het gebruik maken van lokale streekproducten of de samenwerking met Return to Sender. Qurios is een snel groeiende keten dat bij ieder park dat ze ontwikkelen rekening houden met de feedback van de gasten op het vorige park en worden de ‘kinderziektes’ er uit gehaald zodat een verblijf nog aangenamer wordt!

Qurios Ameland is op dit moment het grootste park met 123 comfortabele en trendy ingerichte sea houses. En dat op nog geen kilometer afstand van de zee onder het licht van de vuurtoren. Als je over het park rondloopt hoor je de zee, echt dichtbij dus! De bungalows liggen in een duinachtige setting met veel zand en duinen met begroeiing en slootjes voor wat meer privacy. Er zijn verschillende soorten accommodaties, zo zijn er huizen die toegankelijk zijn met een rolstoel, huizen voor een verblijf met hond, zelf verbleven we in een huis dat geschikt is voor zes personen. De parken zijn autovrij, bij de ingang is er een parkeerplaats waar je de auto kan parkeren en voor de receptie vind je bagagekarren die je kan gebruiken om je bagage naar het huisje te vervoeren.

Meer informatie over Qurios vind je hier.

Service gerichtheid

Wat meteen opvalt is de servicegerichtheid, tijdens de rondleiding die ik kreeg over het park werd ook benadrukt dat dit erg belangrijk is voor Qurios. Er wordt dus ook veel van de medewerkers verwacht, maar ze krijgen er ook veel voor terug. Zo mogen ze ieder jaar een weekje in een ander Quriospark verblijven met het gezin om zo zelf de gastvrijheid van Qurios te ervaren.

Concreet merkte ik dit al een week voordat we vertrokken met een mailtje met uitgebreide informatie. Praktische informatie zoals het adres voor de navigatie, tot en met dat de bedden opgemaakt zullen zijn en er een Nespresso-apparaat aanwezig is. Gewoon van die kleine dingetjes waarbij je anders tijdens het inpakken van de koffer denkt ‘hoe zit dat eigenlijk’. Heel erg fijn dus! Daarnaast werden we op de dag zelf gebeld dat de accommodatie gereed was en we dus de kaartjes konden ophalen. Helaas zaten we toen nog op school vanwege een open podium, maar heel handig om meteen even af te stemmen waar ik de sleutels en informatie kan vinden zodat we toch gewoon de lodge in kunnen. Ook tijdens het verblijf was geen vraag te veel en doen ze alles om het verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Sea House Family

Er zijn verschillende soorten accommodaties, op dit park Sea Houses genoemd. Die echt gericht zijn op het buitenleven, heel groot is het binnen niet maar de overdekte veranda zorgt ervoor dat je ook buiten heerlijk kan genieten en de grote ramen aan de voorzijde geven je echt dat buitengevoel.

Wij verbleven in de zespersoons familieversie. Deze heeft een kamer met twee eenpersoonsboxsprings tegen elkaar aangeschoven, een stapelbed en een bedstede voor twee personen. De huisjes zijn luxe en compleet ingericht zoals een vaatwasser zodat je niet zelf hoeft af te wassen, twee smart tv’s, een heel fijne regendouche die meteen warm is, en een Nespresso-apparaat. Onder de bedstede is een lege ruimte zodat de kinderen een fijn hoekje hebben om te spelen. Het enige wat ik miste was een stofzuiger om de kruimels na een ontbijt met croissantjes op te ruimen en was iets meer opbergruimte voor boodschappen in de keuken en kleding / koffer fijn geweest. Op de veranda vind je ook een zithoek waar we heerlijk buiten konden lunchen en ’s avonds uitzicht hadden op het licht van de vuurtoren. Ook vind je hier een berging waar je de fietsen in kan stallen.

De faciliteiten op het park

Heb je geen behoefte aan uitgebreide vakantieparken met alles erop en eraan zodat je het vakantiepark niet meer af komt, maar wil je gewoon je eigen ding doen? Dan is Qurios echt een aanrader. De basisfaciliteiten zijn aanwezig; zo vind je bij de receptie een minishop waar je terecht kan voor de basisbehoeften en verse broodjes in de ochtend of een schep en emmer voor als je die vergeten bent. Bij de  fietsverhuur kan je diverse fietsen huren om het eiland te ontdekken. Ook is er een brasserie waar je zowel binnen als buiten kan zitten en terecht kan voor een take away zodat je toch gewoon in je eigen sea house kan eten maar je niet zelf hoeft te koken. De brasserie vind je naast de Qids Club en de speeltuin zodat kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl je zelf kan genieten van het zonnetje op het terras of binnen nog snel even dat zakelijke mailtje moet versturen. Verspreid over het park vind je diverse natuurlijke speelelementen voor de kinderen, ook zullen zij zich prima vermaken in de sloten die je hier vindt. Rondom het park vind je een hindernisbaan waar ze ook prima hun energie kwijt kunnen!

Qurios Club

Als de kinderen het maar naar hun zin hebben, dan volgen de ouders vaak ook al snel. Soms kan je je wel eens bezwaard voelen als je met kinderen ergens bent, hier is dat absoluut niet het geval. Zelfs aan de kleine dingetjes is gedacht. Zo mag een speeltuin niet ontbreken, vanaf de veranda keek je hier op uit dus ideaal voor de kinderen om zelf te kunnen spelen. Heel leuk ook met een minivuurtoren onder de grote vuurtoren.

Zo is er de Qurios Club; in de vakanties en de grotere weekenden zoals Pasen en Pinksteren is er een animatieteam aanwezig die iedere dag activiteiten organiseert. De prijs hiervoor zit inbegrepen bij het verblijf, dus heel fijn dat je niet extra hoeft te betalen. In de ochtend is er een inloop en kan je knutselen, spelletjes spelen of sporten, wat je maar wil. Heel fijn dus als je meerdere kinderen hebt die allemaal iets a