Ook de Fransen gaan zelf graag op vakantie naar de kust, het schiereiland Quiberon (Kibberen) in Bretagne is een geliefde bestemming. Als je hier op vakantie gaat kom je dan ook voornamelijk Fransen tegen, een handjevol Nederlanders en een verdwaalde Brit. Zodra de zon schijnt stroomt het schiereiland vol; overal op het eiland vind je namelijk goudgele stranden met mooie vergezichten over een uitgestrekte oceaan. Het is er dan ook een drukste van jewelste. Geen wonder dat de meeste parkeerplaatsen een limiet hanteren van vier uur parkeren. Toen voorgesteld werd om hier op een schiereiland te verblijven twijfelde ik een beetje, het duurt namelijk minimaal 20 minuten voor je er af bent en alles wat ‘in de buurt’ ligt heeft dus ook gelijk een langere reistijd. Toch is er hier genoeg te zien en te doen om je niet te hoeven vervelen, zelfs een bezoekje aan het nabijgelegen Puy du Fou.

Lees ook: Bretagne met kinderen; Wat te doen? Leukste uitjes, bezienswaardigheden & kinderactiviteiten

Zonsondergang bij Cote Sauvage

We kwamen vrij laat aan op de camping, voordat je daarna uitgepakt bent en gegeten hebt is het nog een stuk later. We hadden een paar uur achter elkaar in de auto gezeten en we hadden de kinderen verteld dat er vlakbij de camping een strand was. Die wilden ze natuurlijk graag nog even zien. Dus gingen we na het eten op pad. We zagen ondertussen dat de zon al flink aan het zakken was en internet leerde ons dat we rond kwart voor tien de zonsondergang konden verwachten. We reden een stukje rond tot we bij de Cote Sauvage, vlakbij het kasteel Terpault een parkeerplaats vonden waar we de auto kwijt konden en een mooi plekje konden vinden op de rotsen om naar de zonsondergang te kijken. Hier waren heel veel stenen, dus vulden we de tijd met torentjes bouwen en foto’s maken met op de achtergrond de ondergaande zon.

Lees ook: Mont Saint-Michel bezoeken; Praktische tips van parkeren, getijden, kaart, bezienswaardigheden en meer
Lees ook: Een bezoek aan kasteel Carcassonne met kinderen

Pointe du Conguel

Helemaal aan het puntje van Quiberon vind je een schitterend natuurgebied. Hier kan je het beste in de ochtend al heen gaan. Zeker als het mooi weer is dan wordt het erg druk want je vind hier een paar van de mooiste zandstranden van het eiland. Al zijn de verschillen groot, want de stranden aan de zuidkant ligt een stuk beschutter met daardoor minder golven en minder zeewier en andere natuurlijke materialen en zijn daardoor een stuk populairder dan de wat ruigere stranden aan de noordkant die echter ook absoluut de moeite waard zijn. Je kan over het strand lopen of over een pad door de duinen naar het absolute puntje waar je op de granieten rotsen stuit. Het schitterd je hier tegemoet want in het zand en de stenen zitten heel veel glittertjes. Op het strand kan je ook goed schelpen zoeken, we komen hier hele bijzondere puntvormige tegen, net als slakkenhuisjes, mosselen, oesters en een verdwaalde krab.

Naast zwarte en grijze rotsen kom je hier ook roze rotsen tegen, samen met de glittertjes is dat voor dochterlief natuurlijk helemaal het einde. Op het uiterste puntje vind je rotsen waar je even kan uitrusten terwijl je geniet van een schitterend uitzicht. Er staan wat waterpoelen die helemaal bruin verkleurd zijn, maar ook mini baaitjes waar ze met hun voeten vanaf het zand in het water kunnen. Verder dan hun enkels mogen ze echter niet, want er staat hier een harde stroming. Hier ontdekken ze ook dat de slakken aan de onderkant van de rotsen zijn vastgeklemd. Al snel hebben ze de grootste lol met een nieuw spelletje dat ze van oma en de buurvrouw hebben geleerd; namelijk slakken lostrekken en in het water gooien. Via het pad lopen we terug en komen we langs een stenen tafel waar tegels op liggen met een kaart van de omgeving.Dit is het hoogste punt en vanaf hier kan je dus helemaal rond kijken. Het laatste stukje lopen we door / langs het bos, wat een leuke afwisseling is en deze wandeling juist zo bijzonder maakt. Het zijn een soort naaldbomen met kastanjes maar toch ook weer niet, voor manlief en mij blijft het de vraag om wat voor boom het gaat.

Bij de parkeerplaatsen vind je een ruime picknickplaats met diverse picknicktafels; ideaal voor je dagje uit.

Lees ook: Stedentrip Parijs met peuter of kleuter

Pointe du Percho – Arche de Pont Blanc