Eigenlijk is show of voorstelling geen goede benaming, in het Frans worden de ‘attracties’ aangeduid met spektakels. Dat dekt de lading veel beter; want stuk voor stuk zijn het allemaal spektakels. Dit themapark is geen attractiepark zoals je normaal zou verwachten met achtbanen of ritjes. Van geweldige voorstellingen, tot historische dorpjes, tuinen en dieren. Je komt hier ogen en oren te kort! In totaal zijn er 30 ‘attracties’ om te bezoeken. Daarnaast zijn er twee dinnershows. Iedere show brengt een ander tijdperk uit de Franse geschiedenis tot leven in een verhaal waarin de spanning wordt opgebouwd, en soms gevochten wordt waar zelfs manlief van onder de indruk is, terwijl hij daar regelmatig commentaar op heeft. Het verhaal wordt vaak compleet met een vleugje romantiek, spectaculaire stunts en een gezonde dosis humor. De shows zijn voorzien van heerlijke muziek die je gelukkig op cd kan kopen en de nodige special effects die ondersteunend zijn aan de voorstelling in plaats van de aandacht op te eisen. Dat alles in een indrukwekkend decor met de nodige technische snufjes en schitterende kostuums die zowel een historisch verantwoord karakter hebben als bewegingsvrijheid gunnen voor de acteurs. Mocht je een bezoek overwegen aan dit park dan is het handig om vooraf al een selectie te maken van shows die je absoluut wilt zien. Om je op weg te helpen vind je hieronder filmpjes en beschrijvingen van alle shows en attracties!

Lees ook: Attractiepark puy du fou themapark Frankrijk in de Vendee; beste park ter wereld!
Lees ook: Puy du Fou bezoeken met (jonge) kinderen?

Let op: Alle attracties hebben een nummer die corresponderen met de plattegrond, het programma en de bewegwijzering in het park. Het kan echter voorkomen dat een attractie (tijdelijk) niet open is. Daardoor zijn niet alle nummers opeenvolgend of zijn er dubbele nummers.

1. Le Signe de Triomphe (Romeinen)

Voor de show van de Romeinen is er een compleet gebouw neergezet dat het midden houdt tussen het Circus van Maximus (stadion) en een Amfitheater (aldus een orerende man). Zelf had ik al foto’s gezien, maar manlief had geen idee wat hij moest verwachten dus zodra hij een eerste glimp opving was hij alleen al van deze grootsheid onder de indruk. Bij de ingang staan vrijwilligers in Romeinse tenues om je welkom te heten en een plaats op de tribune te wijzen.

Dit was één van de shows waar ik heel blij was met de Pass Emotion. Daarmee konden we langs de enorme menigte, die hier aan het wachten was, lopen en plaatsnemen op de speciale tribune. Voordat de voorstelling begon liep er een gladiator langs waarmee de kinderen wel op de foto wilden gaan. We zaten naast wat later de eregalerij van de Galliers bleek te zijn. Er waren mensen uit het publiek uitgekozen die hier ook mochten zitten. Terwijl iedereen nog een plekje aan het zoeken was, maakten de Leider van de Galliërs en een gouverneur, vertegenwoordiger van de Romeinse keizer, alvast het publiek warm door vocaal de strijd aan te gaan en het publiek daarin te betrekken.