Meisjes en prinsessen; ik weet niet wat het is maar dat spreekt enorm tot de verbeelding. Het is dan ook niet voor niets dat we onlangs een prinsessenverjaardag hadden inclusief bezoek aan een echt kasteel. Het liefste loopt ze de hele dag ook rond in een prinsessenjurk en wenst ze als dusdanig behandeld te worden. Haar favoriete prinses (of eigenlijk koningin) is en blijft Elsa. En daar is ze niet de enige in. Een Elsajurkje was dan ook één van de eerste verkleedjurkjes die het huis in kwam. Maar ja, kleine meisjes worden groot en dan past het op een gegeven moment niet meer. Door Souza waren we uitgenodigd om naar de Prinsessendagen te komen op Paleis Het Loo. Die worden deze zomer op de dinsdag en woensdag georganiseerd om zo ook een jong publiek naar het paleis te trekken. En natuurlijk deden ze dat in stijl, als een echte prinses en koning.

Lees ook: Gelderland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit 

De voorpret

Voor de vakantie kwam al de bekende doos van Souza, een mooie stevige rode doos die verraadt dat er mooie spullen in zitten. Het was voor mij ook een verrassing wat er in zat, dus samen pakten we het uit. Voor zoonlief zat er een schitterende blauwe mantel met nepbontkraagje, een gouden kroon met steentjes en plak tattoo’s. Perfect voor een echte koning, maar niet teveel omdat hij het vaak al snel zat is. Een mantel is snel omgedaan, of weer af, dus ideaal. Beide kinderen mochten een tattoo en we waren onder de indruk van de kwaliteit. Zelfs na een dag spelen en in bad gaan zag hij er nog onbeschadigd uit. Dat is duidelijk een betere kwaliteit

Voor de prinses was het een heel ander verhaal, daar was flink uitgepakt. Met een schitterende blauwe jurk en een cape met glitters aan de achterkant. Een ‘Elsa-jurk’ maar dan á la Souza. En dat zie je toch wel af aan de kwaliteit en de oog voor details. Zoals een hoepel die je onderaan door de zoom kan rijgen. Gewoonweg schitterend. En daar bleef het niet bij; er zaten ook twee diademen bij; eentje met een blonde vlecht en klein kroontje en één met allemaal lintjes en bloemetjes, een handtasje, diverse armbanden, ringen, een ketting en haarspeldjes. Het hoogtepunt voor dochter waren toch echter wel de gouden ‘muiltjes’, compleet met strass bloemetjes en een pittige hak. Ze mocht er even op oefenen en ze liep er behoorlijk goed op. Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen ;-)

Helaas voor hen werd de doos achter slot en grendel op mama’s kantoor bewaard tot we naar de prinsessendagen gingen.

Activiteiten tijdens de prinsessendagen

Vooraf was er in de middag regen voorspeld. Nu had ik wel wat gelezen over de activiteiten dus besloten we in de ochtend te gaan, dan hadden we een paar uur en konden we op tijd naar huis. Dachten we. We zijn er bijna de hele dag zoet geweest en kwamen pas rond etenstijd thuis aan. Zoveel was er te zien en doen. Met de weersvoorspellingen was er ook rekening gehouden door twee indelingen te hebben. Eentje met zon waarbij veel buiten plaatsvindt en eentje met regen waarbij een groot deel van de activiteiten overdekt is onder andere bij de stallen vooraan. Er zijn creatieve activiteiten, voorstellingen maar ook waarbij je wat leert of lekker kan bewegen. Van alles wat dus.

Een greep uit de diverse activiteiten die we hebben gedaan:

  • Schminken; dit wordt verzorgd door Souza for Kids. Er zitten vier dames die aan de hand van een aantal voorbeelden je schminken. Van vlinders tot en met ijssterren en echte ridders. In de ochtend kan je hier even in de rij staan, maar aan het einde van de dag is het superrustig.
  • Foto op de troon; een echte prins en prinses hebben natuurlijk een eigen troon. Er staat een roze en een blauwe troon waar je even op mag kruipen om een foto te maken. De vorige keer in Alnwick Castle Engeland vonden ze dat nog een beetje spannend, maar nu wilden ze er niet meer van af.

  • Medaille of kroon knutselen; er staan diverse tafels met verschillende materialen inclusief pareltjes waarmee je aan de slag kan gaan. Je kan kiezen uit een medaille of een kroon die je helemaal naar eigen inzicht mag versieren. Gelukkig staat er ook een bankje bij, want soms kan dat wel even duren voor ze tevreden zijn. Hier vind je ook een mobiele ijscokar en een koffiekar met terrasje.

  • Prinsessenlessen; achterin de tuin kan je prinsessenlessen volgen. Er staan een aantal mandjes en een kleedje waarop je kan gaan staan. Vervolgens doe je een paar oefeningen zoals rechtop lopen met een boek op je hoofd, een reference maken, hoe je de waaier of parasol gebruikt en natuurlijk ook hoe je een kopje thee drinkt met je pink in de lucht.