Niet alleen in Nederland vind je heel leuke pretparken, ook net over de grens in Duitsland of wat verder in Frankrijk, vind je op een dag rijden heel leuke parken waar je vaak ook kan overnachten om er een weekendje van te maken, of te gebruiken als stop tijdens de zomervakantie. Ook verder in Europa vind je heel bijzondere parken. De leukste pretparken van Europa om met kinderen te bezoeken heb ik voor jullie verzameld. Handig bij het maken van plannen voor de komende zomervakantie ;-)

Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Vakantiebestemmingen 2018; de meest populaire bestemmingen in Nederland & Europa

Disneyland – Parijs (Frankrijk)

Ik ben nog maar twee keer in Disneyland geweest. Een keer kampeerden we op Davey’s Crocket Ranch toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren en de tweede keer was als student met mijn toenmalige vriendje in een betaalbaar Disney gelieerd hotel, heel ‘toevallig’ met Valentijn. In dit dubbele pretpark dat weer uit verschillende landen bestaat kijk je je ogen uit. Er is meer dan genoeg te zien en doen. Natuurlijk is de space mountain favoriet. Super ook dat als je hier met Valentijn bent het zo rustig is dat je een paar keer achter elkaar kan! De Disney Fantillusion Parade is ook absoluut meer dan de moeite waard. Het blijft magisch een bezoekje aan Disneyland. Geen wonder dat er daarom een keer in de zoveel tijd een filmpje opduikt met een romantisch aanzoek.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit Disneyland
Lees ook: Puy du Fou bezoeken met (jonge) kinderen?

Djurs Sommerland (Denemarken)

In Djursland Denemarken vind je het Djurs Sommerlandpark, dit is een van de grootste Sommerlandparken van Scandinavië die alleen in het hoogseizoen in de zomer zijn geopend. Ze hebben hier niet alleen achtbanen zoals de hoogste of de snelste van Denemarken, maar ook maar liefst 60 leuke attracties ook geschikt voor kinderen in diverse themagebieden zoals Pirateland, Vikingeland en Bondesgardland (kinderboerderij voor de kleintjes). Ook actief spelen is erg belangrijk in de Sommerlandparken. Zo zijn er meerdere speeltuinen, kan je schatgraven, goud zoeken, trampoline springen en op een zonnige dag is een bezoek aan het uitgebreide waterpark met spectaculaire glijbanen een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje naar Djurs Sommerland

Europapark (Rust, Duitsland)

Er is een plek waar op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje ligt. Om de hoek van een Frans straatje ligt een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je er de bekende Hollandse huisjes met hun trapgevels. Die plek bestaat: het is Europa-Park in Rust, Duitsland. Met meer dan 100 (!) attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte en hoogst gewaardeerde parken in Europa. Dit park, gelegen in het Zwarte Woud, heeft maar liefst tien achtbanen, waaronder de hoogste van Europa. Iedereen komt er aan zijn trekken, er zijn vele attracties voor jong en oud. Doet u het liever wat rustiger aan: iedere dag is er een wervelend showprogramma.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Weekendje weg naar Europapark Duitsland

Gardaland (Veneto, Italië)

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark in Italië. Behalve het themapark vind je hier het sprookjesachtige Gardaland Hotel en vanaf 2006 een theater waar Broadwaymusicals worden opgevoerd. Hier vind je ongeveer vijftig attracties waarvan “Magic Mountain”, “Sequoia Adventure”, “Fuga da Atlantide” ,Magic House, “Raptor” , “Blue Tornado” en de oblivion the black hole het populairste zijn bij de bezoekers. D