Afgelopen weekend zijn we naar de musical Dora geweest. Onze dochter vond het erg leuk om de karakters die ze van de tv kent nu in het echt te zien. Dora is echter niet haar enige favoriet. Speciaal voor jullie heb ik een lijstje gemaakt met de favoriete figuren die ze kent van de tv. Het nadeel van tv is wel dat er vaak tussendoor reclame wordt afgespeeld, of dat bij bepaalde evenementen zoals de Tour de France favoriete series zoals Sesamstraat helemaal niet meer uitgezonden worden. Dan is kids tube een fijn alternatief waar je deze series ook terugvind, zodat je kind niet hoeft te kijken naar andere programma’s voor oudere kinderen met geweld of met ondertiteling, betaalde zenders of streamingsdiensten. Trouwens ook ideaal als je geen idee hebt wat geschikte series zijn voor je kind.

Lees ook: Favoriete peuter tv-programma’s

Dora

Niet alleen een ondernemend meisje dat graag met haar rugzak, landkaart en aapje op stap gaat. Maar ook zeer leerzaam. Niet alleen vanwege de Engelse taal die her en der zit, maar ook aan het leren tellen en benoemen wordt veel aandacht besteedt. Nieuw is haar neefje Diego, met Spaanse woordjes.

Barbie

Nadat ik hier vorige week een speciaal artikel aan heb gewijd kan Barbie natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Deze pop uit Malibu met verrekte lange benen en een wespentaille waar je u tegen zegt heeft het helemaal gemaakt bij onze dochter.

K3

Onlangs heeft ze van de buurmeisjes twee jurkjes gekregen van K3. Daarvoor was het wel een keer voorbij gekomen op tv, maar deed ze er nog niet veel mee. Nu ze echter steeds meer kinderliedjes zingt en onthoudt is het hek van de dam. K3 it is. En of het nu tig keer hetzelfde nummer achter elkaar is, of allemaal dezelfde haar maakt het niets uit.

Prinses Anna & Elsa

Ook dit behoeft geen nadere indruk. Deze zusjes uit Frozen hebben het hart van onze dochter gestolen. Super trots is ze op haar Frozen jurkje, of haar prinses Anna verkleedkleding. De sneeuwpop Olaf brengt haar echter ook regelmatig aan het lachen.

Bumba

Deze gele clown is weer een beetje op zijn retour, stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Er was een tijd dat ze niets anders wou kijken. Bumba en zijn vriend Bumbalu maken in het circus de meest grappige situaties mee die perfect zijn afgestemd op jonge kinderen. Weinig taal, maar veel herkenbare voorwerpen en weinig afleiding. Van de korte filmpjes tot en met de theatervoorstellingen.

Masha en de Beer

Dit ondeugende meisje dat aan de rand van het bos woont en vriendjes wordt met de beer heeft het helemaal gemaakt hier in huis. Ze kwam hier via het oppaskindje, maar ook onze dochter kijkt graag naar de streken en tomeloze energie van dit meisje in roze kleding.

Sofia het prinsesje

Nog een prinses kan natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Sofia is een Disney princess speciaal voor de jonge kijkers. Zij gaat naar een prinsessenschool en maakt samen met haar vriendjes leuke avonturen mee, waarbij ook de klassieke prinsessen voorbij komen. Niet alleen bij onze dochter favoriet, ook op de peuterspeelzaal zijn er een paar meisjes die graag in haar jurkjes rond paraderen.

Lees ook: Disney Princess poppen; Belle & het beest of Rapunzel kasteel

Het zandkasteel

Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hun hond in een zandkasteel aan het strand. In korte scenes laten ze filmpjes zien, zingen ze een lied of gaan ze samen iets doen. Hier kijkt onze zoon ook graag naar.

Buurman en Buurman

Eerlijk is eerlijk, ik snap het niet. Ik zie het niet. Maar deze kleipoppen vinden onze kinderen erg leuk om te zien. Komt vast door de genen van manlief, hij vindt dit ook een grappige serie om te zien. Het gaat namelijk altijd niet zoals het zou moeten gaan. Hoe groot of klein de klus ook is die ze gaan aanpakken; van het ophangen van een schilderij tot het leggen van laminaat.

Nijntje

Natuurlijk mag dit oude vertrouwde karakter niet ontbreken. Dit zijn een van de eerste filmpjes die ik haar liet zien. Zoals het filmpje van de dansles. En ook buiten de tv komt Nijntje regelmatig terug in ons huishouden. Momenteel is Nijntje verstoppertje helemaal hip.

Het voordeel is dat het ook veel korte afleveringen zijn. Wist je trouwens dat vijf minuten tv kijken per dag het aanbevolen maximum is voor kinderen tot 2 jaar. Of tot 4 jaar maximaal 5 tot 10 minuten per keer en 30 minuten per dag. Toen ik dit las bij relaxedopvoeden ‘schrok’ ik toch wel even. Niet dat ze hier veel tv kijken, maar dit is wel heel kort. Voor complete kinderfilms kan je trouwens ook terecht bij kids tube. En dat is toch wel erg makkelijk als je even rustig wilt koken, of gewoon voor in het weekend tijdens een lazy sunday morning.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.