In het verslag van vorige week konden jullie lezen dat ik een uitnodiging had gekregen voor een bezoekje aan de winkel van Polarn O. Pyret in Utrecht. Om daar de nieuwe outerwear collectie te komen bewonderen. We werden zeer hartelijk ontvangen, kregen een rondleiding met uitleg door de winkel terwijl de kinderen zich prima vermaakten in de kinderspeelhoek. Daarna waren er bubbels en hapjes en werden we getrakteerd op een mini modeshow. Tot slot mochten we zelfs nog even shoppen. Allemaal erg goed verzorgd dus. Een kleine preview heb ik al met jullie gedeeld. Dat kon ik niet laten. Vandaag leek het me echter leuk om verder in te gaan op dit merk.

Polarn O. Pyret is voor mij nog vrij nieuw. Op dit moment zijn er drie winkels in Nederland, namelijk Utrecht, Eindhoven en Maastricht waarvan het personeel je graag helpt bij je zoektocht. In Nederland is het nog niet heel bekend, terwijl ze in Zweden waar ze vandaan komen al jaren bestaan. Sinds 1976 om precies te zijn. Volgend jaar dus al dertig jaar.

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Het begon allemaal met gestreepte kleding in allerlei felle kleuren. Precies wat je eigenlijk van de Scandinavische kleding kan verwachten. In de loop der tijd is daar alleen het navy en rood van overgebleven. Die trouwens ook beschikbaar zijn in heerlijke comfy broeken en truien voor ons als volwassenen en zelfs knuffels en tassen. Er is een speciale knuffel ontworpen waarvan een deel van de verkoop wordt geschonken aan een goed doel. Ze zijn dus ook nog eens heel bewust bezig met ondernemen, en niet alleen door het gebruik maken van biologische grondstoffen voor (een deel van) de kleding.

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

En zijn er verschillende lijnen aan toegevoegd voor jong en oud. Kenmerkend aan deze kleding is dat het vooral functioneel moet zijn en lekker moet zitten. Dat het er ook nog eens super uitziet is bijzaak. De printjes en modellen zijn over het algemeen uniseks en geschikt voor jongens en meisjes. Is dat even handig als je twee of meer kinderen hebt; kan je het zo doorschuiven. De kleding is daar ook voor gemaakt, dat het meerdere keren achter elkaar meegaat.

Babykleding

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

In de winkel kan je genieten van een uitgebreide collectie. Of je nu een babymama bent en op zoek bent naar lieve schattige kleding. Van boxpakjes tot aan overslagrompertjes. Het viel me op dat de kleding niet alleen er goed uit ziet maar er ook echt over nagedacht is. Zo hebben ze de naden plat weggestikt zodat dit niet gaat kriebelen bij je baby en hebben ze handige rompertjes waar een truitje aan vast zit zodat deze niet continu omhoog trekt. Op een deel van de kleding zijn grappige figuurtjes verwerkt, geen bekende tv-karakters die na een paar jaar ‘uit’ zijn maar die leuk blijven.

Dreumes, peuter en kleuter

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Voor de dreumesen die kunnen gaan lopen en de daarop volgende eigenwijze peuters heb je een hele stoere collectie. Van de wat subtielere printjes tot aan de felle patronen die je vaker ziet bij Scandinavische merken. Zoonlief was direct fan van de leeuwenprint. Deze designs komen terug in diverse kledingstukken, die eenvoudig te matchen zijn met elkaar en een aantal basic kledingstukken. Zoals lekker zittende leggings maar ook stoere tuinbroeken.

Outerwear

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Er zijn ook diverse kleine collecties zoals sportswear, een enorme sokkenafdeling in alle kleuren van de regenboog en natuurlijk de outerwear. Over de outerwear is ook ontzettend handig nagedacht. In Scandinavië kan het erg koud zijn, en dan spelen de kinderen nog steeds buiten. De kleding moet daar dus goed tegen beschermen. Als je dit koopt weet je dus ook zeker dat je kind het niet koud zal krijgen. De lijn is opgebouwd uit verschillende laagjes zodat de warmte goed blijft zitten. Beginnend bij een thermisch onderlaagje van lange broek en truitje, vervolgens een windfleecejack en shelljack en broek. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent of je vind het in deze winkel

Shoppen

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Het was erg moeilijk om uit al dit moois iets uit te zoeken. Het liefste had ik alles wel meegenomen. De vrolijk gebloemde jurkjes voor onze dochter, de stoere tuinbroek voor onze zoon, het fleecevest als onderdeel van de outerwear, de kleding met leeuwtjes waar zoonlief zo’n fan van was. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een longsleeve en een legging. Voor allebei de kinderen een kledingstuk. Dat is het nadeel als je meerdere kinderen hebt. Tenminste, ik wil het dan een beetje eerlijk houden.

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

Polarn O. Pyret - Mamaliefde

 

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.