Leuk dat jullie er weer zijn. Gisteren deelde ik al de foto’s van het dagje naar de Efteling. Vandaag zitten we een stukje noordelijker. We gaan namelijk naar Plopsa Indoor in de provincie Drenthe waar we afgelopen zomer op vakantie zijn geweest. Bij de boeking kon je voor het bedrag van een enkel bezoekje een meerdagenpas aanschaffen. We wisten nog niet wat het weer zou worden en hadden het getroffen met uitzonderlijk mooi weer. Fijn voor als je op vakantie bent, maar een Indoor pretpark bezoek je dan minder snel. Uiteindelijk zijn we maar twee keer geweest. Een keer aan het einde van de dag voor een eerste indruk en de tweede keer voornamelijk voor de Bumba show. Een indoor pretpark dat de naam mooiste overdekte park meer dan eer aan doet.

Lees ook: Drenthe met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit.
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen

Plopsa Indoor Coevorden

Onze kleine grote meid had nog net de lengte dat we voor haar niet hoefden te betalen. Financieel is dat een voordeel, qua attracties betekend dat echter ook dat je maar een beperkt deel kan bezoeken. Veel attracties in Plopsa Indoor zijn pas toegankelijk met een lengte vanaf 85 of zelfs 90 cm. Daar wordt ook goed op gelet. Binnen waren onder andere de megaglijbaan, de vliegende olifantjes, de Bumba speeltuin, de draaimolen en het ballenbak wel toegankelijk. De megaglijbaan was toch wel veruit het populairst. Papa was een paar keer achter elkaar het slachtoffer om er achter aan naar boven te klimmen. Jammer alleen van de blauw afgeplakte ramen, daardoor is het erg lastig om duidelijke foto’s te maken binnen.

Attracties

In de ochtend hebben we een rondje gemaakt langs een aantal attracties. Was ze vorig jaar nog te klein voor de achtbaan deden we dit vandaag als eerste. Met gemengd succes. Ook de discohal van K3, de Bumba attractie, carrousel en natuurlijk de super glijbaan deden het erg goed. Het voordeel was dat zoonlief in de auto in slaap was gevallen en in onze nieuwe Nuna Pepp Luxx buggy gewoon doorsliep. Aangezien oma mee was, konden mama en papa ook even in de schommelattractie. Dat is wel even een tijdje geleden, nu ben ik niet snel bang. Maar hier protesteerde mijn lichaam toch wel even tegen. Ondertussen was zoonlief ook wakker geworden, dus gingen we lekker naar het speeltuintje toe. Daar hebben ze zich alledrie prima vermaakt.

Ballenbad

Helemaal achterin was er ook een ballenbak. Dit was een groot succes. Onze dreumes kon met papa helemaal naar boven om van de glijbaan te gaan. Baby vond de gekleurde ballen ook heel interessant.

Wereld van K3

Natuurlijk was er ook nog even tijd voor windowshopping, zelfs papa was onder de indruk van het roze K3 assortiment.

Buitenspelen

Dit keer was het erg zonnig en vanwege de waterstralen hadden we het uv-pakje meegenomen. Helemaal perfect, we hebben denk ik wel een uur buiten gezeten. Waar ze het eerst nog een beetje spannend vond die onverwachtse stralen rende ze al snel heen en weer. Zelf kon ik met baby boy plaats nemen op het terras dat overkoepeld was met een zeil zodat hij lekker in de schaduw kon genieten. Gelukkig maar want de andere verkoelende attracties buiten waren niet voor haar lengte en de speeltuin was erg warm en in de volle zon. Papa moest ook nog even stoer zijn en zijn skills demonstreren op de klimbaan.

Lunchen