Afgelopen weekend zijn we naar Plopsa Indoor in Coevorden geweest. Speciaal vanwege de live optredens van Prinsessia. De tv-show van Studio100 waarin 5 jonge prinsessen naar de prinsessenschool gaan en daar allerlei avonturen beleven. Vorig jaar zijn we hier ook al geweest, maar was onze dochter net te klein om overal in te mogen. Dit jaar is ze groter en hadden we dat probleem niet. Ook haar nichtje en oma waren dit keer gezellig van de partij. Ideaal om op zo’n regenachtige dag toch binnen heel veel plezier te beleven, zonder dat je het gevoel hebt opgesloten te zitten.

Lees ook: Drenthe met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit.
Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Prinsessia theatershow Droomtroon

Plopsa Indoor Coevorden

In de ochtend hebben we een rondje gemaakt langs een aantal attracties. Was ze vorig jaar nog te klein voor de achtbaan deden we dit vandaag als eerste. Met gemengd succes. Ook de discohal van K3, de Bumba attractie, carrousel en natuurlijk de super glijbaan deden het erg goed. Het voordeel was dat zoonlief in de auto in slaap was gevallen en in onze nieuwe Nuna Pepp Luxx buggy gewoon doorsliep.

Aangezien oma mee was, konden mama en papa ook even in de schommelattractie. Dat is wel even een tijdje geleden, nu ben ik niet snel bang. Maar hier protesteerde mijn lichaam toch wel even tegen.

Ondertussen was zoonlief ook wakker geworden, dus gingen we lekker naar het speeltuintje toe. Daar hebben ze zich alledrie prima vermaakt.

Studio 100 karakters

In de ochtend krijg je ieder half uur de tijd om met een bekend karakter van tv op de foto te gaan. Zo waren Kabouter Plop, Maya de Bij, Wickie de Vicking en Bumba aanwezig. Dan kan je kind even een handje geven en live kennismaken, om daarna samen op de foto te gaan. De angst van onze dochter is helemaal weggetrokken. Zonder problemen gaven ze Bumba een handje en gingen ze met hem op de foto.

Onze zoon vond het iets minder. Lag hij vorig jaar met Kabouter Plop nog in de wandelwagen, moest hij er nu niet veel van hebben. De begeleiders hebben echter genoeg ervaring en geven je praktische aanwijzingen, zoals zelf je kind vasthouden en dan aan de buitenkant. Zodat je zelf tussen het kind en de pop staat. Werkte perfect. Kon oma ons op de foto zetten.

Prinsessenschool

Naast de liveshow van Prinsessia was er ook een speciale prinsessenschool. Van een prinses en lakei kregen de aanwezige jongedames ‘les’ in dansen en etiquette. Ze leerden te paraderen op de rode loper reverences en buigingen te maken, te zwaaien of hoe je netjes op je troon moet zitten. Peuter vond het allemaal hoogst interessant en deed haar best de oudere meisjes na te doen. Waarbij ze haar Prinses Anna cape gebruikte als soort van rok om omhoog te houden. Dat zag er echt zo schattig uit. Als ze dat straks thuis ook gaat doen weten we in ieder geval waar het vandaan komt. Na de les in etiquette was er ook tijd om te dansen waarbij ze een aantal bewegingen uit het Prinsessia lied aangeleerd kregen. Ook dit deed ze voor haar leeftijd zeer goed na, misschien toch maar eens op zoek gaan naar een dansschool… Leuk ook om te zien dat zoveel meisjes in een prinsessenjurk rondliepen, dit waren wij helaas vergeten…

Buiten spelen

Vandaag was er de heel dag regen en miezer voorspelt. Gelukkig was daar niet veel van te merken. Nadat we binnen de leukste attracties hadden gehad gingen we lekker even naar buiten. De K3 verkeerstuin was de enige attractie waar een wachtrij stond. Nu vonden we ze daar nog een beetje te klein voor, ben je alleen maar bezig om er achteraan te rennen. De brandweer en buitenspeeltuin waren daarentegen ook een groot succes.

Lunchen

Na het buiten spelen zijn we even gaan zitten. Het was ondertussen toch wel etenstijd geworden dus hebben we bij het restaurant wat patatjes gehaald. De menu’s zijn niet goedkoop, maar een patatje is ongeveer gelijk aan wat je ook buiten het park zou betalen. Er werd ook niet moeilijk gedaan over de krentenbollen die we zelf hadden meegenomen en ik alvast had uitgedeeld omdat we wel lang moesten wachten tot papa en oma terug kwamen. Peuter dochter had blijkbaar goed opgelet en at netjes haar patatjes met een vork.

Bumba op reis

Onze dochter riep bij het theater enthousiast Bumba, Bumba. Ongelofelijk dat ze dit van vorig jaar nog kan herinneren. Van vorig jaar hebben we geleerd dat je toch wel een half uur van tevoren aanwezig moet zijn voor een mooi plekje. Na het eten konden we hier even uitbuiken. Tussendoor nog weer een keertje van de glijbaan. Bumba was wederom een groot succes. Ze zaten alle drie een half uur lang onafgebroken te staren naar de gele clown, zijn vriendje Bumbalu en de dieren tijdens hun reis naar Afrika en Azië.

Prinsessia liveshow

Voor het half uurtje tussen de twee shows in bleven we gewoon zitten. De vijf meiden van Prinsessia namen het publiek mee in hun leefwereld en zongen de bekendste hits. Onder andere het liedje over kusjes geven en bang zijn. Tussendoor werd het moeiteloos aan elkaar gepraat. Met een grappig einde waarbij niemand het slechte nieuws durft te brengen dat dit alweer het einde is van de show. Gevolgd door een tweede keer de titelsong. Waarbij alle aanwezige meisjes een plekje hadden gevonden voor de bankjes om mee te kunnen dansen en na afloop hun favoriet een handje te mogen geven. Het enthousiasme wat deze dames uitstralen is ongelofelijk; de mimiek, stralende lach en energie waarmee ze op het podium staan is overdonderend. Ze doen echt hun best de jonge prinsjes en prinsesjes in het publiek mee te nemen.

Aan het einde van de dag was er ook nog een speciaal prinsen- en prinsessenbal, onze prinsesjes waren ondertussen wel toe aan hun middagdutje. Dus gingen we nu lekker naar huis.