Het is een bekend verschijnsel onder bloggers; een plog. Oftewel een picture blog waarin je een dag meegenomen wordt in het leven van een blogger. Zelf vind ik dit altijd veel werk om te doen. En wil ook gewoon mezelf kunnen zijn. Regelmatig krijg ik echter de vraag hoe ik dat doe het moeder zijn combineren met het bloggen en de uitnodigingen voor events. Wel, eerste les voor mij is om vaker nee te leren zeggen. Daar ben ik nu druk mee aan het oefenen ;-) Lang leve de gastbloggers die het ook zo nu en dan leuk vinden om naar events en premières te gaan. Want iedere week wordt op een gegeven moment toch iets teveel van het goede. Lijkt het jouw ook wat kan je altijd een mailtje sturen. (Let op, veel vind plaats in Amsterdam). Zo nu en dan komt er echter een uitnodiging voorbij die me heel erg leuk lijkt, of bij wijze van spreke om de hoek is in plaats van Amsterdam. Dat maakt het voor mij ook een stuk makkelijker. Daarnaast stond er een bezoekje aan de tandarts op de planning dus leek me wel leuke dag om inzicht te geven in hoe of wat. De hele dag door heb ik foto’s gemaakt.

plog1plog2

De dag begint met het standaard riedeltje, wakker worden, aankleden, ontbijten, even spelen en dan is het toch echt tijd om op pad te gaan. Met de tram want buggy op de fiets is niet zo handig. Plus dat het regende.

Plog mama & blogger - Mamaliefde

De eerste stop van die dag was bij de tandarts. Standaard halfjaarlijkse controle, en de eerste waarvoor onze dochter een uitnodiging kreeg. Nu zouden we met zijn vieren gaan maar manlief kon helaas toch geen vrij krijgen omdat zijn collega vanwege werk in buitenland zit en een van de twee aanwezig moet zijn. Nu had ik natuurlijk de afspraak kunnen verzetten maar dat leidt vaak tot niets. Dus ging ik alleen met twee kinderen, in de buggy zodat de een geen kant op kon en de ander met mijn telefoon op een stoel netjes bleef zitten. Het wachten in de wachtkamer duurde bijna een half uur!!! stond een bordje met dat er geen baliemedewerkster aanwezig was en je je dus niet hoefde aan te melden kreeg ik na een kwartier de vraag waarom ik me niet had aangemeld… Controle was gelukkig zo klaar, dochter ging zonder problemen liggen, mond open en klaar. Zelf was ik ook zo klaar, geen gaatjes en dergelijke. Toen ik opstond kwam de assistente al met het afspraakkaartje aanlopen voor de volgende. Dat was nog eens efficiënt. Dat ik mijn telefoon liet liggen en daar pas buiten achterkwam toen ik manlief wou appen dat dochter het zo lief had gedaan vergeten we maar even.

Plog mama & blogger - Mamaliefde

Het volgende punt op de planning was een bezoekje aan de pop-up store van Molton Brown in de Bijenkorf Den Haag. Hiervoor heb ik dezelfde tram nodig als die ochtend, maar dan flink wat haltes verder. Ik had namelijk een uitnodiging gekregen voor een persoonlijk geuradvies, en voor mijn gevoel ben je met de tandarts al op een derde van de afstand dus kon dat er wel tussen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over dit merk en natuurlijk het testen van de geurtjes. Ik zat heel erg tussen twee te twijfelen toen ik een kaars rook, dat geurtje was het voor mij! Gelukkig hadden ze daar ook een eau de toilette voor. Na het maken van wat foto’s, en een koekje voor de kids ging ik nog snel even bij de hema naar binnen voor een stel oorbellen die ik die ochtend in de haast was vergeten en geen tijd meer had om langs huis te gaan. Een kaastengel voor de kinderen en weer terug naar de tram.

Plog mama & blogger - Mamaliefde

Dit keer tot aan station Delft, tussen de tandarts en ons huis in. Even ov-chipkaart opladen en daar stond oma al te wachten op de parkeerplaats. Dochterlief mocht namelijk een middagje bij oma spelen zodat ik niet met twee kids op pad hoefde. Daar was ik wel erg blij mee. Terug in het station kwam ik Mechteld tegen met haar zoontje die net iets ouder is dan onze eigen zoon. Samen gingen we op pad richting Utrecht. In eerste instantie zouden we samen gaan koffiedrinken bij Klieder maar de uitnodiging van Polarn o Pyret kwam er tussen en zij vond dit merk ook wel erg interessant. Na een overstap in Rotterdam met twee slapende jongetjes dus een rustige heenreis kwamen we in Utrecht aan. We hadden rekening gehouden met vertraging, gelukkig niet nodig. Dus hadden nog een half uurtje de tijd om rustig aan te doen. Lekker even bij Nijntje in Hoog Catharijne druifjes eten bijvoorbeeld ;-)

Plog mama & blogger - Mamaliefde

Plog mama & blogger - Mamaliefde

Plog mama & blogger - Mamaliefde

Daarna toch maar op pad gegaan naar de winkel. Deze zit net buiten het winkelcentrum naast de Zara en tegenover de Bijenkorf. Ideaal. We waren wat aan de vroege kant, maar dat was geen probleem. De jongens vonden al snel de weg naar de speeltafel met gigantische treinbaan terwijl wij een uitgebreide rondleiding kregen door de winkel met uitleg over het uit Zweden afkomstige merk zelf en de verschillende productlijnen. Het een nog mooier dan het andere. Verder waren er heerlijke glaasjes champagne met een aardbei, schattige negerzoenen die als pinguïn waren opgemaakt met de bekende Polarn o Pyret streepjes in rood en blauw. Er was zelfs een heuse mini modeshow van de outwearcollectie! Compleet met mini modelletjes. De jongens werden wat onrustig dus gingen we op zoek naar de jassen, tassen en wagens toen we te horen kregen dat we nog even mochten shoppen. Na het bewonderen van al dat moois zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. Ik ging naar huis met een leuk shirtje voor zoonlief en een vrolijke legging voor onze dochter. Dat is wel het nadeel van twee kinderen en het een beetje eerlijk willen houden. De jurkjes, tuinbroekjes en slofjes waren namelijk ook erg gaaf. Of de winterjas zelf! Natuurlijk komt er nog wel een uitgebreid verslag over dit merk.

Na een overstap in Rotterdam met twee slapende jongetjes dus een rustige heenreis kwamen we in Utrecht aan. We hadden rekening gehouden met vertraging, gelukkig niet nodig. Dus hadden nog een half uurtje de tijd om rustig aan te doen. Lekker even bij Nijntje in Hoog Catharijne druifjes eten bijvoorbeeld ;-)

Op de terugweg waren ze best wel moe, wat voor onze zoon zorgde dat hij onrustig werd. Niet meer wist wat hij wilde etc. Dan ben je blij als je weer in Rotterdam bent voor de overstap. We haalden nog net de sprinter naar Delft dus belde ik manlief even op met het verzoek ons op te halen. Schee