Eén van de favoriete spelletjes op dit moment van dochter, is om te spelen dat het koffietijd is. Dat begint rustig al om negen uur, zodra we van tafel gaan als het ontbijt op is, en duurt tot het avondeten. Dan is ze eerst ‘uren’ bezig in de keuken om taartjes te bakken. Ze weet precies wat ze wanneer moet doen: eerst moet er gesneden worden, dan in de pan, in de oven en tot slot afkoelen omdat het te warm is. Vervolgens wordt de salontafel gedekt, koffie gezet, stoelen bijgeschoven en dan gaan we gezellig ‘borrelen’. Als zoonlief thuis is mag hij ook meedoen. Met als gevolg dat als zus weg is, hij rondloopt met het keukenschort dat hij om wilt. Ook in de keuken vond ze het afgelopen week erg leuk om te helpen met cakejes bakken voor de verjaardag van haar jongere broertje. Vooral als het gaat om het proeven is ze zeer behulpzaam.

Review play doh cupcake celebration - Mamaliefde

Review play doh cupcake celebration - Mamaliefde

Van play-doh kregen we een heel leuke set toegestuurd zodat ze zelf aan de slag kon om taartjes te bakken. Oké, ik zal eerlijk toegeven dat ik er naast zat, met de ijdele hoop dat de kleurtjes van elkaar gescheiden zouden blijven. Of moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf ook wel erg nieuwsgierig was en dit speelgoed wilde uitproberen. Als eerste moet het geheel in elkaar gezet worden. Bij het reuzenrad was dit even puzzelen, maar met wat kracht klikte het uiteindelijk toch in elkaar zodat we konden gaan spelen. In het pakket zit een reuzenrad met heel veel vormpjes die je kan gebruiken: een roller, mesje, vork en bordje. Naast cupcakes kun je ook heerlijke play-doh-koekjes bakken.

Review play doh cupcake celebration - Mamaliefde

We begonnen met een kleurtje klei om daar de frosting van te maken. Deze doe je in het reuzenrad om vervolgens de cupcakebakjes te vullen. Even laten zien hoe het moest en al snel had ze dit prima door. Het was even oefenen voor ze ook de kracht had om dit voor elkaar te krijgen. De adviesleeftijd is niet alléén vanwege de kleine onderdelen, vanaf drie jaar.

Review play doh cupcake celebration - Mamaliefde

Dan breekt toch dat moment aan dat er een tweede kleurtje bij moet komen. Want alleen een cupcakevormpje vullen is natuurlijk wel een beetje saai. Tijd dus om verder te gaan en het tweede ‘apparaatje’ te testen. Hiervoor moet je ook een holte vullen met klei, een deksel er op vastdraaien en vervolgens de klei naar beneden schroeven zodat er een hoop kleine sprinkels ontstaan. Dit ging prima. Kon ik in de tussentijd proberen om een bloemetje uit te steken. En een beertje. Het nadeel is wel dat je een vormpje moet opvullen en vervolgens leeg moet halen. Een satéprikker kan hierbij helpen zodat je het vormpje niet teveel beschadigd.

Review play doh cupcake celebration - Mamaliefde

Na het eerste cakeje had ze de smaak te pakken en heeft ze bijna twee uur hiermee gespeeld. Nu vind ze spelen met klei erg leuk, maar dit is wel heel erg lang. Op een gegeven moment nam ze even ‘rust’ om vijf minuten met iets anders te spelen en ging vervolgens weer vrolijk aan tafel verder. De helft van de kleuren zat door elkaar, ik heb nog net op tijd een deel kunnen opbergen voor een volgende keer. Dit was een groot succes. Niet alleen voor de peuter, ook mama vond dit heel erg leuk. Zeg nou zelf; wie wil nu niet de hele dag cakejes en koekjes gevoerd worden waar je niet dik van wordt?

De play-doh Cupcake Celebration koop je nu met korting bij bol.com.

Kunnen jullie peuters ook zo opgaan in een rollenspel? Wat is hun favoriet?