Een dagje uit naar Plaswijckpark in Rotterdam? Ook al wonen we hier vrij dichtbij en had ik hier meerdere positieve verhalen over gehoord en het er veelbelovend uit zag toen we met een boottocht over de Plassen het park vanaf het water hadden gezien, waren we hier nog niet geweest. Tot we vorig jaar de Rotterdampas hadden aangeschaft en hier dus in de vakantie een dagje gratis naar binnen konden. Het was redelijk weer die dag, maar niet al te warm en we hebben ons verbaasd over het diverse aanbod hier. Het park is opgedeeld in ‘wijcken’ ieder met een eigen thema. Zo vindt je hier diverse dieren in de dierentuin, een supergave overdekte binnenspeeltuin in thema, diverse attracties binnen en buiten en nog veel meer! Helaas ben ik de uitgezochte foto’s kwijtgeraakt, dus moeten we een keer terug.

Lees ook: Kinder pretpark; De beste leukste attractieparken voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Binnenspeeltuin Nederland; Overzicht van leukste indoor speeltuinen voor peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: Overzicht kleine goedkope dierentuinen, vlindertuinen en aquaria Nederland 
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Rotterdam met kinderen; Wat te doen? Leukste gezinsuitjes, goedkoop dagje uit en activiteiten of museum 

Plaswijckpark Rotterdam

Aan het noorden van Rotterdam vindt je het Plaswijckpark. Dit ligt aan de rand van een woonwijk en vlakbij de Bergsche Plassen. De parkeerplaats is niet heel groot, zodat we eerst wat rondjes moesten rijden om een parkeerplaats te vinden in het midden van de woonwijk. Via een parkje konden we gelukkig wel een stukje binnendoor lopen. Over de straat is er een brug zodat je niet hoeft over te steken. Bij de ingang zijn er ook veel fietsenstallingen te vinden voor als je in de buurt woont en op de fiets komt. Bij de ingang lieten we de Rotterdampas zien en mochten toen naar binnen.

Meer informatie vind je hier.

Dierentuin

De dag begonnen we in de dierenwijck. Het leek ons verstandig om daar eerst een rondje te lopen en dan te eindigen bij de attracties en het speelgedeelte, omdat ze daar anders niet veel zin meer in hebben ;-) We liepen vlak achter de rondleiding aan die net daarvoor was begonnen. We begonnen bij de wallabies, de nandoe’s die we nog nooit eerder hadden gezien en moesten een eilandje over naar de stokpaardjes en volières. Halverwege kwamen we bij de boerderij ook op een eiland met bruggen zodat de dieren daar ook los kunnen lopen. Bij de boerderij zijn er ook een aantal oud-hollandsche spelletjes die je kan doen zoals hoepels of steltlopen. Natuurlijk ook een uitdaging voor papa of mama ;-)

Nog iets verderop vindt je de Boshut, hier kan je pannenkoeken eten. Ook vindt je hier het haventje met vlotten waarmee je een rondje kan drijven om het boerderij-eiland heen om zo nog dichterbij de dieren te komen. Dit is nog best wel een pittige work-out dus liet ik over aan manlief terwijl ik alvast pannenkoeken ging bestellen. Dit was wel even wachten, dus toen ze terugkwamen kon er ook nog even in de waterspeeltuin gespeeld worden.

Toen we verder liepen kwamen we nog bij het apeneiland waar de kinderen in de na-apenkooi ook zelf even de aap kunnen uithangen en lekker kunnen klimmen en klauteren. Het is dus echt een combinatie van dieren kijken en spelen.

Ook nog in de Dierenwijck is de speelkas; een kas waar diverse ruimtes zijn ingericht om te spelen. Zo is er een mini golfbaan en kan je zelf stokken en een bal pakken om de verschillende banen af te gaan. Ook zijn er duplo blokken en een enorme houten treinbaan. Je schoenen moet je hier wel uit trekken. Voor de ouders zijn er bankjes waar je op kan zitten terwijl je wacht.

Wandelwijck

Het middelste park is wandelwijck, dit is een grote Engelse tuin waar je kan lopen en borden te vinden zijn over de geschiedenis van het park. Vooraan vindt je een aantal attracties zoals een treintje dat een rondje rijdt, een c