Als je fan bent van de Efteling of dit jaar al een bezoekje hebt gebracht, heb je het vast wel meegekregen; de nieuwe Pinokkio-attractie in het sprookjesbos. Het 29e sprookje dat hier tot leven komt op een eigen pleintje. Pinokkio is ook de toneelvoorstelling die in het Efteling Theater speelt. Ook is er zelfs een Pinokkiorestaurant waar je kan genieten van Italiaanse gerechten zoals pasta. Het sprookje over deze ondeugende pop gaat echter verder. Vanaf vandaag is namelijk het speciale prentenboek te koop. Hierdoor kunnen de kinderen ook thuis genieten van dit mooie verhaal dat hier in huis toch wel één van de onbekendere sprookjes was. 

Perspresentatie

Voor de perspresentatie ontving ik deze week een last-minute uitnodiging, achteraf vermoeden we in verband met het weer. Waar anders dan bij de nieuwe attractie kun je dit boek beter presenteren? Daarom werden we ruim voor openingstijd welkom geheten. Bij de entree stond de Sleutelier al klaar en was er al een groepje verzameld. Terwijl we wachten tot de groep compleet was maakte ik (eindelijk) eens in het echt kennis met Maike. Later zag ik ook nog even Jessica. Nadat iedereen er was werden we welkom geheten door een stel wachters en liepen we richting het sprookjesbos. Gelukkig is dit precies bij de sluiproute dus waren we er al snel. Er stond een kar met koffie en thee en voor de kinderen chocolademelk en fristi, wat lekkere donuts en muffins en de kinderen keken natuurlijk hun ogen uit bij de attractie.

De grote vis was toch wel een beetje eng, daar bleven ze het liefste op een afstandje. Het schuurtje met de vos en de kat was gelukkig minder eng. En dan heb je natuurlijk nog het huisje van Gepetto. Als we na de presentatie niet weg waren gegaan hadden ze er vast nog gestaan, er was zoveel te zien van de dansende muizen, de poppen die hangen en al het speelgoed. De vrolijke muziek maakte het sfeertje compleet.

Voor de boekpresentatie werden we welkom geheten door Olaf, Directeur Imagineering bij de Efteling met een ‘bongiorno’. Dat vond dochterlief natuurlijk helemaal geweldig omdat we net in Italië zijn geweest en dat haar favoriete woordje was. Daarna was Susanne namens de uitgever van Van Goor kort aan het woord. Dit boek is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen beide partijen. Een prentenboek draait natuurlijk voornamelijk om de illustraties. Daarom was ook Alessio aanwezig, de illustrator van het boek. Doordat hij uit Italië komt was hij hier natuurlijk zeer geschikt voor. Per tekening is hij gemiddeld zo’n drie dagen bezig; twee dagen voor de schets en dan een dag om in te kleuren. Dan moet je best wel over een grote concentratie beschikken volgens mij. Nu werden we natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar het boek. Gelukkig was de winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd 2015, Julie Slagman van de Fatimaschool uit Zuid-Holland aanwezig om ons voor te lezen. De eerste twee bladzijden en vervolgens de laatste pagina zodat het nog een verrassing bleef hoe het verhaal precies gaat. Tot slot was er voor alle aanwezigen nog een verrassing; ieder gezin kreeg namelijk een prentenboek mee naar huis. Hij werd zelfs nog even gesigneerd voor de kinderen. Die hem het liefste direct uit hadden gelezen.

Pinokkio, de ondeugende pop

Het boek is echt mooi vormgegeven, aan de ene kant eenvoudig zodat de aandacht echt naar de schitterende illustraties gaan en aan de andere kant met oog voor detail. Zo is de rug hardcover en bekleed met linnen. De illustraties vertellen op eenvoudige wijze het verhaal over deze houten pop die tot leven komt. Op de omslag zie je de karakters uit het verhaal terugkomen. De kinderen vinden het al een feest om deze aan te wijzen en te benoemen. Ze zijn zeer herkenbaar en realistisch getekend wat erg aanspreekt. Het verhaal is iets langer dan het gemiddelde verhaaltje voor het slapen gaan maar is heel prettig om voor te lezen. Per pagina zijn er tussen de twee en zes regels tekst zodat de aandacht voor de kinderen goed vastgehouden wordt. Ik weet nu wel wat papa vanavond mag voorlezen.

Recensie Pinokkio de ondeugende pop efteling van goor - Mamaliefde.nlDit boek is nu ook te bestellen via bol.com voor 13,99 zodat je hem maandag al in huis hebt.

Latest posts by Linda (see all)