Hiephoi! Dat was mijn spontane reactie toen ik namens Linda naar dit leuke event in samenwerking met Prêt à Pregnant, Garnier Ambre Solaire en Polaroid mocht gaan in het Vondelpark. Net een dagje terug van een heerlijke, maar niet zo warme vakantie op Ameland was dit wel een ontzettend leuke Summer Party met het gezin. Waar manlief normaal gesproken nooit mee wil naar events en kleuter liever alleen meegaat naar dingen waar ze met name kan knutselen, schilderen of tekenen, trok dit event beiden erg aan.

Lees ook: Amsterdam met kinderen; Wat te doen tijdens dagje weg en leukste uitjes
Lees ook: De leukste picknick ideeën & recepten voor een binnen picknick met kinderen het hele jaar door

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Slippers, zonnebril, ingesmeerd? Check! En terecht! Want we hadden het weer ontzettend mee. Luchtige kleding aan, zonnebril op, goed insmeren and…go! Note to self: als je net een halve dag terug bent van vakantie, altijd even het verkeer en andere events checken voordat je ernaartoe reist met de auto. Zeker in Amsterdam. Volledig de marathon over het hoofd gezien (hoe is het mogelijk?). Halve stad afgesloten. Parkeerplekken ver te zoeken. En natuurlijk moest er iemand plassen.

Mama heeft een wijntje om 12 uur?

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Maar dat mocht de pret niet drukken. Kinderen werden geschminkt (heel erg mooi!). Er waren chips, allerlei soorten drankjes (van water en limonade tot wijn en gin tonic). Van de (reis)stress had ik ineens als eerste drankje – het was 12 uur *kuch* – zomaar een witte wijn in mijn hand. Heerlijke hamburgers, vega hamburgers werden ter plekke geroosterd op de grill. Kleden en kussens op de vloer. Gezellige tafels met blauwe tafellakens. Veel gezinnen en kinderen om je heen. Spelletjes in het gras. Et voilà, het Ibizagevoel in Amsterdam was een feit.

Met de blote voeten in het gras

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Jeetje Rory, wat ben je complimenteus? Ja, maar weet je: Als je kind het naar haar zin heeft, dan heb jij het ook goed. Ze kon spelletjes doen. Het is een park, dus lekker met de blote voeten in het gras. Een zwembadje en speeltuin dichtbij. Heerlijk toch? Ik heb lekker bij kunnen praten met collegabloggers Nicole, Cassandra, Josan en Saskia.

Smeren, smeren, smeren

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Ook kon ik al mijn vragen over zonnebrandproducten (minerale filters, witte waas, en waarom dat met name bij kinderen juist heel handig is) kwijt bij de ladies van L’Oréal (Garnier Ambre Solaire). Ter plekke kregen we overigens een leuk speelgoedemmertje met daarin superfijne producten van Garnier Ambre Solaire waarmee we onze kinderen konden insmeren: De nieuwe Zonnespray anti-zand (factor 50+), het eveneens nieuwe product Wet Skin Milk (factor 50), reisformaat tube Zonnemelk (factor 50+) en de Baby In The Shade (factor 50+).

Iets met Prêt à Pregnant en Goosecraft

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Nu we het toch over kinderen en baby’s hebben. Wist je dat Prêt à Pregnant en Goosecraft een samenwerking zijn aangegaan? Samen hebben ze een supermooie (en grote!) lederen diaper bag (oftewel: luiertas) ontwikkeld. Een tas naar mijn hart! Ik heb geen baby meer, maar ik zou de tas zó willen aanschaffen. Hij is zo mooi. En wat zou ik er veel in kwijt kunnen. Altijd handig voor straks in de zomervakantie als ik met kleuter naar de stad / strand / bos / Vondelpark ga. Wat die kost vraag je? Hij is verkrijgbaar voor € 189,95.

Lees ook: Inhoud luiertas / verzorgingstas; Wat moet er in zitten?

Sunday Funday

picknick vondelpark amsterdam - Mamaliefde.nl

Er was ruimte om bij te praten. Om te chillen, te spelen. Maar ook om als gezin gewoon even te genieten. Te genieten van een gezellige vrije zondagmiddag. Dank Prêt à Pregnant en MaisonPR voor de organisatie en gezelligheid. Met recht een Summer Party, waar we als gezin van hebben genoten!

Ga jij in het weekend weleens met het hele gezin naar een park? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl