Onlangs deelde ik al een overzicht van gratis uitstapjes; op pad gaan met kinderen hoeft niet altijd duur te zijn. Vandaag nog een extra activiteit; namelijk picknicken. Bij mooi weer lekker buiten in het park, leuk als er wat eendjes in de buurt zijn of een speeltuintje. Mand met lekkere gerechten mee, genoeg te drinken, kleedje erbij, zonnebrand en iets van een bal of een stel schepjes of natuurontdekset en je bent rustig een paar uur zoet. Heerlijk genieten van de natuur en tussendoor wat snoepen.

Lees ook: De 101 leukste activiteiten & spelletjes voor buiten spelen
Lees ook: Gratis uitjes in Nederland

Picknicken met baby

We ontmoeten elkaar bij de kinderboerderij in het Zuiderpark bij de konijntjes. De oudste dochter van Mahwish gaf aan dat ze honger had. Het was al bijna twee uur, dus zeker tijd om even een plekje te zoeken. Verderop hadden ze een speeltuintje. Hier waren ook een paar enorme bomen met een zeer welkome schaduw. In ieder geval voor de jongste kindjes. Die ochtend had ik gezwommen en baby boy in een lekker warm kruippakje gestoken. In de volle zon was dat nu toch echt iets teveel van het goede. We spreiden de kleedjes, de lekkere gerechtjes werden uitgestald en de kinderen smulden ervan.

Hapjes en drankjes voor picknick

Picknicken in het park - Mamaliefde

Als je gaat picknicken hoort daar natuurlijk een echte picknickmand mee. Voor de foto’s op onze bruiloft hebben we een picknickmand gebruikt als accessoire op het strand, met een heerlijke fles bubbels en wijnglazen. Tijdens onze opruimsessies is die echter weggebracht naar de kringloop. Dit is een mand in de categorie ‘Roodkapje gaat grootmoeder lekkers brengen’ en is heerlijk ruim. Daar past van alles in. Niet teveel, want dan is het ‘leuke’ er toch al snel vanaf, maar gewoon leuk dat je toch even op pad bent.

 • Naast twee flessen drinken zaten er ook nog wat lekkere hapjes in de mand.
 • Zoals deze afbakcroissantjes die ik ‘s-ochtends in de oven had gezet.
 • Daarnaast had ik wat eitjes gekookt.
 • Later bedacht ik me dat ik de avond ervoor er ook een heerlijke clafoutis van had kunnen maken. Soms is simpel echter wel zo makkelijk en de kinderen vonden het heerlijk.
 • Een eitje heb ik voor mezelf achtergehouden om er bij terugkomst een eiersalade van te maken.
 • De pot jam heb ik toch maar dicht gelaten, er waren helaas aardig wat wespen.
 • Er werd ook heerlijk gesnoept van de druifjes, paprika, stukjes komkommer die ik had meegenomen.
 • Dochter was vooral heel erg fan van de kaasblokjes en mini muffins.
 • Zoonlief voor de speltkaneelpannenkoekjes.
 • Verder waren er nog bladerdeeghapjes
 • Boterhammen met kaas en pindakaas in leuke vormpjes
 • Prinsessenpastasalade
 • Zure fruitmatjes (link naar youtube recept, let op 225 graden in het filmpje is Fahrenreit, in Nederland dus 3 uur op 100 graden).

Genoeg keuze dus.

In de schaduw vond ik een plekje in het gras vanwaar ik de kleinere toestellen in de gaten kon houden en vrij egaal was. Eerst even de stokken verwijderen, dat zit toch niet zo lekker en daarna is het smullen geblazen. Zo lief om te zien dat dochter een mes en vork ‘eiste’ om haar croissantje te snijden. Soms vraag ik me wel af of het echt onze dochter is.

Lekker spelen

Picknicken in het park - Mamaliefde

Picknicken in het park - Mamaliefde

Picknicken in het park - Mamaliefde

Picknicken in het park - Mamaliefde

Picknicken in het park - Mamaliefde