Top 10 Peuter TV programma’s en series

In dit huis wordt er natuurlijk ook tv gekeken. Alleen al vanwege de handige ingebouwde oppasfunctie. Ideaal als je even rustig wilt koken, of je stuiterende dreumes rust wilt geven zodat je jongste rustig aan de borst kan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die functie misbruikt wordt. Dan verliest die namelijk zijn waarde. Is het niet meer bijzonder. Vandaag deel ik de favoriete programma’s hier in huis. Voornamelijk korte programma’s van hooguit tien minuten.

1. Sesamstraat

Sesamstraat staat met stipt op nummer 1. Een educatief verantwoord programma, met iedere dag een nieuw thema. Er zijn meerdere korte filmpjes die na elkaar vertoond worden en samen een geheel vormen. Iedereen kent dit nog wel van vroeger. Zodra dreumes het deuntje hoort stevent ze al af op de tv. Met name het tijdstip; kooktijd is ideaal. Dan heb ik een klein half uurtje om de maaltijd te bereiden. Kunnen we daarna gelijk aan tafel.

2. Kleine prinses

Dit is een van de programma’s die (momenteel) vlak voor Sesamstraat wordt uitgezonden. Dit is een tekenfilm dat gaat over een prinsesje die iedere keer nieuwe avonturen beleefd in haar paleis. Vooral gewoon lekker vrolijk.

3. Woezel en Pip

In de sinterklaastijd werd dit regelmatig uitgezonden. Er is dan een presentatrice die een verhaaltje begint met voorlezen, en vervolgens overgedragen wordt aan de poppenspelers. Dezelfde opzet dus als de theatershow. Ook de tekenfilmpjes op de tablet kijkt dreumes graag. Vrolijke liedjes, aansprekende thema’s en gewoon lekker gezellig.

4. Op stap met Dirk Scheele

De zanger Dirk Scheele heeft zijn eigen programma. In de huidige serie gaat hij op stap. Zo gaat hij een aflevering naar een kinderboerderij en circus. Natuurlijk zingt hij ook zijn eigen liedjes.

5. Buurman & Buurman

Een onderdeel uit Klokhuis dat nu een eigen serie heeft. Zelf vind ik er niet zoveel aan, maar dreumes vindt het helemaal geweldig. Zijn korte afleveringen over twee buurmannen (kleipoppen) die erg grappig kunnen zijn.

6. Dora the Explorer

Dora en haar aapje Boots vindt dreumes erg gezellig. Echt de vragen beantwoorden lukt nog niet, maar vaak is het wel die, die. We kijken meestal dan samen tv, dus ik herhaal de vragen voor haar en doe mee met de opdrachtjes. In het programma wordt er regelmatig Engelse taal gebruikt. Diego (Spaans) en Ni Hao Kai (Chinees) zijn soortgelijke programma’s.

7. Het Zandkasteel

Heeft een beetje wat weg van de Teletubbies. Dit zijn levensgrote poppen die in een zandkasteel wonen en samen dingen doen. Tussendoor komen er andere filmpjes.

8. Thomas de Trein

Dit vrolijke programma over treintjes komt uit Engeland en is nagesynchroniseerd. Thomas en zijn vriendjes beleven iedere keer weer een nieuw avontuur op het eiland waar ze zitten. Er zijn ook een aantal personen zoals de conducteur en graag die een rol spelen. Echt een typisch Engels karakter dus.

9. Piet Piraat

Ook een programma van de Belgische Studio 100. Gaat over drie piraten en een piratenvrouw die op hun boot van alles en nog wat beleven. Ze hebben ook een aantal films gemaakt.

10. Nijntje

Dit programma kan natuurlijk niet ontbreken. De filmpjes kijkt dreumes voornamelijk op de tablet. Maar worden ook op tv uitgezonden. De film Nijntje naar de Dierentuin vond ze vorig jaar ook helemaal geweldig.

Wat kijken jullie kinderen graag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)

Volgende
Vorige

Comments ( 12 )

 • Mijn kinderen vinden Dirk Scheele en Piet Piraat nog steeds erg leuk.

  • Dat zijn volgens mij ook echte blijvers. Mijn stiefvader is ook nog steeds fan van Dirk Scheele.

 • hier wordt er echt weinig tv gekeken en ook voor Aaron zo bewust mogelijk weinig. We zijn altijd wel met iets bezig.

  • Fijn hoor, is ook veel leuker actief bezig zijn. Soms, als je ziek bent, of als je even rustig wilt voeden en er pre-peuterpubertijdaanvallen zijn, is de tv wel handig!

  • Zo he8 wat fijn!!! Genieten zeker? Ik wacht ook op de eerste keer Nee eejrlik zijn de tweede keer. Dochter heeft 1x doorgeslapen op vakantie, toen 9mnd. Inmiddels ruim 14mnd en elke nacht zeker 3x wakker. It’s becoming a way of life

 • Dochterlief interesseert zich totaal niet voor de TV. Die kan niet stilzitten. Zoonlief vindt Buurman en Buurman geweldig.

  • Fijn toch als ze gewoon lekker kunnen spelen! Ik vind het altijd wel grappig als kinderen Buurman & Buurman leuk vinden, heb er zelf echt absoluut niets mee.

 • Mijn kindjes zijn 5 en 3 en kijken graag naar Netflix, dit kan natuurlijk op je iPad en je telefoon, dus dat is heel erg handig! Ze kijken graag naar Chloë’s Wereld, Winx, Rescue Bots, Elliot Kid etc. etc. De lijst gaat wel even door, haha.

  • Dat is inderdaad wel erg handig. Hier voornamelijk op de tv. Heel soms (als ik bijvoorbeeld wil uitslapen, of moet voeden) mag onze dochter in bed op mijn telefoon kijken.

 • Toevoegingen: De Sprookjesboom, Pieter Konijn, Shaun het Schaap. Een stuk minder druk/irritant dan bv. Zandkasteel/Dora.

  • Bedankt voor de toevoeging, zijn zeker ook leuke series!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top