Het is alweer een jaar geleden dat ik kennismaakte met Esther Keddeman en de verzorgingsproducten van Petit et Jolie tijdens een workshop Pure verzorging bij het mama café. Deze workshop heeft veel indruk op me gemaakt, en is ook een van de eerste blogjes dat ik voor het mama café schreef en kan je hier terugvinden. Vooral omdat ik op dat moment nog niet zoveel wist van verzorgingsartikelen. Verder dan Zwitsal, Neutral en wat huismerken kwam ik niet. In mijn ogen was Zwitsal specifiek voor baby’s, Neutral voor de wat meer gevoelige baby’s die geen geurstoffen konden verdragen en de huismerken als goedkoop alternatief. In mijn naïviteit ging er vanuit dat de fabrikanten het beste voorhebben met ons en onze kinderen. Anders zou het ook niet op de markt gebracht worden. Vandaag de dag ben ik me er onder andere dankzij Esther van bewust dat er veel meer bij komt kijken. Dan zeg je natuurlijk ook geen nee als je deze producten mag reviewen en vervolgens ook nog eens mag weggeven. Producten die zelfs in de badkamer van Doutzen Kroes terug te vinden zijn.

Waarom ik me nog goed dat eerste moment kan herinneren; alleen al vanwege de geur. Als je een keer zo’n flesje open hebt gehad en geroken weet je het zeker; dit moet je hebben. Na afloop van de workshop kregen we een klein tasje mee met onder andere een paar monstertjes. Die heb ik dezelfde dag nog gebruik. En daar is het toen bij gebleven. Niet omdat ik de producten niet goed vond, maar wel omdat ik een hele voorraad aan producten in gele flesjes had staan. In allerlei varianten en voor verschillende doeleinden, in het kader van ‘je weet maar nooit’. Wel gebruikte ik zo min mogelijk en alleen datgene wat nodig was. Want teveel is ook niet goed. De kraamverzorgster had ook duidelijk uitgelegd dat je veel niet nodig hebt, dat baby’s niet echt vies worden en om de dag in een badje met water meer dan voldoende is. Die gele flesjes staan er dus nog steeds. Zeker nu ik ondertussen de overstap heb gemaakt naar eerlijke en natuurlijke producten.

Baby Haar & Body Shampoo

Winactie / review: petit & jolie baby massage olie en shampo - Mamaliefde

De haar & body shampoo vind ik zelf heel erg naar frisse appeltjes ruiken. Kan natuurlijk ook beïnvloed worden door het appeltjesgroene kleurtje dat om het flesje heen zit. Heerlijk om daarmee de haren van je kind te wassen en de volgende ochtend nog die geur te ruiken. Uit het flesje komt een soort gel dat als je het in de haren smeert zacht schuimt. Een klein beetje hiervan is voldoende om zelfs de wat langere haren van onze dochter goed te kunnen wassen. Je kan dus lekker lang doen met een zo’n flesje.

Dat het nauwelijks schuimt komt doordat de stoffen die hiervoor zorgen bij andere merken niet inzitten. Tijdens het wassen van de haren had ze geen last van prikken in de ogen. Toen de kinderen op bed lagen en mama zelf haar haren ging wassen, heb ik natuurlijk ook dit flesje gebruikt. Het flesje ziet er ook heerlijk fris uit, dus heeft een mooi plekje gekregen in de badkamer dat het ook de volgende keer voor het grijpen staat.

De ingrediënten van deze haar en body shampoo zijn; Aqua, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Parfum, Dicaprylyl Ether, Sodium Anisate, Sodium Levulinate. Hier zitten dus geen SLS, parabenen of sulfaten

Baby Massage Olie

Winactie / review: petit & jolie baby massage olie en shampo - Mamaliefde

Het mag dan wel baby massage olie heten, maar ook dreumesen hebben er geen probleem mee om hiermee gemasseerd te worden. Waar ik dat bij onze dochter met enige regelmaat heb gedaan valt dat bij onze zoon wel mee. Waarschijnlijk omdat ik er de tijd en de rust niet voor neem, dat er dan een grote zus jaloers wordt. Toch heb ik ook netjes met hem een workshop baby massage gevolgd. Waar hij tijdens het verschonen nauwelijks stil wil liggen is dat heel anders tijdens het masseren. Je ziet hem daar zichtbaar van genieten, met een stralende lach. Soms naar je handjes grijpen, anders hardop schaterlachen. Het is erg fijn om op die manier quality time te besteden aan je kind. En dat dat mogelijk wordt gemaakt met deze makkelijk te smeren olie. Die ook vrijwel direct

Deze massage-olie bestaat uit een combinatie van biologisch geteelde zonnebloem-, jojoba- en amandel olie. Verder zijn er nog extracten van de besjes van de Schisandra chinensis een Chinese plant die al duizenden jaren wordt gebruikt voor medicinaal gebruik. Vitamine E, Vanille en parfum uit natuurlijke essentiële oliën aan toegevoegd. 100% biologisch dus en geen rare toegevoegde stoffen.

Winactie

Winactie / review: petit & jolie baby massage olie en shampo - Mamaliefde

Klinkt allemaal heel goed natuurlijk, maar het beste kan je Petit et Jolie zelf proberen om je ervan te overtuigen dat dit gewoon ontzettend fijne producten zijn om te gebruiken voor je kind. Daarom mag ik een setje met de massage olie en de Haar & Body shampoo weggeven. Meedoen is niet moeilijk. Je laat onder dit bericht een reactie achter natuurlijk met een geldig e-mailadres zodat ik je als je wint kan bereiken. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken en je aanmelden voor de nieuwsbrief in de sidebar. De winnaar wordt zondagavond 3 mei bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Tamara

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'