Al sinds 1893 zet Petit Bateau zich in voor het welzijn van de toekomstige generaties. Die behoefte en belofte komt met heel wat verantwoordelijkheden. Namelijk de verantwoordelijkheid om slim ontworpen kleding te maken, gemaakt om lang mee te gaan en door te geven. Het streven om de gezondheid van kinderen te beschermen, weerspiegeld in de veeleisende keuze van het Oeko-Tex Standard 100 label, voor het eerst gemaakt in 2006. En als laatste, de toewijding om de planeet te helpen beschermen, een ambitie die Petit Bateau zeer serieus neemt.

Vanaf deze herfst/ wintercollectie is 60% van Petit Bateau’s Newborn-collectie van biologisch katoen. Achter deze cijfers schuilt een langetermijndoel en een ware uitdaging: het afstemmen van de zorg voor het milieu met de hoge kwaliteitseisen van Petit Bateau. Van de collectie voor de zomer 2020 zal 100% van de Newborn-collectie gemaakt zijn van biologisch katoen.

De keuze voor biologisch katoen is vooral een milieukeuze. Biologische katoenlandbouw optimaliseert het watergebruik en beschermt de bodemkwaliteit, biodiversiteit en de gezondheid van de boeren. Dus een voordehandliggende keuze wat Petit Bateau betreft. Maar zo simpel is het niet: het is moeilijk te geloven, maar tegenwoordig wordt slechts 1% van de katoenvelden in de wereld biologisch geteeld in de landbouw! Een uiterst beperkte voorraad, waarvan Petit Bateau alleen de beste moet selecteren.

Het merk heeft altijd een lengte-eis voor katoen: een voldoende lange vezel. Dit is essentieel voor het niet verdraaien en/of pillen van de breisels en zo na verloop van tijd mooi blijven. Er is geen ruimte voor compromis wat Petit Bateau betreft. Gelukkig bestaan er zeldzame plekken: katoenvelden slechts geïrrigeerd door regen, op land dat geen kunstmest vereist, en waarvan de bloemenvezels lang genoeg zijn voor deze zeer hoge kwaliteitsnormen.

Om de kwaliteit van de biokatoenen garens te waarborgen, test Petit Bateau regelmatig op de genetische samenstelling van katoen en afwezigheid van pesticiden in twee onafhankelijke Europese laboratoria. Dit is één van de vele controles die Petit Bateau in staat stellen met trots de kwaliteit van haar producten aan het grote publiek te presenteren, biologisch of niet.

Ongeacht de oorsprong van het katoen bewaakt Petit Bateau elke stap van het productieproces om dat te waarborgen. De eindproducten voor de Newborn-collectie, ondergoed voor baby’s, kinderen, volwassenen en nachtkleding zijn volkomen veilig, gegarandeerd door het Oeko-Tex Standard 100 label. Dit label is nog strenger dan nationale en internationale normen en wordt toegekend na regelmatige onaangekondigde inspecties, garandeert de veiligheid van alle componenten van het kledingstuk (de vezel zelf, de kleurstoffen en decoraties, evenals knoppen, drukknopen en ritsen). 100% van de gehele collectie pasgeborenen, ondergoed voor baby’s, kinderen, volwassenen en nachtkleding dragen het label. In totaal heeft 70% van alle Petit Bateau-collecties het label; de overige artikelen zijn geproduceerd volgens dezelfde kwaliteitsnormen.

Petit Bateau zet zich in voor het welzijn van de toekomstige generaties!

De kleding van Petit Bateau vind je onder andere bij de Bijenkorf, Kleertjes.com en BOL.com.

Latest posts by Linda (see all)