Eerder deze week deelde ik al foto’s van celebrity’s met hun kinderen, echte eye candy. Het awesome vaderschap is echter niet alleen voor hun weggelegd. Wat vaders kunnen doen om hun kinderen een onvergetelijke jeugd te bezorgen. Wederom in het kader van vaderdag.

1. Babyvoeding

How-to: awesome dads - mamaliefde

Bron

Waarom zouden alleen vrouwen borstvoeding kunnen geven. Academisch onderzoek heeft bewezen, dat onder de juiste omstandigheden, ook mannen melk kunnen produceren. Zo is er in 2002 in Sri Lanka een man geweest die zijn kind twee jaar heeft gevoed nadat bij de geboorte zijn vrouw was overleden. Is dat toch iets too much, dan kan je het altijd op een aangepaste wijze manier aanpakken. Ik zie er de humor wel van in.

2. Meespelen

Awesome dads - mamaliefde

Bron

Rond de leeftijd van twee jaar begint de nee fase. Om bepaalde patronen eigen te maken, doen kinderen dit graag na. Zo ook dit meisje waarvan de vader in de hoek moet. Ze doet er zelfs een schepje bovenop door zijn mond dicht te tapen. Awesome vader als je hierin mee gaat. Zo leren ze gelijk voor zichzelf op te komen.

 3. Multitasken

Awesome dads - mamaliefde

Bron

Multitasken is niet alleen voor vrouwen weggelegd, er zijn er ook genoeg die daar moeite mee hebben. Deze vader doet in ieder geval een moedige poging om tegelijkertijd zijn kindje te dragen. Alleen daar al verdient hij een pluspunt mee, en dan ook nog een broodje te eten. Dat vergt nog iets oefening.

4. Verkleedpartijen

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

Met carnaval, of in Amerika Halloween, hoor je er helemaal bij als je verkleed bent. Hoe super is het als je als vader in het spel van je dochter mee gaat. Helemaal als zij haar zinnen heeft gezet op het verkleden als wolf en haar vader erbij matcht als Roodkapje.

How to be an awesom dad - mamaliefde

Bron

Als je als vader je niet de behoefte voelt om jezelf te verkleden, kan je altijd nog je zoon helpen om van zijn rolstoel een geweldig kostuum te maken.

5. Belangeloos inzetten

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

Deze vaders zetten zich belangeloos in voor kinderen die in het kinderziekenhuis te Pittsburgh liggen. Door zich als superheld te verkleden tijdens het schoonmaken van de ramen. Als dat niet awesome is…

6. Opkomen voor je kind

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

Als je zoon graag in jurken loopt kan je dat natuurlijk verkleden. Of je kan als vader er in een rok naast gaan lopen. Super hoe deze vader zich niet tegen laat houden door de meningen van anderen.

7. Oefenen met nagellak

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

Meisjes krijgen op een gegeven moment de leeftijd waarin ze interesse krijgen in make-up en nagellak. Je kan een poging doen het eerst te verbieden, onder het mom “als je een kleurtje wil sla ik ze wel blauw met een hamer”. Het gedogen, net doen alsof je het niet ziet om het niet te stimuleren of er zoals deze vader in mee te gaan. En vrijwillig je nagels onder handen laten nemen.

8. Je dochter het gevoel van lopen geven

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

Als je dochter gehandicapt is en daardoor nooit het plezier van lopen zal ervaren ben je echt wel een super vader als je speciale schoenen en een tuigje ontwikkeld waardoor je samen met je dochter haar stapjes kan zetten.

9. Samen boodschappen doen

How to be an awesome dad - mamaliefde

Bron

We zagen het al eerder, kinderen vinden het fantastisch om te verkleden. Hoe kan je hier beter op reageren door samen boodschappen te gaan doen en zelf ook een cape om te slaan.

10. Je kinderen beschermenHow to be an awesome dad - mamaliefde

Over het algemeen zullen vaders meer beschermend optreden dan de moeders. Vooral als het gaat om het vrouwelijke nageslacht. De zogenaamde D.A.D.D.’s; Dads Against Daughter Dating.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.