Binnenkort is het weer Pasen, naast Kerst het moment om groots uit te pakken. Met een overvloed aan suikergoed; van chocolade-eieren, tot kleine koekjes of marsepeinen eieren, de winkels liggen er vol mee. Ook voor het diner is er erg veel keuze. Zo’n feestelijke maaltijd dient natuurlijk ook op een passende manier afgesloten te worden met een heerlijk dessert. En wat past er nu beter bij Pasen dan een toetje dat is gebaseerd op eieren? Daarom dook ik samen met de kinderen in de keuken en maakten we deze heerlijke Pavlovataart met ijs en Paasdecoratie. Om je vingers bij af te likken, maar wel heel erg zoet.

Lees ook: Rocky road chocolade fudge recept
Lees ook: Recept: Kokosnoot konijn Paastaart
Lees ook: Kinder high tea hapjes; 10 kindvriendelijke recepten van hartige sandwiches tot zoete cupcakes

Pavlovataart

Nu moet ik eerlijk bekennen dat we een beetje ‘vals’ hebben gespeeld en een kant en klare pavlovabodem hebben gebruikt als basis. Je weet dan zeker dat hij stevig genoeg is, goed gedroogd zodat hij niet helemaal zwak wordt in het midden of het ei nog niet gaar is. Natuurlijk kan je ook prima zelf je Pavlova maken, hiervoor heb je eieren en suiker nodig. Een recept om zelf Pavlova te maken vind je hier. Je maakt deze door eerst een bodem te bakken en daar vervolgens een rand op te spuiten. Ga je zelf Pavlova maken, zorg dan dat je deze een dag van te voren hebt gemaakt. De bereidingstijd is namelijk vrij lang en dan weet je zeker dat het droog is.

Lees ook: Recept: Zelf Unicorn freakshakes maken met witte chocolademelk

Vulling

Zelf ben ik groot fan van ijstoetjes, dus op de taartbodem ging als eerste wat ijs. Met een warme lepel maakte ik kleine ijsbolletjes om op de taartbodem te scheppen. Daarna sneed ik de aardbeien in kleinere stukken. De kinderen mochten helpen om dat tussen het ijs te steken.

Lees ook: Kindertaart zelf maken; 10 makkelijke taarten voor beginners tot de vulkaan fondant taart voor pi-dag

Finishing touch

En tot slot is het tijd voor de finishing touch, want was is Pasen zonder chocolade-eieren of haasjes. De nodige sprinkels en hagelslag maakten het geheel af. Nu heb ik ook nog even overwogen om er wat chocoladesaus overheen te gieten (in dunne straaltjes) maar dat vond ik toch iets teveel van het goede.

Smullen maar

Daarna was het tijd om aan te vallen! Het viel me mee hoe goed je de taart in stukjes kon snijden. Het was wel erg lekker met de combinatie van ijs, chocolade, aardbeien en Pavlova.

Bakken met kinderen; Recept om zelf een Pavlova ijs taart te maken met aardbeien en chocolade voor Pasen - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'