Het is alweer ruim een week geleden dat we met onze dochter naar Parijs gingen. We waren er met een groot deel van de familie en na ons eerste bezoekje met beide kinderen bleek dat dit voor onze zoon teveel van het goede was. Naar deze mooie stad met een wandelwagen is gewoon niet te doen. De hele dag in een draagzak is voor hem ook te lang, daar heeft hij ook niets aan. Hij mocht dus gezellig een dagje met zijn peetante en nichtje optrekken. Hij was nog lekker slaperig dus mocht lekker bij oma en opa in bed verder slapen. Samen met manlief, mijn broer en onze dochter gingen we met zijn vieren naar Parijs. We hadden een parkeergarage gevonden, vlakbij Nation. Redelijk in het centrum dus. Zodat we met de metro en rer alle kanten op konden gaan. Vooraf had ik een lijstje gemaakt met monumenten om te bezichtigen; zoals de Eiffeltoren, Arc de Triomph, Notre Dame en het Louvres.

Lees ook: Stedentrip Parijs; Bezienswaardigheden en tips per arrondisement
Lees ook: Versailles paleis, tuinen en de stad
Lees ook: Uitstapjes in de omgeving van Parijs; St. Denis & Chantilly
Lees ook: Disneyland Parijs met kinderen
Lees ook: Villages Nature Paris review; Center Parcs Parijs & Disneyland Frankrijk

Zomer in Parijs

In de zomer (juli en augustus) is Paris Plages een populair evenement, ook voor kinderen. Het bestaat uit stranden die speciaal hiervoor zijn aangelegd. De kinderen kunnen aan een ‘strand’ liggen, spelletjes doen, in de zandbak spelen, pootje baden in ondiepe badjes, trampoline springen en in roeiboten varen. Bij warm weer staan op diverse plekken sproeiers die verkoeling brengen. Er zijn op een paar plaatsen zelfs cabines waar je je baby kunt verschonen, inclusief flessenwarmers. In het water van de Seine is zwemmen verboden. Aan alles is gedacht, dus zeer geschikt.

Lees ook: Uitstapjes, tips & Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon met oa Montpellier

Reizen door Parijs

Door het reizen in een stad kan je al een groot beeld krijgen van de stad en de sfeer die er hangt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de metro. Alleen al de stations zijn zeer de moeite waard. Maar verder reis je voornamelijk ondergronds. Een ritje met een toeristische bus kan ook erg leuk zijn met kinderen. Ik zie onze dochter al zitten op het dak wijzend naar alles waar we voorbij reizen. Je kan zo ook makkelijk uitstappen bij een bezienswaardigheid. Deze manier van reizen hebben we ook toegepast in Kuala Lumpur en is best goed bevallen.

Lees ook: Een bezoek aan de invasiestranden; Omaha Beach, Amerikaanse Begraafplaats en Pointe du Hoc
Lees ook: Review Villages Nature Paris; Center Parcs naast Disneyland en vlakbij Parijs! 

Eifeltoren

We vertrokken al vroeg vanaf de camping, maar konden helaas al terug voordat we de snelweg hadden bereikt. De draagzak lag nog op tafel, klaar om meegenomen te worden. We hebben een hoop foto’s gemaakt die ik graag met jullie wil delen. De foto’s van de eerste dag Parijs zullen nog volgen, iedere keer als we bij mijn ouders zijn vergeten we hun deel en om de een of andere reden zijn er een hoop van onze foto’s niet zo geslaagd als ik normaal gewend ben.

Lees ook: Een bezoek aan kasteel Carcassonne met kinderen
Lees ook: Eiffeltoren Parijs; beroemdste bezienswaardigheid ter wereld met kinderen

Ile de la Cite

In de reisgids waren we gewaarschuwd voor grote drukte bij de Eiffeltoren. Dat werd dan ook onze eerste bestemming. Na een keer overstappen kwamen we uit bij Trocadero, waar je het Palais de Chaillot vind. Een van de expositieruimten van de Wereldtentoonstelling waar de Eiffeltoren ook onderdeel van was. Het idee was om dichterbij uit te stappen. Vandaag was echter de laatste dag van de werkzaamheden waardoor een aantal haltes waren afgesloten. erg was het niet, want vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de Eiffeltoren en kan je mooie foto’s maken. Waaronder de zeer toeristische versies. Je steekt dan ook heel mooi de Seine over en komt uit onder de Eiffeltoren. Gelukkig was het nog niet al te druk en besloten we tot de helft te gaan. Alles verliep vrij vlot en onze dochter vond het heerlijk in de lift. Ondanks de drukte kroop ze onder twee mensen door om naar buiten te kunnen kijken. Gelukkig waren het oudere vrouwen die dit heel erg lief vonden. Boven maakte ze een selfie met behulp van papa. Wij gingen heel lui met de lift weer naar beneden maar mijn broertje ging met de trap. We waren ongeveer even snel aangezien we moesten wachten op de lift en onze dochter kon nog even op duivenjacht gaan samen met een Frans meisje. Via het park liepen we naar de rer-halte om onze reis te vervolgen. Als je foto’s van dichtbij wilt maken is dit echt een supermooie locatie.

De volgende halte was direct in het centrum. We stapten uit bij Saint Michel. Bij deze mooie fontein heb je vele straatjes met eetgelegenheden. We maakten het onszelf makkelijk en kozen voor de subway. Nooit geweten dat ze hier ook een kids pack hadden. Met gevulde maagjes liepen we naar het Ile de Paris voor een bezoekje aan de Notre Dame. Dit stukje mocht ze bij papa op de rug in de hoop dat ze in slaap zou vallen. Missie geslaagd. Wij konden rustig in de rij aansluiten voor de Notre Dame en genieten van deze pracht en praal. Na afloop nog even een foto gemaakt voor de deuren. Het zonnetje was ondertussen ook flink gaan schijnen dus manlief werd van zijn trui ontdaan. Hier werd ze toch wakker van. De wandeling in de reisgids liep tussen de Notre Dame en het water door en bracht ons naar een mooi parkje met veel bloemen en speeltuintjes. Nu ze toch wakker was kon ze even lekker zelf wat energie kwijt. Het leek wel alsof de hele omgeving met kinderen hier te vinden was. Natuurlijk kochten we ook een slotje om aan de brug op te hangen. Toevallig zaten er drie sleutels bij zodat we er alledrie een in het water konden gooien.

Lees ook: Mont Saint-Michel bezoeken; Praktische tips van parkeren, getijden, kaart, bezienswaardigheden en meer

Centre Pompidou

Na een korte wandeling waarbij de nodige souvenirs geshopt werden zoals het roze shirt dat ze gelijk aantrok en een bezoekje aan het Paleis van Justitie liepen we via de Jacques de Tour naar het Centre Pompidou. Helaas was onze dochter nog te jong om met de roltrap naar boven te mogen dus bleven we gezellig buiten om even met water te spelen. Daarna liepen we verder naar de M voor een toiletbezoek en een eerder beloofd ijsje. Toevallig kwamen we ook nog een Mickey tegen.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden tijdens een vakantie naar Normandië met kinderen.
Lees ook: Review Villages Nature Paris; Center Parcs naast Disneyland en vlakbij Parijs! 

Louvres

Na nog een stukje verder gewandeld te hebben kwamen we uit bij het Louvres. Eens het grootste paleis van Europa. En dat was te zien. Het blijft imposant om via de voorkant naar binnen te lopen via het voorplein om dan uit te komen bij de piramides.Nog meer water, dus nog meer interessant. Bij de kleine piramides ging ze ook naar beneden kijken, of de duifjes nadoen door te vliegen, zo lief. Hier vertrokken we weer met de metro.

Lees ook: Uitstapjes, tips & Bezienswaardigheden in Languedoc-Roussillon met oa Montpellier

Champs Elysees

Met de metro stapten we uit bij de Arc de Triomph, hier waren we in de ochtend ook al geweest maar was de Eiffeltoren ons ‘doelwit’. En maar goed ook gezien de rijen die er nu staan. We liepen door de tunnel naar het plein om hier even de eeuwige vlam te bekijken. Om zes uur werd het plein schoongeveegd en kwamen er militairen naar boven. We hoorden dat het nog twintig minuten wachten was en hadden een meisje die nu toch wel een beetje moe werd dus liepen terug naar de Champs Elysees om even te shoppen. Althans