Scheuren vindt dreumes een van de leukste dingen. En is stiekem nog een goede vaardigheid om te leren ook. Ze mag echter alleen scheuren als wij dat aangeven. Zoals nu. Over het algemeen als weg gaan scheuren, doen we dat met crêpepapier, die scheurt namelijk heel makkelijk. Papier uit magazines lukt haar over het algemeen ook nog wel.

Lees ook: Knutselen voor baby’s, peuters en kleuters

Laatst had ik echter vouwblaadjes gekocht omdat de voorraad gekleurd papier op raakte. In mijn herinnering zijn dit ook altijd hele dunne vellen. Dit viel echter tegen. Ze had een beetje hulp nodig door een klein beetje in te scheuren. Natuurlijk wel in de kleuren van de olympische ringen!

Vervolgens had ik op een groter zwart vel cirkels gemaakt met een lijmroller, je weet wel die ze ook in een erasor variant hebben. Daar kon ze dan de scheursels opplakken. Zoals je ziet was ze al omgekleed, na het eten was er een beker water overheen gegaan. En aangezien het bijna bedtijd is…  Van de ringen is niet zo heel veel meer te herkennen.

Vinden jullie kinderen het ook zo leuk om te scheuren? Wat voor knutsels maken zij graag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.